Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 9

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: Anna-K »

No to jestem po telefonie i nie bardzo wiem o co tej pani chodzi.
Trzy rozmowy i trzy różne wersje.Może dzisiaj pani miała gorszy dzień,każdy ma prawo do takiego dnia i mnie się też tak zdarza.
Najpierw powiedziano mi,że mogę ubiegać się o zwrot już na styczeń.
Później usłyszałam,że dopiero najwcześniej na luty.
Dzisiaj zadzwoniłam z zapytaniem,czy byłaby ewentualnie możliwość abym mogła wyjechać jednak w drugiej połowie stycznia,gdyż w lutym mam napięty grafik wizyt lekarskich.Na niektóre z nich czekam od pół roku.Nie wszystkie też mogę przełożyć.
Usłyszałam,że mogę dzwonić po 10 stycznia,jeżeli będzie zwrot to muszę przedłożyć funduszowi potwierdzone wszystkie terminy wizyt lekarskich w miesiącu lutym.Więc mówię do pani,że w takim razie muszę jechać w te wszystkie miejsca i pozbierać potwierdzenia,na co pani zdziwiona pyta-to nie ma pani potwierdzeń ?Mówię,że nie,mam na zwykłych karteluszkach datę,godzinę i bez pieczątki placówki.
I wiecie co zaczynam pomału tracić chęć do tego wyjazdu i zastanawiam się,czy nie zostawię to swojemu biegowi.
Pozdrawiam dzwoniących :kwiat:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 256 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Aniu , nie poddaj się , dołącz te karteczki , jeśli są na nich pieczątki i Twoje nazwisko , to też dokument ...
Awatar użytkownika
Anna-K
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lip 2014 19:20
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Anna-K »

Gieniu mam karteczki ale bez pieczątek,więc czeka mnie jazda po całym Krakowie żeby mieć te pieczątki.
Jak już je będę miała to nie wiadomo co nowego się urodzi :lol:
Chyba czeka mnie kiepski rok bo za co się nie wezmę to mi nie wychodzi :roll: Jak ja to lubię :evil:
Awatar użytkownika
Wienia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 01 lis 2015 16:00
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz

Post autor: Wienia »

Z tego wynika ,że każdy mówi co innego.Ja bym podeszła do funduszu i powiedziała o co mi chodzi ,oni to zaznaczą w komputerze i będzie jasność.
A z tymi karteczkami to chory pomysł,u nas też przychodnia wypisuje datę i do jakiego lekarza,bez pieczatki.
Aniu to tylko przejściowa sytuacja,wiesz jak ja miałam pod górę,a potem wszystko ułożyło się pomyślnie,i u Ciebie na pewno też tak bedzie. :) :kwiat:
bozenag
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 lip 2014 15:28
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: bozenag »

gumisia pisze:
bozenag pisze:
Witaj Gienia ja też dzisiaj dzwoniłam kiedy mogę jechać Pani powiedziała po weryfikacji dopiero tylko ta weryfikacja mi nie przychodzi a powinna już być w Grudniu :x i z planów nici bo jak nie wyjadę do połowy lutego to już nie pojadę wogulę :x :( pozdrawiam
Ja też już w grudniu powinnam być odeslana do weryfikacji , nasz fundusz coś ospały po nowym roku bo nic nr nie spadają , dziś nic nie ruszyło nawet jeden nr przybył :o

Po usypiali chyba się w małopolskim nzf a ja jak nie wyjadę do 20 lutego to już nie pojadę w ogóle :x :x a tu o weryfikacji słychu dychu :( pozdrawiam
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2016 10:00
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Niania »

Dziewczyny a może nie będzie weryfikacji i może dostaniecie od razu przydział do sanatorium.
Życzę Wam powodzenia co do planów.
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 256 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Ale z Ciebie Nianiu optymistka :lol: :lol: dziękujemy :kwiat:
Niania
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2016 10:00

Post autor: Niania »

GIENIA pisze:Ale z Ciebie Nianiu optymistka :lol: :lol: dziękujemy :kwiat:
Bo lepiej być dobrej myśli niż stawiać na niepowodzenie ;)
Awatar użytkownika
goośka71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 mar 2012 18:59
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: goośka71 »

dziewczyny przypominam, że moja weryfikacja trwała od marca do czerwca (3 m-ce) a wyjazd był dopiero w grudniu
Awatar użytkownika
Mirabella
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 25 lut 2012 20:55
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Mirabella »

Anna-K pisze:No to jestem po telefonie i nie bardzo wiem o co tej pani chodzi.
Trzy rozmowy i trzy różne wersje.Może dzisiaj pani miała gorszy dzień,każdy ma prawo do takiego dnia i mnie się też tak zdarza.
Najpierw powiedziano mi,że mogę ubiegać się o zwrot już na styczeń.
Później usłyszałam,że dopiero najwcześniej na luty.
Dzisiaj zadzwoniłam z zapytaniem,czy byłaby ewentualnie możliwość abym mogła wyjechać jednak w drugiej połowie stycznia,gdyż w lutym mam napięty grafik wizyt lekarskich.Na niektóre z nich czekam od pół roku.Nie wszystkie też mogę przełożyć.
Usłyszałam,że mogę dzwonić po 10 stycznia,jeżeli będzie zwrot to muszę przedłożyć funduszowi potwierdzone wszystkie terminy wizyt lekarskich w miesiącu lutym.Więc mówię do pani,że w takim razie muszę jechać w te wszystkie miejsca i pozbierać potwierdzenia,na co pani zdziwiona pyta-to nie ma pani potwierdzeń ?Mówię,że nie,mam na zwykłych karteluszkach datę,godzinę i bez pieczątki placówki.
I wiecie co zaczynam pomału tracić chęć do tego wyjazdu i zastanawiam się,czy nie zostawię to swojemu biegowi.
Pozdrawiam dzwoniących :kwiat:
Nie potrzeba nigdzie jeździć i zbierać potwierdzeń.
Wszystkie oczekiwane terminy wizyt lekarskich,rehabilitacyjnych są na Twoim koncie w ZIP.
Pani w funduszu zobaczy to wszystko wpisując Twój pesel.
Każdy może mieć wzgląd w swoje akta świadczeń medycznych po otrzymaniu z funduszu hasła do ZIP.
ODPOWIEDZ