"Informujemy, że tezy zawarte w artykule pt. „Przemysław Czarnek mimo zakazu odwiedził babcię w szpitalu” opublikowane w portalu wyborcza.pl, które sugerują że źródłem zakażeń koronawirusem w szpitalu był Przemysław Czarnek są nieprawdziwe. Nie jest możliwe wskazanie źródła zakażenia. Ze względu na 80% udział przypadków bezobjawowych i skąpoobjawowych identyfikacja źródła jest mało prawdopodobna. Na obszarze województwa lubelskiego wprowadzono Poleceniem Wojewody Lubelskiego z dnia 12 marca 2020 r. zakaz odwiedzin pacjentów przez osoby spoza szpitala, jednakże dopuszcza się możliwość odwiedzin pacjentów w stanie bardzo ciężkim, których rokowanie co do przeżycia lub utraty zdrowia jest poważne. Zgodnie z zasadą wyrażoną w art. 33 ust. 1 ustawy z dnia 6 listopada 2008 r. o prawach pacjenta i Rzeczniku Praw Pacjenta pacjent podmiotu leczniczego wykonującego działalność leczniczą w rodzaju stacjonarne i całodobowe świadczenia zdrowotne ma prawo do kontaktu osobistego, telefonicznego lub korespondencyjnego z innymi osobami. Należy pacjentowi umożliwić kontakt z rodziną w sytuacji zagrożenia życia. Oczywiście w tej sytuacji, muszą być przestrzegane wszelkie reguły sanitarno-epidemiologiczne" – czytamy na stronie internetowej placówki.
Koronawirus rodem z Państwa Środka ...
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 6
- Podziękował: 16 razy
- Podziękowano: 8 razy
"Informujemy, że tezy zawarte w artykule pt. „Przemysław Czarnek mimo zakazu odwiedził babcię w szpitalu” opublikowane w portalu wyborcza.pl, które sugerują że źródłem zakażeń koronawirusem w szpitalu był Przemysław Czarnek są nieprawdziwe. Nie jest możliwe wskazanie źródła zakażenia. Ze względu na 80% udział przypadków bezobjawowych i skąpoobjawowych identyfikacja źródła jest mało prawdopodobna. Na obszarze województwa lubelskiego wprowadzono Poleceniem Wojewody Lubelskiego z dnia 12 marca 2020 r. zakaz odwiedzin pacjentów przez osoby spoza szpitala, jednakże dopuszcza się możliwość odwiedzin pacjentów w stanie bardzo ciężkim, których rokowanie co do przeżycia lub utraty zdrowia jest poważne. Zgodnie z zasadą wyrażoną w art. 33 ust. 1 ustawy z dnia 6 listopada 2008 r. o prawach pacjenta i Rzeczniku Praw Pacjenta pacjent podmiotu leczniczego wykonującego działalność leczniczą w rodzaju stacjonarne i całodobowe świadczenia zdrowotne ma prawo do kontaktu osobistego, telefonicznego lub korespondencyjnego z innymi osobami. Należy pacjentowi umożliwić kontakt z rodziną w sytuacji zagrożenia życia. Oczywiście w tej sytuacji, muszą być przestrzegane wszelkie reguły sanitarno-epidemiologiczne" – czytamy na stronie internetowej placówki.
Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...
- Andrzej1958
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 maja 2018 19:18
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 8 razy
- Podziękowano: 28 razy
Spróbuj odwiedzić kogoś bliskiego w szpitalu. Obawiam się, że Ci się nie uda bez względu na stan chorego.
Tu nie chodzi o to kto kogo zaraził, tylko o to, że są równi i równiejsi.
Tak było z cmentarzem pół roku temu, tak jest i teraz ze szpitalem.
Kiedyś, za komuny, Jerzy Uraban nieopatrznie powiedział, że władza zawsze się wyżywi. I dalej jest to aktualne, ale czy tak powinno być?
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 6
- Podziękował: 16 razy
- Podziękowano: 8 razy
Jeśli ktokolwiek nie czyni porządków na grobach swoich bliskich sukcesywnie w całym roku to w dniu 01.11.2020 nawet maska gazowa mu nie pomoże ...
O mój Boże ...
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 103 razy
- Podziękowano: 76 razy
Zastanawia mnie tylko , czemu po Jego wizycie mazano cały oddział i wszystkich pracowników
Jednak co prawda , to prawda .... są równi i równiejsi
Co do cmentarzy .... moim zdaniem zamknąć już od 23-ego do 2 listopada i od 15 grudnia do 2 stycznia . Zadbajmy w tym czasie o żywych , za zmarłych pomódlmy się w domu .
No , ale co z osobami uprawiającymi chryzantemy
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 17 razy
- Hipokryt
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2015 18:49
- Staż sanatoryjny: 21
Oby nie było takich rewelacji i cyfr jak wczoraj
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
Gieniu ale to oni do stołków są pierwsi, do pieniążków też, to niech pracują a nie społeczeństwu wciskają ciemnote. Jak słyszę o nowych obostrzeniach to mam coraz większe przekonanie że nie wiedzą co robić
- Hipokryt
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 11 lut 2015 18:49
- Staż sanatoryjny: 21
Niestety... nowy rekord dziś JESTHipokryt pisze: 09 paź 2020 09:39 Zobaczymy jakie nowiny nam dziś przestawi rzecznik ministra zdrowia na codziennym spotkaniu z dziennikarzami?
Oby nie było takich rewelacji i cyfr jak wczoraj![]()

- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 103 razy
Andrzeju .... Niby wesela są źródłem zakażeń ... to czemu nie ograniczą do 30 osób
W żółtej strefie niby ograniczają do 75 osób , ale dopiero od 17 października
Ja tam specjalnie się nie obawiam , bo na 99% moja rodzina jest już ozdrowieńcami , ale inni goście
Albo nakładają te obostrzenia , albo się pie......
Już wczoraj słyszałam wypowiedź jednego rzadzącego , że cmentarzy na 1 list. nie zamkną , bo to tradycja narodowa ... a święcenie pokarmów i rezurekcja to nie były do jasnej .... tradycje narodowe
No to pytam , oczywiście retorycznie , jeszcze raz ... jest ta pandemia , czy jej nie ma