Poczekalnia na wyjazd w 2018 roku :)

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Serenada
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 lut 2018 16:09
Staż sanatoryjny: 2

Re: Poczekalnia na wyjazd w 2018 roku :)

Post autor: Serenada »

Mój stan zdrowia ogranicza intensywne chodzenie .Wtedy fajnie jest posiedzieć w ładnym otoczeniu.A że mieszkam przy lesie to las nie jest mi atrakcją.Zabiegi ponoć też tam są marne... :( O rany...
:cry: Jakoś przetrwamy....
BarbaraSzczepanska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2017 16:22
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: BarbaraSzczepanska »

Serenada będzie wszystko dobrze nie jest źle chyba Gołdap to gorsza dziura Sopot jest tajne :lol: mieszkam od Sopotu 50 km no może ciut dalej zawsze dostawała góry ale tym razem jest inaczej też jadę z mężem może i lepiej bo trochę szwankuje mu serce a w góry pojade latem a pokoje wszędzie są prawie takie same :oops: daleko masz do Sopotu. Pozdrawiam
Serenada
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Budynek sanatoryjny w Gołdapi jest 15 minut spacerkiem oddalony od jeziora i tężni.Tężnie są bardzo ładne i teren wokół nich.Gołdap jest mały ale też ładny.I wszystko jest tam tanie.Butiki dobrze zaopatrzone.Na pocieszenie możesz sobie kupić fajny ciuch lub kilka...hi hi.Tak na otarcie łez.
W Trojmiescie jestem kilka razy w roku.A ceny nie zachecają do poprawy chandry....Mąż zbankrutuje chyba...
BarbaraSzczepanska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2017 16:22
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: BarbaraSzczepanska »

Serenada to tak okropnie że na otwarcie łez mam kupić sobie ciuch. Z jakiego jesteś funduszu daleko masz do Sopot bo coś tak rozdzielają dziwnie :P jeszcze raz dzięki miłych zabiegów i dobrego odpoczynku pozdrawiam jeszcze raz a fakt faktem trójmiasto jest drogie ale nie daleko jest molo ścieżki rowerowe itd powodzenia :lol: :D
Serenada
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Z podlaskiego jestem.U mnie dużo było łez ocieranych więc i ciuchów i butów cała walizka.Wrażliwa jestem.hi hi... ;)
Ode mnie 6 godzin jazdy bez" przystanku"
Z tego co naczytalam się to przy "Lesniku" "Wital" ma 5*.Także milej kurateli Basiu.Pamietaj o tych co mają gorzej. ;)
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 17:11
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: Pancernz »

Może jednak będziesz chwalić lub wręcz będziesz zachwycona kto to wie cuda wianki są :D
Serenada
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oj...marne szanse przy takich opiniach.Szkoła przetrwania będzie. .. :cry: Swoją drogą jak Nfz współpracuje z takimi ośrodkami.?Jakieś standardy powinny być spełnione i nadzór nad jakością usługi .
Awatar użytkownika
Pancernz
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2017 17:11
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: Pancernz »

Jak mawial mój kolega kasa kasa kasa ,ten sam współwłaściciel z perły w Sopocie na spotkaniu z nami powiedział " narzekacie na jedzenie to czy tamto ? to nic się nie zmieni ja dostaje (tu wymienił bodaj 7 zł czy ileś tam)na wasze całodzienne wyżywienie i nie ma bata lepiej nie będzie :D .Będąc w Bobolinie (przecież ta sama stawka) raz w tygodniu mieliśmy tzw szwedzki stół tak jak pełnopłatni wypas jedzenie plus grille itd. Mniemam ,że właściciel wolał zadbać o komfort nas tych z NFZ i dopłacić kosztem zysku z komercji ale co to dało ?, dało to,że zamiast mieć strach w oczach że tam jadę była radość ,że tam byłem i kto wie może kiedyś komercyjnie bo wiem, że człowiekiem się tam przejmują :) Jak mawia nasz Kolega i gitara :D
dorotka65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 sty 2018 18:33
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: dorotka65 »

Serenado,posłuchaj Bogutki trzeba podejść do tego przydziału z pozytywami.W Sopocie jest niedaleko Aqapark,więc sprawę basenu masz rozwiązaną,niedaleko bo w Redzie jest kolejny Aqapark z prawdziwymi rekinami.W trójmieście macie dużo kin,teatrów ,muzeów i z tego co się orientuję to trójmiasto jest chyba na drugim miejscu w Polsce z ilością ścieżek rowerowych.Myślę,że wrócisz zadowolona.A w naszym kraju to większość obiektów sanatoryjnych ma kiepskie warunki lokalowe.W ramach oszczędności z pokoi 2 osobowych robią 3 osobowe itp.Jak jedziemy prywatnie to możemy pogrymasić.Także życzę Wam udanej pogody i dobrych zabiegów. :kwiat:
p-siak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 04 cze 2013 20:36
Podziękowano: 10 razy

Post autor: p-siak »

Sanatoria to oddzielne podmioty, NFZ nie jest właścicielem.Te podmioty przechodzą procedurę przetargową i mają
płacone za osobodzień danej jednostki chorobowej.Jak te pieniądze rozdzielą, to ich sprawa.Taki jest mój ogląd,
chyba że grubo się mylę.Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ