INOWROCŁAW-KUJAWIAK -proszę o opinie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Re: INOWROCŁAW-KUJAWIAK -proszę o opinie

Post autor: Selene »

Violet58 8-) życzę Tobie trafionych zabiegów i skutecznej kuracji :!: Tej na... rowerze również ;) :lol:

Serdeczności :D
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Nie miałem okazji podziękować wcześniej, co niniejszym czynię :D ZUS, mimo wcześniejszego przyznania rehabilitacji w ramach prewencji doszedł do wniosku, że z chwilą utraty zasiłku dla bezrobotnych utraciłem prawo do rehabilitacji w ramach prewencji. Ponad 37 letni okres wpłacania składek i to nie małych nie miał większego znaczenia. W związku z tym kuracja nieskuteczna, zabiegi nie trafione i poważnie zastanawiam się nad celowością tej formy rehabilitacji. Odpoczynku Ci u mnie dostatek, muzyki relaksacyjnej na tony na YT, spacerować lubię, ale niekoniecznie w grupie - wystarczy jedna, miła :serce: osoba, rower tak, ale niekoniecznie stacjonarny, do "prania mózgu" wystarcza małżonka.Ograniczenie wyjazdu do zaklętego 200 km kręgu stawia pod znakiem zapytania sens kontynuowania wyjazdów w ramach prewencji. Może miast 24 dniowego pobytu na koszt ZUS lepiej poszukać innych ofert gdzie samemu wybierzesz zabiegi dla siebie, zaplanujesz sobie czas wolny itp.... Nie oceniam sanatorium, choć wrażenia nie najlepsze, nie zmieniam ilości pobytów i cierpliwie czekam na NFZ, ale przede mną jeszcze 35500...
Byle do lata ....2015 ;) :) :D
brazylia
Na forum od: 11 lip 2014 08:46
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: brazylia »

Witam,

Kujawiak jak widzę wypowiedzi jak tu źle to ciekawi mnie jak mają w domu bo sądząc po niektórych postach mieszkają chyba w wirtualnych apartamentach które stworzyli w swojej małej główce na zajęciach relaksacyjnych ( dotyczy zusu) Stołówka normalna służy do konsumpcji to nie jest SZERATON co nie którzy by chcieli. Najważniejsze czysto i personel miły jak ktoś potrzebuje dokładkę dostanie bez problemu , posiadają w menu kilka potraw których wcześniej nie smakowałem ale to ich regionalne przysmaki jednemu podchodzą drugiemu nie np barszcz biały z makaronem . Pokoje OK może dlatego że mam 2 piętro i balkon, porównać można do standardów tańszych hoteli ale te gwiazdy chciałyby dubajski hotel jaki jest w emiratach :) Co do bazy zabiegowej nie mam zastrzeżeń może tylko że godzinowo są trochę rozjechane ale jak jest dużo kuracjuszy to każdemu się nie dogodzi . Jak ktoś jest normalny to da się załatwić troszkę wcześniej oprócz basenu i zajęć relaksacyjnych i psychoedukacji moim zdaniem nie potrzebne ale każdy relaksuje się inaczej :) Rehabilitanci nie potrzebni połowa może wyjechać do Anglii i Szwecji bo taki poziom znieczulenia jest po wieczorkach tanecznych że kilka osób zakończyło pobyt wcześniej z rachuneczkiem ale jak się zapomina w jakim celu tu się przyjechało to aut do domu i prawidłowo. Stare mohery na ćwiczenia nie mają siły bo tu boli tam boli ale w wagonie czy pod stawikiem hulaj dusza piekła nie ma , zresztą taniec też jest dobrym ćwiczeniem no i krzakoterapia ale nie wiem nie widziałem tylko słyszałem że się gdzieś ciągali i pojechali do domku pośpiesznym :) Pozdrawiam wszystkich normalnych co byli są i będą w KUJAWIAKU nie czytać bzdur co nie którzy wypisują tyle w tym temacie .
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 12 razy

Post autor: violet58 »

Nie wiem skąd taki poziom frustracji i agresji - przecież nie oceniałem sanatorium :?: :?: :?: Nie od dziś wiadomo, że jeszcze się taki nie urodził, żeby wszystkim dogodził. Niemniej z pobytów ZUS-owskich (Równica/Ustroń, ZNP Nałęczów) Kujawiaka oceniam najniżej. Wystarczy przespacerować się i zerknąć na Sanatorium przy Tężni czy Oazę - tam widać rękę gospodarza - w przypadku Kujawiaka para poszła w SPA - niestety. Pozdrawiam.
amalw
Na forum od: 14 lip 2014 14:35
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: amalw »

Witam, właśnie kończę swój pobyt w Kujawiaku. Uważam, że jest tu całkiem dobrze. Warunki mieszkalne to nie Mariot ale czysto i schludnie. Pielęgniarki i rehabilitanci bardzo sympatyczni i cierpliwi. Pozostała obsługa (panie sprzątające, kuchnia) też bardzo ok. Co można zarzucić to tylko planowanie nie zawsze stawało na poziomie. Ale w końcu przyjechaliśmy się leczyć a nie zwiedzać. Baza zabiegowa można powiedzieć przysłaniała wszystkie niedociągnięcia. Teren wokół piękny, zadbany i czysty. Pogoda nam też bardzo dopisała. No i oczywiście wspaniałe towarzystwo, dopełniło reszty. Szkoda tylko, że czas tak szybko mija i już w środę trzeba wracać do domu. Polecam wszystkim Kujawiaka. Jeśli tu przyjedziecie zapewne wspaniale wypoczniecie. Pozdrawiam.
Benia
Na forum od: 22 lip 2014 11:55

Post autor: Benia »

Witam. Jadę również w tym samym terminie z okolic Siedlec. Proszę o kontakt. Adres e-mail: [email].pl

"Witam wszystkich forumowiczów.Jadę do "Kujawiaka"od 08.10.2014,jeśli ktoś jedzie w tym terminie z okolic Siedlec,Węgrowa lub Sokołowa Podl,proszę o kontakt."
NALA
Na forum od: 30 lip 2014 14:05
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: NALA »

Witam
dostałam skierowanie z ZUS na termin 21.08.2014 do Kujawiaka jadę po raz pierwszy i jestem pełna obaw. Czy może ktoś wie co jest remontowane w tym okresie?
Pozdrawiam
LillaByd
Na forum od: 12 paź 2014 08:18

Post autor: LillaByd »

Witam.
Moje sanatorium rozpoczęło się 14 września. Mój pobyt tam, przyznać muszę z radością, że był pod każdym względem rewelacyjny. Mam na myśli personel lekarski, pielęgniarki oraz obsługa techniczna stanęły na wysokości zadania. W łazience kabina z brodzikiem zawsze czysta i schludna. Jedzenie urozmaicone, obfite i smaczne. Ładne okoliczności przyrody, dobrze zadbane parki, chociaż jest 90 hektarów do zagospodarowania. Przepiękne tęźnie. Polecam każdemu, aby mógł fizycznie i psychicznie wypoczywać w Inowrocławiu. :D
ODPOWIEDZ