Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ewana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2020 07:23
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Re: Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: ewana »

Kazimierz dobrze prawisz :) Podobnie myślę ,zanim to minie, to, żeby człowiek całkiem nie zdziadział i nadawał się jeszcze na wyjazd do sanatorium.Wszak latka lecą :shock:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

No cóż Kochani :) nie możemy się zamknąć w domu do końca pandemii , tym bardziej , że nie wiemy jak długo ona potrwa .
Zobaczcie tylko w Dziale - wyjeżdżam do sanatorium , ile osób wróciło , ile jest na wyjeździe , a ile jeszcze czeka z biletem :)
Też planuję wyjazd do Świnoujścia , za co zresztą fala hejtu się po mnie polała . :roll: .. na szczęście tylko po mnie , bo przecież wiele osob z tego forum przemieszcza się po całym kraju i nie tylko . Sporo osób jest też na pobytach komercyjnych , nie można bać się wsiąść do autobusu . pociągu , samolotu czy na statek , a właśnie tak podróżują osoby z tego forum . I bardzo dobrze , rozmyślanie w domu nic dobrego nie przyniesie , a zarazić , można się na prawdę wszędzie .
Jeśli jednak ktoś ma obawy co do wyjazdu , nie powinno sie absolutnie nikogo przekonywać . Każdy z nas ma swoje zdanie .

Nie zapominajmy jednak , że środki ostrożności i stosowanie do obostrzeń to podstawa .
Awatar użytkownika
ewana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gieniu dobry duszku :) Wlałaś w nasze serca ducha optymizmu ! Ja mogłabym już jechać ,choćby ze zwrotów,ale jak pomyślę o tych wszystkich procedurach i potencjalnych ograniczeniach ,to mi ręce opadają i czekam ,kiedy będzie normalnie . Maska mnie dusi i chodzenie w niej, :evil: to duży dla mnie dyskomfort :twisted: :twisted:W czerwcu korzystałam z rehabilitacji tzw .stacjonarnej i trochę wiem jak to wygląda :(
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ewanko :kwiat: te obostrzenia w sanatoriach nie są takie straszne . Tak na prawdę dla nas odczuwalne jest tylko noszenie maseczek i pamiętanie o dezynfekcji rąk ... i to nie dlatego , że nam nakazują , a dlatego , że powinniśmy faktycznie myć i dezynfekować . Maska jest jakąś uciążliwością , ale za to gdybyś zdecydowała się na wyjazd ze zwrotów pojedziesz teraz tam gdzie chcesz i kiedy chcesz . Jest dużo zwrotów . Zbyszek z łódzkiego zadzwonił i od strzała dostał termin i ośrodek w Świnoujściu jaki Mu odpowiadał . A z kolejki , nie wiadomo co dostaniesz :roll:
A brak kawiarni z tańcami :?: :lol: ja , jako pesymistka , stwierdzam , że moze to i dobrze :lol: :P
Awatar użytkownika
ewana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gieniu ja odpoczywam pełna piersią ,jak prócz zabiegów można korzystać z różnego rodzaju wycieczek-bliższych i dalszych .A teraz to pewnie wszystko niewiadome,zawieszone ,odwołane itd Niemniej całkiem nie jestem zrezygnowana .Przyjdzie pewnie taki dzień ,że się za to wezmę :) Ale kiedy jeszcze niewiem :mrgreen: :Narazie ładuję baterie :lol:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 8 razy

Koronawirus rodem z Państwa Środka ...

Post autor: jacky6 »

Uzdrowisko Lądek Zdrój informuje o zamknięciu z dniem 17 października swoich term.
Kuracje w tym kurorcie sporo stracą na atrakcyjności.

Na początku maja korzystaliśmy z basenu termalnego w Solcu Zdroju.
Przeżyliśmy i do tej pory nie słychać nic o zakażonych tamże.

PS - kąpaliśmy się bez maseczek aczkolwiek aż do szatni maseczki były obowiązkowe.
Pula kąpiących się była ograniczona ale kolejek nie było.

PS 2 - jakie to inne zabiegi w sanatoriach zostaną "zawieszone" z uwagi na świrusa ?

:mrgreen: To przyjemnie czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:

Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

ANDY12345 pisze: 15 paź 2020 20:53
Hipokryt pisze: 15 paź 2020 18:59 Ojcze Założycielu - skoro dopuszczasz wklejanie oficjalnych statystyk to jak się odniesiesz to poniższego stwierdzenia :
ANDY12345 pisze: To lepiej być tuba propagandowa państwowego monopolu :roll:
To przestań klepac wiadomości które są powtarzane przez wszystkie stacje.
... przecież nie jesteś Ojcem Założycielem (tego tematu), więc czemu piszesz za Niego :?: :shock:
Od Niego otrzymałem taką oto informację:
jacky6 pisze: 15 paź 2020 18:52 (..)
Mile widziane informacje i porady praktyczne, bo nie każdy śledzi napływ wieści na bieżąco lub coś tam może uchodzić uwadze.

:mrgreen: :ugeek:
Z jakich źródeł będziemy czerpać wiedzę, aby rzetelnie zabierać głos w tym temacie :?:
Czy lepiej być niedoinformowanym optymistą czy dobrze poinformowanym pesymistą :?:

Przypominam, że już od północy są nowe obostrzenia i już większość mieszkańców kraju znajdzie się w strefie czerwonej :shock:
ZenekM197
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 cze 2020 20:53
Oddział NFZ: Podkarpacki

Post autor: ZenekM197 »

Hipokryt, strefy czy czerwona :serce: , czy też żółta to bez znaczenia, bo trzeba zawsze zachować zasady, które pomogą nam uchronić i nas i naszych bliskich od "korony". Tak naprawdę to jednak nigdy nie wiadomo, czy wczoraj czy dzisiaj nie mieliśmy kontaktu z osobą, która jest już w trakcie trwania choroby i nieświadomie może nam sprzedać za darmo tego niechcianego wirusa. W panikę :twisted: też nie należy wpadać, bo nic nam to nie da, więc pamiętać należy o dezynfekcji rąk i nie tylko rąk ;) 8-) :P
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jak dla mnie te strefy to .. :lol: :lol: :lol: skoro jest ta pandeeeemia ... powinny być konkretne obostrzenia nałożone na cały kraj jakiś miesiąc temu , a nie teraz madry Polak po szkodzie :roll:
Strefy :lol: :lol: :lol: byłam na weselu tydzień temu w innym powiecie , baa w innym województwie , a to ode mnie 15 minut jazdy samochodem .... u mnie teraz czerwona , tam wg starych zasad - zielona . Z zielonej nie było tam nikogo poza obsługą , tam po prostu był wynajęty 2 lata temu lokal ;) tzn , że gdyby lokal był o ok 2 km blizej , tzn w moim powiecie , byłyby inne obostrzenia , nooo , ale przecież ludzie ci sami :roll: :lol: z różnych stref ;)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

" Epidemia nowego wirusa sprawia, że zapominamy, jak duży zasięg ma grypa i jak wielu ludzi co roku ją przechodzi. Według najnowszego meldunku Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – PZH w Polsce tylko w pierwszym tygodniu marca odnotowano ponad 200 tys. zachorowań i podejrzeń zachorowania na grypę. Siedem osób zmarło z powodu ciężkiego przebiegu choroby. "

źródło - medonet
ODPOWIEDZ