Wspolny wyjazd malzonkow

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
MaryKate
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 gru 2014 13:40
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 9 razy

Re: Wspolny wyjazd malzonkow

Post autor: MaryKate »

Zagubiony , nie jadę z partnerem ani swoim ani cudzym :x tylko koleżanką którą znam ileś tam lat , ja nie szukam bo w domu będzie czekał na mnie . Koleżanka owszem może bo jej już u aniołków od jakiegoś czasu :mrgreen:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Nie będzie to bajka na dobranoc z tych z TV czy jakiś dobry -science fiction

Mój dobry znajomy w zeszłym tygodniu udał się do sanatorium.
Cóż kilka dni wcześniej zadzwonił do obiektu z merytorycznym pytaniem
Szansa na 1
Szansa na 2
Na oba pytania uzyskał negatywna odpowiedź
Cóż lipiec sanatorium nad morzem
Najważniejsze ,aby plaża była czysta i pogoda do opalania
Podróż jako że miał do przebycia ponad 8 godzin zaserwował sobie klasę 1
Wiadomo obecnie w pociągach jest problem i przedziały są pełne
Na 2-3 stacji wsiadło małżeństwo-para
Oczywiście scysja Bo jadą do Sanatorium i gdzieś muszą ulokować te 4 duże walizy
Po około godzinie Pani przebrała się w strój podróżny ściągając obuwie co też zresztą zasugerowała Partnerowi
No nie wszędzie jest klimatyzacja a wagon był starszej daty
Konduktor próbował interweniować ale wiadomo zmiany co 3 godziny

Cóż Znajomy na stacji końcowej zapakował się w Taxi i podjechał pod obiekt
Jakież było jego zdziwienie gdy w kolejce do Rejestracji owa para była przed
Otrzymali swój pokój z widokiem nad morze .

Znajomy też dostał kwaterę pokój tej samej wielkości co pokój dla 2 Osób ale zameldowanych 3 osoby
Cóż To opoka Spokoju ,ale no chciał się rozpakować na 5 półek w szafie ostała mu się 1 ta na samym dole
Cóż pamietam że kiedyś nie zdążył się wypakować bo nie było ilości szaf w pokoju

Łazienka no widziałem fotkę -Koledzy rozłożyli przybory toaletowe -golenie i Brak miejsca
no ok
Wszak codziennie w sanatorium się ludkowie kąpią :)
Łóżko jako że ma około 120 kg usiadł i Zarwał -dobrze ,że się nie połamał

Zszedł do recepcji ze swoimi Żalami
Cóż Może Pani Recepcjonistka o godzinie 20,00

Słuchajcie co zrobił Znajomy Spakował się i Na Bez szczelnego wbił do pokoju owego Małżeństwa rzekomo cała podróż Pani przechwalała się że jedzie kolejny raz i Zawsze dostaje lepszy pokój bo jedzie z Partnerem

Znajomy około 20,15 zapukał i wchdząc z 1 walizką poinformował że ma być do kwaterowany w tym Pokoju
Konsternacja i Niemała Awantura
Pielęgniarka ,Recepcjonistka Doktor przyjmujący

Kolega pokazał swoje przydzielone Miejsce
Szafa , łazienka Łóżko okazało się tez ,że okno było delikatnie zabite
I Zadał pytanie Czy to dla ludu pracujęcego

I dlaczego Małżeństwa są preferowane
Ach i jeszcze jedno jego kwadrat był na stronę wschodnią ok ale bezpośrednio nad Kuchnią
Po 2 dniach jego koledzy wprost narzekali dostawy od 6 rano i delikatne szurganie kontenerów

Po około 30 minutach Znajomy dostał pokój 1 Osobowy w cenie owej 3
Tylko Była Sugestia ,aby zachował to dla siebie
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 101 razy
Podziękowano: 54 razy

Post autor: Arker »

Kleinehexe pisze: 08 lip 2023 20:29
Arker pisze: 08 lip 2023 18:13 Mieszkalem 5 razy z kolegami w sanatorium i nigdy ,ale to nigdy nie bylo zgrzytow ,mamy kontakty do dzis .Ostatnio w Ustce kolega palil w lazience nie mowie ze mi to nie przeszkadzalo ,ale nic mu nie mowilem i jakos dwa tygodnie nic mi sie nie stalo ,trzeba isc na kompromisy nikt nie jest idealny .
Abstynent666, skoro tak dobrze się dogadujesz z ludźmi, to i w trójce dałbyś radę, to nie ma co się tak tych małżeństw czepiać. ;) 8-)
Dalbym rade i w czworce,w wojsku na sali bylo ok.100chlopa i sie mieszkalo ,tak ,tak ok. 100 wRaduczu na unitarce stajnie Pilsudskiego przerobione na koszary.W 3 bym nie bardzo chcial ze wzgledu na ryzyko chrapania :lol:
Arker
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
Oddział NFZ: Lubelski
Podziękował: 101 razy
Podziękowano: 54 razy

Post autor: Arker »

Kleinehexe pisze: 08 lip 2023 20:31
Arker pisze: 08 lip 2023 16:10 Popieram CIE Felice
Czyżby kolega troszkę odpuścił i już nie optuje za zakazem wspólnych wyjazdów małżonków, a jedynie za równym traktowaniem singli i par w kwestii przydziału pokoi? Popieram, popieram taką postawę. :)
Optuje ,optuje :lol: Ty mnie normalnie tu inwigilujesz :lol: :serce: :kwiat:
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Totalna inwigilacja przez szklaną kulę? :? :lol: :lol:
Optuje ,optuje :lol:
A już myślałam, żeś nabył empatii, a tu zonk :P :lol:
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Arker pisze: 09 lip 2023 20:53

Abstynent666, skoro tak dobrze się dogadujesz z ludźmi, to i w trójce dałbyś radę, to nie ma co się tak tych małżeństw czepiać. ;) 8-)
Dalbym rade i w czworce,w wojsku na sali bylo ok.100chlopa i sie mieszkalo ,tak ,tak ok. 100 wRaduczu na unitarce stajnie Pilsudskiego przerobione na koszary.W 3 bym nie bardzo chcial ze wzgledu na ryzyko chrapania :lol:
Twardym trzeba być, a nie "miętkim". ;) :P :lol:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

:lol: :lol: :lol: a to dobre Kleine :lol:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Arker pisze: 09 lip 2023 20:53

Ja też DAŁEM RADĘ będąc na Koloniach spać i mieszkać na sali Gimnastycznej w Gdyni gdzie było 6 Grup chłopaków w każdej po chyba 20 ludków ( do dziś wspominam jak Mój kolega próbował podglądać wychowawczynie ,ktora była za parawanami)
To był Hardkor w następnym roku Grupy były umieszczane w salach lekcyjnych ( a ten sam kolega próbował tez )

Oczywiście Kombatanci może Pamietają Sale Sanatortyjne po 10 chłopa w kołobrzeskich Mewach
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ooo, pamiętam takie kolonie organizowane w szkole w Elblągu. :D Tylko u nas łóżka stały w salach lekcyjnych (pewnie z 10, a może i więcej :?: , już nie pamiętam), a na sali gimnastycznej odbywały się dyskoteki. 8-)
Pouczona przez doświadczonych kolonistów, przy zajmowaniu łóżka, wiedziałam, że lepiej wybierać salę bez parawanu, bo to oznacza większą wolność, gdyż nauczycielka miała pod opieką kolonistów nie tylko z sali, w której spała, ale i tych z sali obok. Dzięki temu były możliwe np. nocne eskapady do drugiego skrzydła szkoły, gdzie dormitoria mieli chłopcy. Oczywiście celem kultywowania tradycji białej, czerwonej i zielonej nocy. :D :twisted: Oj, miało się pomysły, jak chociażby zawieszenie czerwonych spodenek kolegi na maszcie na placu apelowym. :lol: :lol:
A przez nocne odwiedziny miejscowych chłopaków, którzy na pierwsze piętro wspinali się po piorunochronie, trzeba było pojawić się na dywaniku kierownika kolonii, zresztą bardzo spolegliwego, więc zakończyło się tylko gadką moralizatorską. :roll: :D
Oj, nigdy nie byłam grzeczną dziewczynką, zawsze miałam kur..., ups, diabliki w oczach. :twisted: :P :lol:
Awatar użytkownika
Bunia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 gru 2011 20:19
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 20
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Bunia »

Mamuniu kochanna !!!
Darek co TY za pierdoły piszesz !!!

Wy macie tyle tematów pozakładanych !
Empatia
Tolerancja

I pytam WAS ?
Małżeństwa WAM się nie poukładały?

Co WAS interesuje życie innych, !!

Staż sanatoryjny mam duży i mieszkałam w pokojach 4 i 3 os. ostatnio w 1 os. lub z mężem w 2 os.
Pokoi 2 os w sanatoriach coraz więcej i 1 os
Nie raz byłam świadkiem jak kuracjusz prosił o jak najtaniszy pokój ! czyli wieloosobowy.
Poznałam osoby ,które same nie chciały być w pokoju.
Jesteśmy różni , mamy inne oczekiwania i potrzeby.
Jestem razem z mężem 40 lat, i co mam WAS zadowolić i z mężem razem do san. nie pojechać?! a, może dwa pokoje 1 os. ? :lol:

Pozdrawiam serdecznie
SZCZĘŚLIWA w związku małżeńskim :serce: :serce:
Bunia
ODPOWIEDZ