ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
rybka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 13 mar 2013 15:51
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 2 razy

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: rybka »

Witaj Wiesiu :) tak wiem, że troszkę to potrwa. Zdziwiona tylko jestem, bo znam osoby, które w naszym NFZ zostały zweryfikowane po 20-21 miesiącach. Też jestem ciekawa propozycji balneologa (była Krynica proponowana). Oj tak, oby powrót z bocznicy nie był zbyt bolesny :o Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz

Post autor: Wienia »

rybka pisze:Witaj Wiesiu :) tak wiem, że troszkę to potrwa. Zdziwiona tylko jestem, bo znam osoby, które w naszym NFZ zostały zweryfikowane po 20-21 miesiącach. Też jestem ciekawa propozycji balneologa (była Krynica proponowana). Oj tak, oby powrót z bocznicy nie był zbyt bolesny :o Pozdrawiam :kwiat:
Rybko skoro weryfikacja w przyśpieszonym terminie,to może i wyjazd będzie w takim tępie. :D Oby po Twojej myśli,pisz czy ta Krynica się spełni. :) :kwiat:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

ŚLĄSKI - NFZ kolejka dla frajerów i nie tylko ...

Post autor: jacky6 »

Wczoraj zajrzałem na stronę śląskiej NFZ...
Czas oczekiwania na realizację urósł już do 30 miesięcy.
Stosunkowo niedawno była tam cyfra 24 miechy.
Mogę złożyć wniosek na ponowny wyjazd - względem ubiegłorocznego wtopu do Gocza ( a było to na przełomie czerwca / lipca ubiegłego roku ) - dopiero w lipcu tego roku.
Prawdopodobnie przez ten czas ( odczekiwanie na łaskawe pozwolenie na złożenie i przyjęcie wniosku ) - czas oczekiwania na realizację skierowania urośnie z 30 miesięcy do np. 34 miesięcy.
Zaś jak będę oczekiwać w kolejce na realizację - urośnie ( jak na drożdżach ) do 40 miesięcy.
Cuzamen do kupy - od ostatniego wyjazdu do kolejnego wyjazdu upłynie łącznie 40 + 12 = 52 miesięcy.
Osobiście zakupiłem skarbonkę - świnkę, do której odkładam kasiorka na pogrzeb NFZ.
Amen ...

:mrgreen: :ugeek:
Awatar użytkownika
Jasmina55
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 cze 2014 16:26
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Jasmina55 »

:D Witaj jacky6.
Ja mam napisane okres oczekiwania 26 miesięcy.Po 21 miesiącach w kolejce mam jeszcze 35600 ludzików przede mną, więc nie wierzę,żeby nasz Nfz się z tym uporał w tym roku.
Jacku próbuj wcześniej zdobyć wniosek, niektórzy lekarze wypisują wcześniej.Niestety moja p.doktor była nieprzejednana i dokładnie po roku od powrotu z sanatorium wypisała mi wniosek.
rybka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 13 mar 2013 15:51
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: rybka »

A ja będę dzwonić i pytać o zwroty, czasem jest szansa na wcześniejszy wyjazd :D Jacky, mam też swoją "kryjówkę" i zbieram kaskę... na mój kolejny wyjazd ;) :lol:
Alleluja, i do przodu :!: :lol:
Awatar użytkownika
Jasmina55
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Rybeńko ;)ja też mam taki zamiar tylko czekam na słońce,pakuję walizkę i dzwonię :lol:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jasmina55 pisze:
Ja mam napisane okres oczekiwania 26 miesięcy.Po 21 miesiącach w kolejce mam jeszcze 35600 ludzików przede mną, więc nie wierzę,żeby nasz Nfz się z tym uporał w tym roku.
Witaj,
nie masz ale miałaś napisane ...
teraz się liczy to co na stronie NFZ wisi ...
średnia roczna 3500 numerków na miesiąc znana mi prawie rok temu być może się zmieniła...
ale raczej nie skróciła w kolejce ...
NFZ być może się upora ale pod jednym warunkiem - jak wciepnie do jednego krajowego wora wszystkie wnioski - to znaczy zarejestruje i rozdzieli je centralnie w skali kraju...
...
a już słychać jak "salve Regina" NFZ-owi grają...
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ŚLĄSKI - NFZ kolejka do Goczałkowic i z powrotem...

rybka pisze:A ja będę dzwonić i pytać o zwroty, czasem jest szansa na wcześniejszy wyjazd :D Jacky, mam też swoją "kryjówkę" i zbieram kaskę... na mój kolejny wyjazd ;) :lol:
Alleluja, i do przodu :!: :lol:
Dzwoniłem i pytałem się łońskiego roku - o zwroty...
I doprosiłem się niechcący - zwrotu kogoś tam - z a raczej do - Goczałkowic ( niby ) Zdroju...
zatem miałem Alleluja ale do tyłu...
PS - chciałbym taką Rybeńkę spotkać na swoim sanatoryjnym szlaku ...
można by się nieźle w zdrojowym akwarium ... eee... basenie zdrojowym wypluskać :-)
PS 2 - szkoda, że nie masz odwagi zagościć w FB klubie sanatoryjnych przyjaciół ...
Awatar użytkownika
Jasmina55
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

jacky6 to Ty sam się prosiłeś o Goczałkowice? :?: Ja za długo czekam,żeby tam pojechać :x :lol:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jasmina55 pisze:jacky6 to Ty sam się prosiłeś o Goczałkowice? :?: Ja za długo czekam,żeby tam pojechać :x :lol:

Ja się prosiłem o Lądek Zdrój.
Za karę dostałem syfa zwanego Gocza ...
Jeśli czekasz to chyba na rehabilitację w Gwarku - a to już inksza bajka ...
Na kolejny post zapisana...
:mrgreen: :serce:
ODPOWIEDZ