SZPITAL UZDROWISKOWY

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Re: SZPITAL UZDROWISKOWY

Post autor: grazynamackowiak »

Witam wszystkich oczekuję na szpital uzdrowiskowy dzwoniłam do NFZ Poznań pytałam o zwroty pani mi zaproponowała
Połczyn Zdrój nie odpowiada mi zdecydowałam że poczekam :arrow: Podjęlam słuszną decyzję póżniej będzie okres letni :kwiat:
Dziś przeglądarka mam numer 64 pozdrawiam wszystkich oczekujących :roll:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Witajcie . Szpitalne uzdrowisko się należy po pobycie w szpitalu. Wystawia lekarz pierwszego kontaktu zaraz po wyjściu ze szpitala tylko że wypis jest ważny miesiąc i musisz zdążyć wtedy złożyć wniosek do NFZ ... lekarz powinien zaznaczyć na wniosku pobyt szpitalny i dołącza się do wniosku ksero wypisu ze szpitala...
Małgorzata 46 to jest tekst ze strony NFZ
Nie każdy pobyt w szpitalu jest wskazaniem do uzdrowiskowego leczenia szpitalnego, ponieważ o rodzaju leczenia decyduje stan zdrowia ubezpieczonego, a nie fakt jego hospitalizacji.
Czasem lepiej nie wprowadzać ludzi w błąd.
Awatar użytkownika
Iza03
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 paź 2014 12:37
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: Iza03 »

Witam :kwiat:
Kociu pozostaje nam czekanie, ;) w sumie to mamy fajne terminy uważam, że załapiesz się na letni wyjazd
pozdrawiam wszystkich :)
malgorzata46
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 lut 2015 10:04

Post autor: malgorzata46 »

asia13 pisze:
malgorzata46 pisze:Wolała by święta spędzić w domu i pojechać dopiero w maju lub czerwcu...W maju minie 18 miesięcy od ostatniego pobytu....A z tego co czytałam to musi minąć najmniej 18 miesięcy...Tylko zawsze jest pytanie gdzie wyślą... A co Wy polecacie na drogi oddechowe astmę mieszaną....Byłam już w Szczawnie Zdrój , Dąbkach , Jedlinie Zdrój , Lądek Zdrój,,,,
Mnie na drogi oddechowe bardzo służy powietrze Szczawnicy a i inhalacje celkowe ,ktore mi zalecono bardzo pomagały.Tereny też piękne .Myślę,że warto choć trochę pod górę. :)
Inhalacje celkowe również są w Szczawnie tylko woda Mieszki , ;) Napisz coś więcej o tej Szczawnicy ;) dałaś mi do myślenia może zmienienie klimat :lol: Zawsze jeszcze można zadzwonić i zmienić kurort :)
Awatar użytkownika
beab
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 10:23

Post autor: beab »

U mnie kierunek Goczałkowice ,,Gwarek" szpital uzdrowiskowy. W tym roku mija 5 lat oczekiwania :) Dostałam wiadomość , że czas oczekiwania może sie zwiększyć do 6 lat. Czekam cierpliwie :D
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Witam dostałam z przydziału z kolejności skierowanie do szpitala uzdrowiskowego Połczyn Zdrój zakład leczniczy Gryf
wcześniej pisałam z zwrotów proponowali Połczyn ale odmówiłam pojadę tam ale w okresie letnim 25.05.2015r
Wielkopolska oczekiwannie na szpital uzdrowiskowy z dokumentacji wynika 5 miesięcy dokładnie 19 tygodni
bardzo któtki okres oczekiwania pozdrawiam oczekujących na szpital uzdrowiskowy :kwiat: :roll:
Gosia43
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2012 11:15

Post autor: Gosia43 »

Witam kuracjuszy :kwiat: mam takie pytanko :?: Jest tu ktoś z NFZ-Wrocław :?: Chciałam zasięgnąć pewnych informacji :roll:
rak1946
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 09:12
Staż sanatoryjny: 4

Re: SZPITAL UZDROWISKOWYwielkopolska

Post autor: rak1946 »

Zzakonczylam tydzien z numerkiem 542 który byl taki sam 2.03 2015,nie wiem czy sie cieszyc :D ,czy plakac :twisted: życzę wszystkim spadajacych numerkow i milego wekkendu :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
maluszek
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 17 mar 2015 10:16
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: maluszek »

Witam. W Wielkopolsce jest chyba teraz taka tendencja że końcowe numerki wahają się tylko trochę w górę lub w dół (mam to samo). Rak1946 możesz napisać kiedy składałeś wniosek ( w jakim miesiącu)?
rak1946
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2012 09:12
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: rak1946 »

Malusze :kwiat: z tego co wyczytalam to ty oczekujesz na sanatorium uzdrowiskowe, a ja na szpital uzdrowiskowy i to jest osobna kolejka i rozdzial :D pozdrawiam :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: :kwiat: kwiatki bo mamy wiosnę :kwiat: :kwiat: :kwiat:
ODPOWIEDZ