Spotkania w Świnoujściu

W tym dziale piszemy wyłącznie na temat spotkań, zjazdów, zlotów forumowiczów.
Airam1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 18 mar 2021 23:26
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękowano: 1 raz

Re: Spotkania w Świnoujściu

Post autor: Airam1 »

Dzia_dek pisze: 06 sie 2021 09:02 USER_SCOPED_TEMP_DATA_orca-image--1816595738.jpeg
Dziękuję i również pozdrawiam 😊
życzę miłego pobytu .
Awatar użytkownika
ania_ka
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 06 maja 2019 10:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: ania_ka »

Również pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Niedługo i ja będę w tym pięknym, nadmorskim miasteczku.
Powoli pakuję torby wg wcześniej zrobionej listy🙂
Oby tylko pogoda dopisała.
🙂🙂🙂
irenae
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2012 22:01
Podziękowano: 3 razy

Post autor: irenae »

Ja zawitam do Świnoujścia dopiero 27 wrzes. Wykupiłam tygodniowy
Pobyt w Meduzie. Będę w Świnoujściu pierwszy raz, trochę się boje tej przeprawy promowej.
Może jakieś wskazówki mi dacie które mi się przydadzą. Serdecznie z góry dziękuję.
Pozdrawiam IE
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 255 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Irenae , nie ma się czego bać :) , prom płynie wolniutko , zupełnie nieodczuwalnie :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

krisss0070 pisze: 05 sie 2021 17:52 Witam :kwiat: już za parę dni i ja zawitam w Świnoujściu :D będę w nim pierwszy raz ale z opowiadań wiem że jest piękny :serce: tak więc myślę że uda nam się jakieś spotkanie z organizować z ludkami którzy tam są albo będą 8-) :twisted: pozdrawiam serdecznie 🤗
Jak pierwsze wrażenia :?: :D
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Witam
Pozdrawiam ze Świnoujścia słonecznego i bardzo gorącego nie tylko pogoda gorąca, bo dużo dzieje się w Świnoujściu.
Jak ktoś szuka dobrych tańców, to proponuję na świeżym powietrzu w okolicy szaszłykarni i Żabki naprzeciwko sanatorium Koral.
Gra na żywo na klawiszach jeden pan do 22.30 i już nie chodzimy do Scaliano i do Sobótki, bo w miejscu o którym piszę jest lepsza muzyka.
Właśnie dlatego w moich relacjach była przerwa bo po prostu nie było czasu.
Są imprezy w Amfiteatrze i w Muszli koncertowej przy promenadzie, tak, że jest co robić w Świnoujściu.
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

Dzięki Zbyszku za odzew 😛👋
Informacje wskazane 😊
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Podziękował: 5 razy

Post autor: Muzyczka »

Witam,
Właścicielem szaszłykarni przy promenadzie koło żabki i naprzeciwko Korala w Świnoujściu jest młody Ukrainiec, niewysokiego wzrostu i ciemnej karnacji i potrafi bardzo niemiło zachowywać się, szczególnie wobec wielu moich znajomych tak było podczas mojego pobytu w czerwcu i lipcu.... Strasznie zależy im na zysku, bo szaszłyki nie idą, tylko napoje, więc dają zniżkę na następny dzień 10% jeżeli ktoś zamówi powyżej 30 zł i to tylko na szaszłyki, a nie na napoje - tak kombinują...
Rozmawiałam z nim, to żalił się, że bardzo dużo zapłacił za miejsce i musi zarabiać. Moim zdaniem miejsce ma niewiele stolików wydaje mi się że za mało. Scaliano czy Sobótka mają dwa razy więcej stolików.....Wielokrotniee o tej zniżce ogłaszali przez mikrofon muzycy, którzy tam grali. Widziałam jak właściciel potrafił wyprosić wiele osób albo powiedzieć, że ich nie obsłuży.... Była sytuacja kiedyś, jak wracaliśmy z zachodu słońca z naszej paczki znajomi zatańczyli jeden taniec czy parę tańców i ich wyprosił... także na następny dzień...Jak ja byłam to grał PAN i Pani z nim śpiewała.. A w weekend zmieniało się lub też od czwartku do niedzieli i pan grał inny.Miejsce znajduje się przy promenadzie i wszyscy ludzie, lub część, którzy spacerują, często przystają i oglądają tańczących i przyglądają się. Jest to miejsce- pasek podłużny pomiędzy budynkiem a stolikam, wąski częściowo i podłużny i niezadaszony i z przeciągami, zależy gdzie się tańczy... Więc jak jest deszcz to oczywiście zleje i nie ma tańców.... Kelnerzy też Ukraińcy, obsługują i często bardzo zdziwieni, że człowiek nie zamawia szaszłyków i proponują na siłę... A przecież ludzie są już po kolacji w sanatoriach czy też tam gdzie mieszkają i nie zawsze chcą jeść, tylko czegoś napić się, a oni na siłę chcą, żeby kupować ich szaszłyki.... Ponadto kelnerzy przechodzą pomiędzy tańczącymi cały czas bo to jedyne możliwe przejście do bufetu. Tańczy się na niewygodnym betonie, i nierównym, dla mnie lepszy zawsze parkiet....szczegolnie dla butów...hi...Wiele osób z mojego sanatorium i innych znajomych spotkało się tam z niemiłą obsługą i potem już tam nie chodziliśmy.... na początku jak byłam kilka razy było ok..potem bardzo nieprzyjemnie... Natomiast jest to miejsce blisko przejścia nad morze i promenady, kusi muzyka wielu ludzi, gdyż jest to dobre usytuowanie...W sierpniu już wieczory chłodne, i 19 st.lub 17 st..., wiatr czy nie wiatr, jest się spoconym po tańczeniu, trzeba uważać... W lokalach też podobnie owszem parkiet lepszy ale nie zawsze jest dobra klima i też jak się wsiada to trzeba coś zarzucić żeby się nie przeziębić od klimatyzacji jeżeli działa lub od okien, przeciągi,i gdzie wchodzi zimne powietrze.... Opisałam dokładniej szaszłykarnię, ponieważ miałam takie wspomnienia z pobytu w czerwcu i w lipcu w Świnoujściu. Piszę to na plaży będąc teraz w Kołobrzegu i słońce przeszkadza i pewnie jakieś błędy może zrobiłam, więc bardzo przepraszam, ale dokładnie nie widzę przy tym mocnym słońcu.... Serdecznie pozdrawiam...
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Miło Zbyszku , że znajdujesz czas na relacje na żywo :D
Taka miejscówka do tańczenia na świeżym powietrzu to super sprawa 8-) Gdy byłam 6 lat temu w październiku , gdzieś blisko tej szaszłykarni , był namiot ze stolikami , ławeczkami , i oczywiście pan grający na żywo . Bardzo chętnie tam chodziliśmy , zawsze był komplet ludzi , a nawet ponad stan :lol: dobrze , że były ławki , nie krzesła , to zawsze jedna osoba więcej na ławce się zmieściła .
Wstępów nie było , ale jak kultura nakazuje , każdy kto chciał potańczyć , wszedł wejściem głównym , usiadł i zamówił cokolwiek . Było "dzikie" wejście , ale nie widziałam aby ktokolwiek z niego korzystał .

U mnie termin dzwonienia o zwrot nieco się przesunął .... muszę odbyć najpierw rehabilitację u siebie .... od poniedziałku , przez 2 tygodnie . Nie nastawiam się ani na Świnoujście , ani na Kołobrzeg , wiele innych miejsc biorę pod uwagę , tak na prawdę , to tylko kilka miejscowości wykluczam :)

Fajnie , że połączyłeś przyjemne z pożytecznym 8-) , do 16-ej praca , a wieczorem zabawa :D , i super , że jest obok Ciebie osoba , która być powinna :D

Miłego pobytu życzę wszystkim forumowiczom , przebywającym obecnie w Świnoujściu ;) :D ....
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Podziękował: 5 razy

Post autor: Muzyczka »

Hejka,
Witam,
miejsce dawne obok szaszłykarni, to obecnie dalej jest, to tzw.bermudy jeśli nie mylę się, gdyż nic innego w pobliżu szaszłykarni nie ma.... tj.pod namiotami, tj.pod parasolami, ławki i pojedyncze stoliki z siedzeniami...
Wszedzie na dworze jak są tańce, to są bez wejściówek płatnych..to warunki moim zdaniem polowe..na dworze..w wakacje ... Podobnie w Sobótce bez wejściówek...
W Świnoujściu grają pięknie na promenadzie i na skrzypcach, i na saksofonie altowym, i na fletni pana... miło posłuchać na ławeczkach.... i odpocząć... Podobnie w Kołobrzegu, i na gitarze, i na trąbce, i na pianinie, na akordeonie, a muzykę wczoraj do godz.2 po północy można bylo posłuchać na promenadzie ..nie szło spać... serdecznie pozdrawiam....
ODPOWIEDZ