Szczepionki na korona wirusa
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
Re: Szczepionki na korona wirusa
-
Gość
Co do pozwu... niech sobie wsadzą ten wyjazd jeżeli o mnie chodzi. Przez 3 lata czekania może odłożę na takie miejsce i zabiegi jakich potrzebuję. Martwi mnie tylko sytuacja z innymi obostrzeniami jeżeli chodzi o dostęp do pomocy i realne piętnowanie tych co nie mogą, tych co czują obawę inie chcą.
Trudny temat....i nie ma co udowadniać czyja opcja ma wyższość nad inną. Eeech.
-
Gość
Miałam iść spać ale ostatnio zwiedzam różne rejony globu (wirtualne) dzisiaj byłam w Hiszpanii, dokładnie Asturii.
No proszę fakty powoli i do nas docierają.Wolę wiedzieć wcześniej o wielu sprawach.Dziekuję za informacje.Magdalila pisze: 03 sty 2021 12:05 Witam wszystkich na tym wątku,
Chcę wtrącić swoje 3 grosze. Nie jestem przeciwnikiem szczepień, kto chce niech się szczepi. Ale namawiać do tego nie można. Firma Phizer to jeden z największych koncernów farmaceutycznych na świecie, na koncie mają miliardowe wypłaty odszkodowań za skutki uboczne niektórych leków, bezprawne testowanie leków na dzieciach z Nigerii, których skutki uboczne zostały wielu dzieciom na całe życie, kilkanaście z nich zmarło, łapówki dla lekarzy za przepisywanie ich leków itd. Poczytajcie o tym.
Być może udało im się wyprodukować dobrą szczepionkę, ale tylko być może. Specjaliści (nie ja) twierdzą, że okres testowania był za krótki. Nikt nie bierze odpowiedzialności za skutki uboczne, ani Phizer, ani żadne ministerstwo, ciekawe dlaczego, skoro szczepionka taka bezpieczna? Każą podpisać papier, że bierzesz wszystko na siebie.
Dlatego poczekam co będzie się działo, nie idę na pierwszy ogień - na królika doświadczalnego.
Magdalila
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 256 razy
- Podziękowano: 137 razy
A co w sytuacji , gdy obydwoje rodzice , pomińmy już ... nie , bo nie
Dotyczy to też innych sfer .... chociażby wyjazdów do sanatorium
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Właśnie słyszałem wypowiedź ( Radio Eska )jednego z Dyrektorów Szpitala z której wynikało ,że On Dziś juz Obawia się co zrobić z Niewykorzystanym przydziałem szczepionek.
W sobotę skończy się przydatność w piątek będą Ostatni z Grupy Uprzywilejowanych na Sobotę zostanie mu około 140 szczepionek.
Zastaniające jest też to że w dni tzw CZERWONE Soboty Niedziele Święta wykonuje się mniej Szczepień .
Czy w Polsce wykonuje się w zakresie od 8,30 do 13,30 z przerwą na Kawę ,Herbatę i Śniadanie .
Czy nie można skoro jest ich tyle Szczepić w systemie 24 godzinnym jak w innych Krajach ?
Skoro Tak zalezy na szybkim szczepieniu
- Samosia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 lut 2017 21:58
- Oddział NFZ: Śląski
- Podziękował: 7 razy
- Podziękowano: 15 razy
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
Na onet.pl można wyczytać, że wszystkie linie lotnicze przymierzają się do tego, żeby nie wpuszczać na pokład swoich samolotów pasażerów bez zaświadczeń o zaszczepieniu się przeciwko Cowid - 19. Wszystko to po to, cytuję: żeby wrócić do nrmalnego latania i odbudować biznes, muszą chronić swoich pasażerów ".
Szczególnie chodzi tu o wakacyjne eskapady, bo w chwili obecnej i tak nie ma normalnmego latania.
Eksperci mówią o wprowadzeniu "paszportów zdrowotnych" w których bedą wpoisywane testy i ich wyniki, a także dane o zaszczepieniu się na Cowid-19.
Wszystko to ma obowiązywać od lipca 2021 r.