Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: zbigniew165 »

Gienia ja w każdym razie w środę ruszam w kierunku Kołobrzeg i myślę, że z moim towarzystwem nie będziemy się nudzić, nawet jak nie będzie baletów.
Ty się pilnuj na tym weselu, żebyś się nie załapała na kwarantannę.
Początek listopada kierunek Świnoujście i pobyt w sanatorium ze zwrotów. Zobaczymy czy te zamierzenia uda się zrealizować.
Mam na myśli oczywiście Świnoujście, bo Kołobrzeg na 99%. :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

Zbyszek ... a wchodzą jeszcze takie obostrzenia dla całego kraju :)

Nie trzeba będzie też zakładać maseczki w lesie, parku, zieleńcu, ogrodzie botanicznym czy zabytkowym i na plaży, bo są to miejsca o podobnym charakterze.
Konieczność zachowania dystansu

Dodatkowo w całym kraju w restauracjach, pubach i barach będzie trzeba zachować bezpieczną odległość - na osobę powinny przypadać co najmniej cztery mkw. W całym kraju nie będzie można w tych miejscach tańczyć. Ograniczono też czas, w których wszystkie lokale gastronomiczne będą mogły działać. Otwarte mogą być w godzinach od 6.00 do 22.00, z wyjątkiem dostawy żywności i produktów wydawanych na wynos.

Czyli po tańcach ;) albo i nie :roll: .. bo sanatorium nie jest ani lokalem gastronomicznym , ani barem , ani pabem , a o sanatoriach nie ma nic póki co w zapisie ;)
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witam ,pozwolę sobie na moje 3-grosze- każdy ma swój rozum i po statystykach powinien sam wyciągać wnioski, ja mam dzisiaj pogrzeb Serdecznego Kolegi który dwa tygodnie temu wybrał się na komunię w rodzinie............DBAJCIE O SIEBIE I WSZYSTKICH WOKÓŁ,Pozdrawiam i Dużo Zdrowia Życzę :!:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jeśli rzeczywiście jest ta pandemia , no to czemu nie zrobią konkretniejszych obostrzeń :?: :roll: choćby z tymi imprezami okolicznościowymi :mrgreen: :mrgreen: nie od dziś ogłoszona została :roll:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Wolę przebywać w rejonach o najmniejszej liczbie zachorowań, czyli w woj. zachodnio pomorskim niż u siebie w strefie czerwonej i żółtej na przemian. Od soboty u mnie znowu strefa czerwona i dlatego stąd uciekam nad morze. Nikt i nic mnie do tej ucieczki nie zniechęci. Pozdrawiam :roll:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Gienia co do tańców, to w niedzielę 18 października będziecie mieli świeżą informację jak jest z tańcami w Kołobrzegu, bo do tej pory dokładnie tego nikt nie opisał, gdzie grają, jak grają i ile razy w tygodniu.
Postaramy się to sprawdzić i przekazać z Kołobrzegu, czy tańczymy w parach, czy w kółku i czy w maseczkach o ile w ogóle będą tańce.
Ale jak ich nie będzie, to nie będzie też tragedii. Damy radę i bez tańców. Lokale też nam wystarczą jak będą czynne do 22.00.
W Świnoujściu mamy Zefirka, gdzie nigdy nie było tłumów, a można sobie posiedzieć przy drinku lub piwie z zachowaniem dystansu.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

W lutym Zefirek był nieczynny ;) a szkoda .. ale piszmy na temat :oops: bo nas moderator ochrzani :oops: i słusznie :P

Ciekawi mnie też kwestia 1 osoby na 4 mkw. .... załóżmy , że lokal ma 40 m kw. tzn , to może w nim przebywać 10 osób ... czy te osoby mogą być przy jednym stoliku , czy po jednej przy 10-ciu :?: ;)
Awatar użytkownika
Esterka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2019 19:01
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Esterka »

Czy tańce w kółku to mniejsze zagrożenie zakażeniem od tańca w parze ? :?
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Moim zdaniem ... To zależy z kim tańczymy ;) jeśli to osoba przypadkowa , to zagrożenie większe niż w kólku ... no bo wiadomo , twarz przy twarzy , jeśli to para , to lepiej mieć twarz przy swojej bliskiej twarzy niż inne obce dokoła :)
Awatar użytkownika
Esterka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2019 19:01
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Esterka »

To tylko na domowym parkiecie :) z ukochanym :D
ODPOWIEDZ