Szalona Paczka
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
Re: Szalona Paczka
Gdy by trafił na innego współlokatora musiał by skończyć pobyt po trzech dniach i chyba Gienia to potwierdzi, bo była, widziała.
-
Arker
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
- Oddział NFZ: Lubelski
- Podziękował: 101 razy
- Podziękowano: 54 razy
-
Arker
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 25 kwie 2021 17:06
- Podziękował: 101 razy
- Podziękowano: 54 razy
Tylko glowy nie zatrac w tym ferworze,bo sie zaczynam martwicPasazerka pisze: 18 lut 2025 18:05 Cześć kochani![]()
Życie sanatoryjne wciągnęło mnie na całego i póki co nie jest wcale strasznie. Dużo ludzi dookoła pomocnych i chętnych do wyjaśniania wszystkiego. Mam już nawet sanatoryjnych kolegów, z którymi byłam wczoraj na spacerze po deptaku i w pijalni posłuchać koncertu![]()
Przeprowadziłam się do nowego pokoju razem z moją dotychczasową koleżanką - okazało się, że to na szczęście nie ja jestem problem, ale fakt, że łazienka jest dzielona na 4 osoby, więc mi trochę ulżyłoSkorzystałam więc i przeniosłam się razem z nią, mamy teraz malutki, ale sympatyczny narożny pokoik i porządną szafę, w której przynajmniej jesteśmy w stanie pomieścić swoje rzeczy a to przyziemna, ale jednak bardzo ważna rzecz
![]()
Pierwsze zabiegi już za mną, także pierwsze koty za płoty. Uczę się, uczę wszystkiego, na szczęście koleżanka z pokoju jest dla mnie naprawdę sporym wsparciem i wszystko mi tłumaczy. Ten tydzień mam jeszcze spokojny, więcej będzie się działo dopiero od przyszłego tygodnia, bo dokupiłam sobie dodatkowo zawijanie borowinowe.
I nawet nie wiem kiedy te pierwsze dwa dni minęły! W Krynicy trzyma cały czas przyjemny mrozik i jest przepiękne słońce. Gdyby jeszcze było trochę więcej śniegu to już w ogóle byłoby jak w bajce!
Trzymajcie się cieplutko![]()
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
Moja znajoma też zmieniła pokój w Nidzie w Busku, bo miała starowinkę 82 lata, która gasiła światło i telewizor o 20.00. Jak zobaczyłem jej zdjęcie w pokoju, to takie" babuszki" widziałem w TV w relacjach z Czrnobyla-maskra.
Innego uczestnika jej turnusu musiała zabrać rodzina, bo w majtkach wyszedł z sanatorium na spacer.
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
Dobrze Ci mówi.Arker pisze: 18 lut 2025 18:34 (...) pociesz sie tym ze to co nas spotyka pocos jest (tak mi zawsze znajoma mowi)![]()
- Pasazerka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 13 sty 2025 11:06
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 2
- Podziękował: 11 razy
- Podziękowano: 18 razy
- ysy
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 kwie 2022 21:22
- Staż sanatoryjny: 8
Dzień dobry
Teraz jest -4 ale ma być 1 lub 2 w plusie, już wczoraj mówili o pierwszych zwiastunach wiosny.
Żeby było ciekawiej to powiem Wam że z końcem stycznia pojawiły się u mnie pierwsze żurawie.
Zbyszku, to faktycznie sytuację miałeś nie do po zazdroszczenia. Ja również byłem w dwójkach i dwa razy trafiło mi się że byłem z panami starszymi o 20 i 30 lat, ale nie musiałem się nigdy nimi opiekować.
Z drugiej strony powiem Ci szczerze że ostatnio miałem jedynkę w Muszynie i drugi raz nie wziął bym jedynki, dla mnie za nudno. Ja lubię sobie jeszcze z kimś pogadać zanim zasnę, a tu nie było nawet z kim - nudno. A jakbym zaczął sam ze sobą gadać to trochę dziwnie bym się sam czuł a po drugie jakby to ktoś postronny usłyszał to pewnie by mi zmienili profil sanatoryjny
Podróżniczko
Widzę że już i towarzystwo łapiesz i wpadasz w tryb życia sanatoryjnego
A tak z duszą na ramieniu jechała
Miłego pobytu Ziomalko
Zapraszam na kawę z humorem

Przychodzi Jasiu do taty i woła:
– Tato, tato, słyszałem, że Twój ojciec był głupi.
– Chyba Twój!
Zofia kładąc się na łóżku szeroko rozłożyła nogi. Z wyuzdaną miną mówi do swojego męża:
– Wiesz czego chcę?
– Wiem. Znowu chcesz zająć całe łóżko.

Serdecznie Was pozdrawiam i życzę Wam moi Szaleńcy, miłego i słonecznego dnia
- Martinka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 06 maja 2014 12:50
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 10 razy
- Podziękowano: 9 razy
Napadalo śniegu, biało się zrobiło ale ma być 2 st, więc puści
Dzięki za humorek Ysy, z kawy skorzystam później, bo lecę na badania.
Dużo pracy dzisiaj, dokumenty do ogarnięcia , sprawdzenia
Dobrego dnia życzę
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 259 razy
- Podziękowano: 138 razy
Na tapecie wyjazdy sanatoryjne
U Martinki i Zbyszka to już historia
Pasażerka przechodzi chrzest bojowy
Ysolku , ja też nie lubię być w jedynce , może mam szczęście do ludzi , a może nie dostrzegam wszystkiego u innych , sama też jestem niekonfliktowa , kilkanaście razy juz byłam , osoby przeróżne , nigdy nie było zadnych zgrzytów .... teraz też nie planuję zabiegać o jedynkę . Mnie jest najlepiej w trójce
Zbyszku , potwierdzam . Poznałam i szkoda mi człowieka .
Jeśli chodzi o A. ..... tez byłam w Horyńcu w pokoju z panią która gasiła wszystko o 20.... nie przeszkadzało mi to , bo o tej godzinie nigdy nie byłam w pokoju
Dobrze , że teraz A jest z koleżanką o podobnych charakterach i jest zadowolona
.....
A co powiecie na taką sytuację ? starszy człowiek , niezdolny do samodzielnej egzystencji , rodzina ze znanych tylko sobie powodów , wysyła go do sanatorium ... jego słowa do telefonu " Nie róbcie mi już tego nigdy , nie wysyłajcie mnie do takiego sanatorium " mówią same za siebie . Człowiek nawet nie wiedział gdzie jedzie , może myślał , ze będzie jak w szpitalu .
Gdyby nie kolega z pokoju On nie chodziłby na posiłki , bo albo zapomniał , albo zaspał . Często nie chodził na zabiegi , często błąkał się po korytarzach , bo ośrodek duży .
A pewnego dnia telefon do kolegi z pokoju , który był akurat na wycieczce w sąsiedniej miejscowości .... kiedy ostatni raz widział owego pana , gdyż nie był dzisiaj na zabiegach , nie ma go w pokoju , a telefon zostawił , nie ma z nim kontaktu ...
Szkoda , że rodzina nie myśli na co skazuje takiego człowieka
Pogodnego dnia Wszystkim życzę
- Atina
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 19 sie 2011 09:29
- Podziękował: 158 razy
- Podziękowano: 76 razy
Geniu to co napisałaś to aż niemożliwe a jednak są rodziny które wysyłają,,staruszka,, aby pozbyć się na 3 tygodnie kłopotu
Pasażerka już wie o co kaman w sanatoryjnym fajnym życiu
Nakarmią ,posprzątają,wykąpią...żyć nie umierać
Dziewczyna nie będzie mogła doczekać się kolejnego wyjazdu
No cóż póki co trzeba zmykać do pracy ,wakacje pod koniec czerwca