Wyjazd ze zwrotów
Re: Wyjazd ze zwrotów
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 256 razy
- Podziękowano: 137 razy
- Wienia
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 01 lis 2015 16:00
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 1 raz
Dzięki .Za informacje . Bo mnie mineło 18 po ostatnim pobycie.miłego dniaWienia pisze:Nianiu po 18 miesiącach od ostatniego dnia pobytu możesz dzwonić do funduszu o zwroty.Niektóre fundusze wymagają pisemnej zgody,ale to już ustalisz jak się dodzwonisz bo nie jest jednakowo we wszystkich woj.U nas wystarczy tylko dzwonić i pytać.
- Atina
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 19 sie 2011 09:29
- Oddział NFZ: Pomorski
- Podziękował: 158 razy
- Podziękowano: 76 razy
Elik proszę 58-321-86-71 NFZ Gdańsk -zwrotyElik11 pisze:Dziękuję za informacjeAtina pisze: Zawsze "coś" jest zadzwońchciałabym wyjechać koniec listopada lub grudzień z powodu pracy (projekty), więc troszkę poczekam. A ktoś zna numer telefonu pod który najlepiej dzwonić? Ja pierwszy raz czekam na wyjazd
-
Elik11
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 09 paź 2016 19:09
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 4
Dziękuję, życzę wszystkiego dobregoAtina pisze:Elik proszę 58-321-86-71 NFZ Gdańsk -zwrotyElik11 pisze:
Dziękuję za informacjechciałabym wyjechać koniec listopada lub grudzień z powodu pracy (projekty), więc troszkę poczekam. A ktoś zna numer telefonu pod który najlepiej dzwonić? Ja pierwszy raz czekam na wyjazd
powodzenia!
- ania1701

- Na forum od: 23 maja 2013 08:59
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 7
Chciałabym Was zapytać, czy zdarza się tak, że po weryfikacji i po powrocie wniosku do NFZ od lekarza może nastąpić przydział sanatorium? np styczeń 2017. Oczekuję właśnie na pojawienie się inf w przeglądarce, wniosek jeszcze w weryfikacji.
Czy w takiej sytuacji można ubiegać się o wcześniejszy zwrot, czy to już koniec, klamka zapadła.
Jeśli ktoś był w podobnej sytuacji napiszcie. Z góry dziękuję
Pozdrawiam
- Wienia
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 01 lis 2015 16:00
- Podziękował: 1 raz
Oczywiście,że może tak być ,że zaraz po weryfikacji dostaniesz przydział,to zależy jaki u Was jest czas oczekiwania.
A o zwroty możesz dzwonić zaraz po weryfikacji bo to i tak 18 miesięcy mija.Dopóki nie masz przydziału możesz dzwonić o zwroty.Nawet spotkałam się z taką sytuacją tu na forum ,że już osoby miały przydział i korzystały ze zwrotów bo coś im nie pasowało.
Najlepiej pytać u źródła czyli dzwonić do funduszu bo każdy fundusz kieruje się swoimi prawami.Pozdrawiam
- ania1701

- Na forum od: 23 maja 2013 08:59
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 7
Do swojego NFZ zapewne będę dzwonić, lecz jeszcze nie teraz, jak wiesz mogę dopiero po ukazaniu się skierowania w przeglądarce.
Poczekamy zobaczymy.
Pozdrawiam serdecznie
-
bewe

- Na forum od: 13 sty 2014 21:20
- Oddział NFZ: Śląski