ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 10 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: ANDY12345 »

A pamiętasz "Avatar" czy "Gwiezdne wojny", albo stare filmy z okresu czaro-białego ?
Pamiętam taki serial poświęcony różnym trikom filmowym z okresu przedwojennego. Pokazane było jak to zostało zrobione, a nie było takiej techniki jak obecnie...... a powiem tylko, to była magia, właśnie kina :lol: .
Technika ciągle idzie do przodu i wiele scen jest sztucznie stworzona, ale efekty końcowe są fantastyczne :) .
Już od paru lat amerykańscy aktorzy protestują w sprawie AI która już ich zaczyna zastępować w filmach :roll: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 28 razy
Podziękowano: 74 razy

Post autor: Kleinehexe »

Proszę Cię, Awatar i wszystkie Gwiezdne wojny to są u mnie na półce. :roll: :D Choć aż taką fanką Gwiezdnych to nie jestem, bo jednak wolę fantasy niż SF, ale oczywiście też lubię. :D
Z tą magią to bym nie przesadzała, to jest raczej sentyment. :P Uważam, że jak we wsztstkim najlepsza jest równowaga, eklektyzm, łączenie nowego ze starym. Ta zasada świetnie działa we wszystkich dziedzinach życia. Mieszanki są super. :D Trzeba brać to co się spradziło i łączyć z tym co to jeszcze ulepsza. :D
Nie dziwię się, mnie AI też nie leży. :evil:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A o co ? ;) :lol: .
Odnoszę się do postępu techniki z biegiem czasu. Najlepszym przykładem moim zdaniem są "Gwiezdne wojny" w której z każdą następną częścią kilkukrotnie zwiększały się zdjęcia trikowe czy efekty specjalne.
Filmy fantasy, SF, wojenne czy historyczne robi się z wielkim rozmachem, a że jesteśmy wzrokowcami, to nam się podobają....... jak są dobrze zrobione :) .
Kino nas zaskakuje i o to się rozchodzi czy to humorem, czy fabułą.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jakiś czas temu poleciłaś mi "Yellowstone", Powiem tak, spodobał mi się, choć oglądnąłem tylko parę odcinków. Niestety na paru się skończyło, bo nagrania zostały skasowane :oops: . Mam nadzieję, że za jakiś czas na nowo puszczą i nie tylko pierwszy sezon :roll: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cieszę się, że mogłam coś polecić, co Ci podeszło. :D Życzę byś mógł dokończyć to co zacząłeś. Za mną już trzy sezony, a za chwilę ma być czwarty na Netflxie. A jest już chyba sześć. :shock: Ale w ostatnim nie gra już Costner, bo realizuje własną produkcję, zdaje się Western, i nie mógł wszystkiego pogodzić. :oops:
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

ANDY12345 pisze: 12 sty 2025 13:39 A o co ? ;) :lol: .
Odnoszę się do postępu techniki z biegiem czasu. Najlepszym przykładem moim zdaniem są "Gwiezdne wojny" w której z każdą następną częścią kilkukrotnie zwiększały się zdjęcia trikowe czy efekty specjalne.
Filmy fantasy, SF, wojenne czy historyczne robi się z wielkim rozmachem, a że jesteśmy wzrokowcami, to nam się podobają....... jak są dobrze zrobione :) .
Kino nas zaskakuje i o to się rozchodzi czy to humorem, czy fabułą.
I o tym samym właśnie myślałam, że takie filmy są trudniejsze w realizacji ze względu na ten rozmach.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To ja się cieszę, że Ty się możesz cieszyć :D ....... brzmi jak stare chińskie przysłowie :lol: .
Dzięki :kwiat: , to kwestia czasu i nie przegapienia w programie tv :lol: .
Już przy wielu filmach wykorzystuje się sztuczne krajobrazy, bo i taniej i szybciej...... no i ekologiczniej :) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A ja się cieszę, że Ty się cieszysz, że ja się cieszę. :D I tak możemy do końca świata i o jeden dzień dłużej. :lol:
Myślę, że znacznie ma przede wsztstkim jak nie wyłącznie aspekt finansowy. :roll:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To dobrze, że się cieszymy :lol: .
Jak to mówią....... czas to pieniądz ;) .
Wiele lat temu w scenach nocnych, zwłaszcza romantycznych uniesień niebo z gwiazdami było malowane na szkle........ przypominasz sobie ? :)
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie, bo nie malowałam. ;)
ODPOWIEDZ