ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 10 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: ANDY12345 »

Jedne cele sobie sami wyznaczamy, ale życie wyznacza nam o wiele więcej :o , a od nas samych zależy czy je będziemy realizować ;) .
To dobrze, że nie było większych "nierówności" :lol: . A ja poświęciłem się kabaretom :) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 28 razy
Podziękowano: 74 razy

Post autor: Kleinehexe »

Życie to my. :) Wszystko co nas spotyka w życiu jest efektem naszych działań, myśli, uczuć, przekonań i potrzeb. Łatwo nam przychodzi przypisać sobie zasługi za sukcesy życiowe i słusznie, natomiast trudno się pogodzić, że to co złego nas spotyka też jest nasze. Wiem, zaraz będzie argument choroby, nieszczęśliwych wypadków itp. Jeśli chcesz zganiać na los czy życie, zwał jak zwał, odbierając sobie możliwość sprawstwa, to nie będę przekonywać, że jest inaczej, ale osobiście wierzę, że możemy więcej niż nam wpojono, że możemy. Trudno jest to zaakceptować, bo nie wiemy jak inaczej żyć, bo nikt nas tego nie uczył. Ale czy to znaczy, że nasi rodzice, wychowawcy, inni ludzie, ważni dla nas, zawsze mieli rację? :?
Nie chcę zmieniać Twoich przekonań, jedynie się z nimi nie zgadzam. Mam swoje, a one wciąż ewolują, nadal uczę się życia, bo nie godzę się na to, by oddać władzę nad nim komuś lub czemuś innemu niż moje ja. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Uczymy się całe życie, no prawie ;) . Wszyscy poznajemy te zasady i przeważnie postępujemy w zgodzie z nimi. Ale są też tacy co wprowadzają innowacje, odkrywają inne zasady, czy tworzą nowe teorie, które prowadzą do postępu. Jedne są pozytywne, a inne negatywne. Z biegiem czasu przekonujemy się jakie są tego rezultaty, ale jak wszystko można wykorzystać w dobrym lub złym celu. Jeżeli naszą wiedzę przekażemy w zrozumiały sposób, to dobrze. Ale jak nie, to znowu będzie trzeba odkrywać Amerykę :roll: .
Zwierzęta też mają swoją inteligencję i wykorzystują przedmioty do swoich potrzeb. Dopiero długotrwałe i szczegółowe obserwacje nam to uświadamiają. U ludzi postęp zachodzi bardzo szybko i sami to widzimy. Natomiast w świecie flory i fauny zachodzi bardzo powoli, bo wszystko dostosowane jest do tempa naturalnych zmian.
Niestety tempo zmian w ostatnich stu, dwustu lat bardzo przyśpieszyło i za niedługo możemy i my za nimi nie nadążać :roll: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ponieważ jest późno odpowiem skrótami myślowymi.
Nie stój w miejscu, bo się cofasz. Patrz, poznawaj, badaj, sam sprawdzaj, nie ufaj tylko na słowo, bądź otwarty na nowe, nie chodź utartymi szlakami, by nie utknąć w betonie starych przekonań.
O Matkę Ziemię się już nie martwię, bo jak przesadzimy, to wydamy wyrok, ale na siebie samych. Ona się otrząśnie i pozbędzie szkodnika. Przygnębiającą wizja? :? Może i tak, ale koniec jednego jest początkiem czegoś nowego. :D
Dzień się kończy, a przede mną tydzień pełen wyzwań, czas na dobranockę. :)
Kolorowych snów. :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dobranoc :kwiat: .
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cześć Aniołku :D , to jest tak jak mówiłem....... jednym słowem to jest postęp.
To jest temat rzeka i możemy się wymieniać swoimi poglądami czy to swoimi spostrzeżeniami, czy też ze swojego przykładu :) . Jest takie powiedzenie...... jak sobie pościelesz, tak się wyśpisz :oops: .
Na razie wszystko mgła otula, ale może tak jak w ostatnich dniach słoneczko za chwilę pięknie zaświeci. Resztki śniegu chrupią pod butami i na ferie dzieciarnia bałwana już nie ulepi :roll: ........ chyba, że w górach :lol: .
Miłego i pogodnego początku tygodnia :D .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak, masz rację, to jest postęp. :D
Dzień dobry :kwiat: Już słoneczny, bo rano jeszcze było mgliście i mroźno. :)
Dzięki i wzajemnie. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Może też nazwać rozwojem, co może bardziej pasuje :) .
Cieszę się, że i u Ciebie tak jak i u mnie słoneczko zawitało, bo inaczej świat wygląda :lol: .
Zabiegany dzień miałem :roll: . Jutro też sprawy miastowe czekają i mam nadzieję, że szybciej załatwię niż dzisiaj.
Póki lekki mrozik panuje, to może lodówkę bym umył ?..... i kolejny punkt byłby odfajkowany :lol: .
A potem obiadek i relaks ;) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Rozwojem jak najbardziej, a czasem przebudzeniem. :D
Witam w Klubie Osób Zabieganych. ;) :D
Pucuj, jeśli masz okazję. U mnie etap rozglądania się za lodówką, bo stara 25- letnia, która stoi w spiżarni jako dodatkowa chłodziarka odmówiła pracy. :cry: A przydawała się zwłaszcza w okresie świątecznym czy przy okazji imprez, dlatego chcę kupić nową, bo przy okazji zwiększę powierzchnię na mrożonki. To się przyda, gdy ogród zacznie dawać większe plony. :)
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wybieraj rozważnie, bo jeszcze nie obowiązuje Prawo Unijne dotyczące naprawialności sprzętu agd, a jednorazówek które po paru latach nadają się na śmietnik jest jeszcze sporo. Najgorzej jest właśnie z lodówkami w których zamiast rurki lutować, są zaciskane. Po paru latach uszczelki w zaciskanym miejscu zaczynają przepuszczać, a są to z reguły miejsca niedostępne :evil: . No i oczywiście agregat czy inaczej sprężarka albo kompresor. Najlepszy jest agregat inwerterowy lub inwerterowy liniowy, który pracuje nieprzerwanie i jednocześnie bardzo cicho, a jedynie w zależności od potrzeby zwiększa lub zmniejsza wydajność w chłodzeniu. Cechują się znacznie niższym zużyciem energii i niezawodnością i gwarancją nawet na dziesięć lat.
Pozostałe parametry: wielkość, pojemność, kolor itp należy już do Ciebie ;) .
ODPOWIEDZ