Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
bogusia28 Witaj przed chwilką sprawdziłam mam nr 8681 czyli zbliżony do Twojego i to samo rozpoznanie. 5 sierpnia minie 21 miesięcy oczekiwania czyli według ich rozpiski miałabym czekać jeszcze 5 miesięcy czyli luty ale wolałabym żeby to się trochę przeciągnęło bo i pora roku nie zbyt dobra a i w pracy nie mam w tym czasie dobrej sytuacji i czuje że stracę ten wyjazd jeżeli po złożeniu odwołania nie zmienią mi terminu.Najpierw człek czeka, czeka, czeka i czeka a później się martwi żeby nie dostał zbyt szybko .
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
Witaj Wanda Maz, ja miałam napisany czas oczekiwania na wyjazd 30 miesięcy więc wypada ok.marca 2017 roku a skoro według numerków w przeglądarce i moich obliczeń myślę że może być to wcześniej. Każda pora roku będzie dobra jak trafimy na fajne towarzystwo,wiem to z własnego doświadczenia-zima Kudowa -super,-lato Krynica szału nie było. Właśnie.. można odwołać się ale jak to dobrze uzasadnić -jeszcze nie próbowałam ale jak zresztą pewnie wiesz żaden czas nie jest odpowiedni dla większości kobiet .Wanda Maz podejrzałaś może przy weryfikacji jakie miałaś proponowane miejscowości
Witaj bogusia28. Tym razem nic mi nie wpisali chociaż przy poprzednich wnioskach wiedziałam wcześniej gdzie pojadę a teraz jest to tajemnica.
A Ty wiesz już gdzie pojedziesz?
Dla mnie czas od 15 października do 30 marca to trudny czas w pracy i tylko dlatego nie chciałabym dostać skierowania w tym terminie .Bo dobrze wiem że własne nastawienie to połowa sukcesu resztę dopełnia fajne towarzystwo i trafione zabiegi.
Wanda Maz pisze:Dla mnie czas od 15 października do 30 marca to trudny czas w pracy i tylko dlatego nie chciałabym dostać skierowania w tym terminie
Mam ten sam problem - jakby mi zagwarantowali przydział w II kwartale 2017 to bym o zwroty nie dzwoniła, ale znając moje szczęście to taki termin dostanę, że trzeba będzie rezygnować, a szkoda po takim długim czekaniu ( już 21 miesięcy za mną)
Dagna czyżbyś pracowała w księgowości?
To mamy taki sam czas oczekiwania u mnie w piątek minie 21 miesięcy . Z tego co słyszałam to NFZ nie przekłada terminów ...jedziesz albo rezygnujesz.
Dla mnie II kwartał to tez byłoby dobre rozwiązanie tym bardziej ,że od 27 września mam rehabilitację z ZUS-u
Czyli dzwonimy po coś ze zwrotów, bo czekanie u nas teraz to około 24 miesiące (informacja z NFZ) to akurat listopad - grudzień, a mi pasuje na wrzesień Prawdę mówiąc już dzisiaj próbowałam ale się nie dodzwoniłam. Ciekawa jestem czy zwroty to z tych miejscowości co proponowane były na wniosku przez balneologa czy po prostu aby wolne.
A u mnie minęły 24 miesiące, numerek 1200 i skierowania nie widać. Próbowałam dzwonić o zwroty, nie udało się dodzwonić, niestety.No to jutro wyjeżdżam na działkę, poczekam cierpliwie na to, co dostanę i najwyżej pojadę w październiku,jak mi powiedziano.Mam napisane 26 miesięcy oczekiwania i tego się trzymają.A co tam, , jesień teź jest piękna! !!!!
Witam wszystkich cieplutko w kolejeczce po zdrowie Czekam na przydział niemal 24 miesiące reumatologia-mazowieckie.Obecnie numer w kolejce 1750 ale coś się ruszył po całkowitej stagnacji - w ciągu 2 dni 200 pozycji ubyło oby tak dalej. Jesień jest piękna i mam nadzieję że w tym okresie pojadę. Jak myślicie Kochani czy mam szansę na jesień tego roku? pozdrawiam i życzę nam wszystkim szybkości PENDOLINO w kolejce.
Witam.Mi się udało podejrzeć miałam wpisane Kołobrzeg ,Busko,Ustroń ,Ciechocinek i Wieniec więc to będzie wielka niespodzianka gdzie pojadę chociaż miałam wpisane przez lekarza rodzinnego nadmorskie i górskie. Jak na razie to nie będę dzwonić o zwroty ale nie na rękę byłby, jak już pisałam, wyjazd w grudniu na święta bo to pierwsze swięta z moim wnusiem .chociaż raz już spędzałam świeta w sanatorium i to były super święta.Więc może zadzwonię do NFZ z pytaniem o przybliżony termin,oczywiście jeżeli dodzwonię się .Pozdrawiam cieplutko i życzę wszystkim miłego dnia
Jestem w ciężkim szoku, że z tak niskimi numerkami wciąż czekacie na przydział. Trzymam kciuki , abyście jeszcze w tym tygodniu poznały cel tak dłuuuugiej podróży. Pozdrawiam wszystkich oczekujących