kolejka do sanatorium 2013 rok

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
emi13214
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2012 20:06
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Re: kolejka do sanatorium 2013 rok

Post autor: emi13214 »

Ja na potwierdzeniu z NFZ-tu miałam napisane 18 miesięcy - czas oczekiwania i prawie dokładnie po tylu miesiącach wyjechałam, z tym, że dwa miesiące wcześniej otrzymałam informację o przydzielonym miejscu i terminie wyjazdu., Tak więc oni w NFZ wiedzą prawie dokładnie jak schodzi kolejka i to, co macie napisane jako czas oczekiwania jest wiarygodne, więc musicie obliczyć sobie: od dnia złożenia dokumentów ile minie czasu i wszystko jasne!
ibizka wielkopolska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 gru 2012 20:00
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ibizka wielkopolska »

No to mam wrzesień , może być!
emi13214
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Gdziekolwiek byś nie trafiła, to we wrześniu jest wszędzie ładnie i jeszcze może być bardzo ciepło. W tym roku ma być ciepło aż do listopada.Wiadomość o wyjeździe dostaniesz prawdopodobnie w lipcu.
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Rachel »

ibizka wielkopolska pisze:No to mam wrzesień , może być!
Och jak cudnie. Ja tak bardzo chciałabym sierpień/wrzesień lub wrzesień. Może wymodlę ten termin bo modlę się o to codziennie :)
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Rachel »

emi13214 pisze:Ja na potwierdzeniu z NFZ-tu miałam napisane 18 miesięcy - czas oczekiwania i prawie dokładnie po tylu miesiącach wyjechałam, z tym, że dwa miesiące wcześniej otrzymałam informację o przydzielonym miejscu i terminie wyjazdu., Tak więc oni w NFZ wiedzą prawie dokładnie jak schodzi kolejka i to, co macie napisane jako czas oczekiwania jest wiarygodne, więc musicie obliczyć sobie: od dnia złożenia dokumentów ile minie czasu i wszystko jasne!
Ja na potwierdzeniu z funduszu też miałam napisane "czas oczekiwania 18 m-cy", a na dzień dzisiejszy oczekuję już 21 miesięcy. Pewnie ze 3 miesiące mi się zejdzie bo mój numer to 5206, ale mnie się nie spieszy. Chętnie do września bym jeszcze poczekała i o to poprosiłam gdy ostatnio dzwoniłam, ale poinformowano mnie, że takiej gwarancji mi nie mogą dać, gdyż też są sprawdzani, a moje skierowanie już powinno być zrealizowane
Awatar użytkownika
Mirabella
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2012 20:55
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Mirabella »

emi13214 pisze:Ja na potwierdzeniu z NFZ-tu miałam napisane 18 miesięcy - czas oczekiwania i prawie dokładnie po tylu miesiącach wyjechałam, z tym, że dwa miesiące wcześniej otrzymałam informację o przydzielonym miejscu i terminie wyjazdu., Tak więc oni w NFZ wiedzą prawie dokładnie jak schodzi kolejka i to, co macie napisane jako czas oczekiwania jest wiarygodne, więc musicie obliczyć sobie: od dnia złożenia dokumentów ile minie czasu i wszystko jasne!
Gdzie jest ten wiarygodny fundusz?
W mazowieckim mam napisane 18 miesięcy i tłustym drukiem:NFZ zastrzega sobie prawo do ewentualnych zmian czasu oczekiwania.
ibizka wielkopolska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 gru 2012 20:00
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ibizka wielkopolska »

Wiarygodny fundusz to NFZ Wielkopolska. Koleżanka złożyła wniosek w lutym 2012 , dzwoniła do nich i powiedzieli jej, że pojedzie w lipcu. Na piśmie z NFZ-tu miała podany termin 17 miesięcy. Czyli jak w mordkę strzelił. Z tego co piszą inni z tego NFZ-tu wygląda ,że jakoś cudem udaje im się utrzymać założone terminy. Tutaj poziom mojej nadziei wzrasta. :o
emi13214
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak,tak ten wiarygodny fundusz to Wielkopolska. A po za tym może zdarzyć się poślizg, przy takim ogromie chętnych kuracjuszy, przecież to jest nieuniknione. Ja tylko napisałam jak było w moim przypadku ( w przypadku mojej mamy, która jest obecnie w Ciechocinku, było tak samo). Pozdrawiam.
W50
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2013 17:08
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: W50 »

U mnie tempo znacznie przyspieszyło, ale tak czy inaczej już ma 3 m-ce w plecy. Jedyna szansa wyrobienia się w terminie 18-tu m-cy to dzienne zmniejszanie kolejki o 1000, co raczej jest nierealne.
Awatar użytkownika
asia13
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2013 00:15
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: asia13 »

W lubelskim tez trzymaja sie terminow ostatnio mialam okres 15 miesiecy i tak pojechalam teraz w maju 2012 napisali mi 14-15 miesiecy i licze na lipiec.
Zablokowany