ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
daroo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 paź 2013 11:29
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: daroo »

polezyyyy,nabierze mocy i wtedy jak ruszy z kopytaa to tylko patrzec jak sie pojedzieee :lol:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

daroo pisze:polezyyyy,nabierze mocy i wtedy jak ruszy z kopytaa to tylko patrzec jak sie pojedzieee :lol:
I tego sobie życzyć możemy i marzyć :lol:
renia54
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 lut 2014 15:24
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: renia54 »

Witam ten tydzień zakończyłam z numerkiem 5172 :) pozdrawiam oczekujących :kwiat:
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witajcie.
Czy zna ktoś z Was może numer telefonu do zwrotów w naszym NFZ? :shock:
rybka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 13 mar 2013 15:51
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: rybka »

Betina, ja korzystam z tego nr: 32 7350522
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuję ten posiadam i znam ale myślałam,że jest jakiś inny bezpośrednio na zwroty. Tam się dodzwonić graniczy z cudem ha ha :kwiat: choć cuda się zdarzają. Ostatnio po 3 dniach się dopiero dodzwoniłam. :shock:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Betina71 pisze:Dziękuję ten posiadam i znam ale myślałam,że jest jakiś inny bezpośrednio na zwroty. Tam się dodzwonić graniczy z cudem ha ha :kwiat: choć cuda się zdarzają. Ostatnio po 3 dniach się dopiero dodzwoniłam. :shock:
Podczas odbioru w katowickim funduszu europejskiej karty zdrowia zauważyłem ,że sekcja sanatoryjna czyli owe Panie na Jankego były 3 stanowiska skurczyły się do 2 biurek a aparat telefoniczny widoczny jest JEDEN.
Wprawdzie dzwoniący ciągle ,ale widać było ,,że PRIORYTETEM sa osoby na korytarzu.
Uważam ,że przez telefon -Nie dowiemy sie tego co moglibyśmy dowiedzieć sie podczas rozmowy
Oczywiście jeżeli jesteśmy do nie przygotowani.

A tak na Marginesie Betino ..bez urazy o zwroty chyba możesz ubiegać sie po odpowiednim czasie proponuje poczytać Dział Zwroty tam są podane Terminy
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Darku z tego co Betina pisze to jest jej pierwszy wyjazd sanatoryjny,czyli o zwroty może dzwonić po zakwalifikowaniu przez balneologa.Wcześniejszy wyjazd to była szpitalna wczesna rehabilitacyjna kardiologiczna,a ta jest niezależna od pobytów sanatoryjnych.Chyba,że są jakieś niuanse w informacjach.
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Felice pisze:Darku z tego co Betina pisze to jest jej pierwszy wyjazd sanatoryjny,czyli o zwroty może dzwonić po zakwalifikowaniu przez balneologa.Wcześniejszy wyjazd to była szpitalna wczesna rehabilitacyjna kardiologiczna,a ta jest niezależna od pobytów sanatoryjnych.Chyba,że są jakieś niuanse w informacjach.
Dokładnie taka jest moja sytuacja i dziękuję za zainteresowanie :kwiat: . Szpitalna wczesna rehabilitacja kardiologiczna faktycznie jest niezależna od pobytów sanatoryjnych-to sprawdzona informacja w śląskim oddziale NFZ. ;).
Awatar użytkownika
ariadna
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2015 20:46
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: ariadna »

Betina71 pisze:Witaj.Ja złożyłam wniosek w kwietniu i cisza...założyłam temat wiec zerknij jeśli masz ochotę. ;) . Mnie w NFZ powiedziała Pani,że czas oczekiwania to już 38 miesięcy. Sam składałeś wniosek czy przychodnia go kierowała? :kwiat:
Pozdrawiam.
Jak to 38 miesięcy :oops: :?: Chyba pomyłka. Z wpisów wynika że w innych województwach , miej miesięcy się czeka.
ODPOWIEDZ