Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Re: Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?

Post autor: ewiko »

Ło matko i córko , co Wy jeszcze robicie w kolejce ? zaskakujecie mnie na MAX a . Trochę więcej numerków za Wami jestem ... i martwię się żeby za szybko nie dostać. Jesień :serce: byłaby super. Plany wakacyjne , miały być poświęcone wnukom :serce: :lol: ... ale jak to się mówi ... CHCESZ ROZŚMIESZYĆ PANA BOGA ... POWIEDZ MU O SWOICH PLANACH .... czekam na Wasze wiadomości. :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
Heksa
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 sie 2017 12:42
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Heksa »

Witam wszystkich ale zgodnie z prośba ta odpowiedź jest dla Marek58: data wpływu wniosku do NFZ 8.06.22 - reumatologia , skierowanie do sanatorium przy numerku 3tys. Pozdrawiam i życzę fajnego miejsca i terminu
Marek58
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 09 wrz 2020 12:28

Post autor: Marek58 »

Witam ponownie w dniu dzisiejszym. Dziękuję za podpowiedź i odpowiedź. Planowałem pobyt w czerwcu nad morzem szczerze mówiąc ze zwrotów, ale kolejka za szybko się skraca. Zasięgnę informacji w NFZ bliżej mety - jeśli nic się nie da zrobić pozostaje oczekiwanie na to co przyniesie los. Dobrej spokojnej nocy.
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Marku , mam dokładnie ten sam dylemat. Jeśli ze zwrotów to marzec :cry: .... odpada , cierpliwe czekanie ? to dopiero dylemat :lol:
Margolietka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2023 10:39
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Margolietka »

Dzień dobry. To ja też się pochwalę :-)
wniosek do NFZ złożony 7 czerwca 2022. Informacje dotyczącą przydziału do sanatorium znalazłam na stronie 13 lutego przy numerze 2890 (miałam czekać do lutego 2024... I niestety nie na czerwiec, tak jak niektórzy, a już na 8 marca... Więc muszę szybko spakować narty, sanki i strój kąpielowy bo jadę do Cieplic/Jeleniej Góry (MSWiA Agat)
Marek58
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Witaj Margolietka.
Proszę się pochwalić odnośnie kierunku leczenia. Mam swój typ odnośnie tego skierowania. Być może NFZ sprawił niespodziankę z okazji Dnia Kobiet. Pozdrawiam.
Margolietka
Kuracjusz
Kuracjusz

Marku, a kogo NFZ najchętniej wysyła w góry :lol: Wiadomo - osoby, które mają problemy kostno-stawowe....

Byłam wcześniej, tak jak Ty, w Kołobrzegu, wiosenną porą i po cichu liczyłam, że znowu mnie tam wyślą. Tymczasem Karkonosze. Ale w sumie mogłam trafić gorzej. Nawet zaczęłam się już cieszyć, bo jest tam tyle do zwiedzania w okolicy :)

A jakąż to niespodziankę na Dzień Kobiet mógłby sprawić Mazowiecki NFZ nielicznym wybrankom w Jeleniej Górze :lol: :?:
Marek58
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Margolietko.
Cieszę się, że jesteś zadowolona - może termin nie taki ale cóż NFZ kieruje się swoimi prawami - nie mamy na to wpływu. Większość oczekujących otrzymuje skierowanie na 3 - 4 miesiące a tu tylko miesiąc. Obecnie dużo jest zwrotów i myślę, że z tych otrzymałaś skierowanie - to jest tylko mój typ. Mnie w góry nie skierują ze względu na moje nadciśnienie. Chciałbym pojechać w czerwcu bo to jest jeszcze przed sezonem /zawsze tak celuję/ do Uzdrowiska Kołobrzeskiego /np. Mewa/. Byłem tam z NFZ i komercyjnie - dobre położenie a szczególnie zabiegi.
Margolietka
Kuracjusz
Kuracjusz

Nawet nie miesiąc, tylko 3 tygodnie. Na szczęście mam empatycznych przełożonych i udało mi się już potwierdzić urlop. Wolałabym co prawda wyjechać wiosną/latem, ale moje kontuzjowane kolano domaga się rehabilitacji już teraz. Więc NFZ chcąc nie chcąc sprawiło mi jednak niespodziankę. Mam nadzieję, że uda Ci się (choćby ze zwrotów) dostać, tak jak chciałbyś, skierowanie do Kołobrzegu. Ja byłam dwa lata temu w Arka Medical Spa – to teoretycznie 4* hotel :) , z którym NFZ ma podpisaną umowę. Molochowaty, za to połoźony tuż nad samym morzem. Za hotelem kończy się już Kołobrzeg i rozpoczyna się piękny park krajobrazowy. Wróciłam bardzo zadowolona. Liczę, że teraz też tak będzie. Czego wszystkim oczekującym na przydział życzę :kwiat:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

" Mnie w góry nie skierują ze względu na moje nadciśnienie "

Marku , mój mąż również choruje na nadciśnienie , i już dwukrotnie dostał przydział na tereny górzyste ... :(
ODPOWIEDZ