Krynica Zdrój - MIELEC

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
melle222
Na forum od: 18 lis 2024 23:40
Oddział NFZ: Łódzki

Re: Krynica Zdrój - MIELEC

Post autor: melle222 »

Arek78 pisze: 18 mar 2025 20:05 Dzisiaj dzwoniłem na recepcję i pytałem się o pokoje. Są tylko trójki, ale... Pani mi zaproponowała ze względu że chciałbym trochę spokoju pokój z wnęka gdzie jest łóżko. Powiedziała że postara się w miarę możliwości zakwaterować mi kompanów w podobnym wieku choć może to być trudne 😂
Nastawiam się na zwiedzanie, lubię coś porobić w wolnym czasie a nie "spożywać". Mam nadzieję że będzie ok. Nie oczekuje fajerwerków a poprawienia stanu zdrowia i odpoczynek. Jedni przy uwaja na wypoczynek a drudzy na... To kwestia indywidualnego podejścia. Jadę szwagropolem z Krakowa więc miła Pani z recepcji powiedziała mi nawet gdzie wysiąść. Choć w tel słychać było już rozmowę ze jakaś usterka w pokoju nie była usunięta 😉
Nie nastawiam się negatywnie a wręcz przeciwnie. Fajnie zmienić otoczenie i poznać nowych ludzi.
/
Też będę 31 marca i też szwagropolem z Krakowa , ale nie wiem gdzie wysiąść. Możesz podpowiedzieć ?
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 106 razy

Post autor: Felice »

Wysiąść według mnie przy Hawanie i stamtąd taxi. Jeżeli chcesz na piechotkę to można kawałek dalej przy banku.
Awatar użytkownika
Samosia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2017 21:58
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: Samosia »

Tak jak wcześniej już Felice napisała...wysiąść na przystanku Hawana i tam są taxi bo sanatorium Mielec jest troche oddalone od centrum i bagażem może być ciężko....w autobusie zagadać do ludzi i podpytać gdzie kto ma skierowanie i możliwe,że trafi się ktoś co też do Mielca ma skierowanie wtedy taxi jedziecie razem👍
Arek78
Na forum od: 17 mar 2025 18:52
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: Arek78 »

Ja też mam na 31.03 😄
Arek78
Na forum od: 17 mar 2025 18:52
Oddział NFZ: Małopolski

Post autor: Arek78 »

Jadę szwagropolem i kazali mi wysiąść przy Hawanie
Awatar użytkownika
Kazer-57
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2025 19:41
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękowano: 1 raz

Post autor: Kazer-57 »

Czesc Kris. Parking jest przed sanatorium, sa nawet numerowane miejsca ale nie wiem czy dla wszystkich chętnych. Ja byłem dzien wczesniej ok 17, dotałem miejsce przed sanatorium ze nawet z balkonu widziałem auto, mieszkałem w pokoju na 3 p.Ale parking nie był tani cos oponad 200 zł ale to było w 21r.Przy głownej ulicy naprzeciw jest sklep spozywczy i tam tez były do wykupienia miejsca parkingowe wiele taniej ale dopwiedziałem sie jak juz opłaciłem w Mielcu. Ale od tego sklepiku do wejscia do Mielca to tez jeszcze jest ładne podejscie pod górę.Telewizja płatna a czajnik tez lepiej swój bo jest jakis na korytarzu ale chętnych tez jest wiec trzeba czuwać. Windy sa za darmo. M Ja byłem zadowolony z zabiegów. Codziennie gdzies sie wybierałem po zabiegach jak dalej to autem a jak do centrum to pieszo na dól bo na dole tylko płatne parkingi i problem z zaparkowaniem gdziekolwiek. A z powrotem to trzeba sie nadygac pod górke i na sam koniec jeszcze do samego Mielca . Mozna przejsc przez to sanatorium wczesniej przez ich parking , schodami i znów parking przejsc i do Mielca, jest ciut łagodniej i blizej. Miłego pobytu życzę, napisz jak tam teraz jest jak bedziesz.
Awatar użytkownika
Atja
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 sty 2014 18:58
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 13
Podziękował: 1 raz

Post autor: Atja »

Elcia62 pisze: 22 sty 2025 19:04 Witam a powiedz od której godziny zwalniają się pokoje, bo ja mam z NFZ od 12.05 do 2.06
Ja też będę w tym terminie w Mielcu. Do zobaczenia 🤩
Joanna28
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 kwie 2016 21:47
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Joanna28 »

Ja też będę w Mielcu od 12.05. :)
Do zobaczenia
ODPOWIEDZ