Paczka z Olecka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
alutka 114
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 gru 2018 19:01
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Paczka z Olecka

Post autor: alutka 114 »

U mnie termometr pokazuje teraz 19 stopni, a na później zapowiadane nawet 29 :roll: 8-) to już lato :?: :shock:
Awatar użytkownika
alutka 114
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witaj Gieniu i przypomniałaś mi, moja pralka właśnie zakończyła pracę :lol: i mnie woła
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

A moje już się suszy :lol: ... Gieniu, a jakby miała jeszcze funkcję sama prasuj to tylko w ogrodzie byś przebywała z napojami ;) :D :lol:
:serce:
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 paź 2018 19:17
Podziękowano: 8 razy

Post autor: Duszyczka »

Jaką to cudowną moc ma to słońce. :D :D Codzienne czynności stają się jakoś naładowane pozytywnymi emocjami.Wyciąga wszystkich z domów. Ja też zaraz ruszam na przyjemne z pożytecznym.(W tłumaczeniu jadę rowerem na zakupy. ;) )
Oby nie powtórzyła się sytuacja z przed kilku dni.Pojechałam również rowerkiem na zakupy .Tam kłódeczka na mój cud-rowerek i heja buszować po galerii. Wielkim zdziwieniem było jak wróciłam z pełną torbą zakupów. Kłódka ani drgnie. :( Przez pól godziny wojowałam z nią pod bacznym okiem ludzi.W różnych pozach bo mam ograniczenia ruchowe.Nawet wyzywających. :oops: W końcu zdecydowałam się poprosić o pomoc jakiegoś miłego pana.Ten po ok.10-ciu minutach nieudanej walki z kłódką zapytał czy to jest oby mój rower ?. :D Szczerze mówiąc oczekiwałam reakcji kogoś dużo wcześniej. Wyglądało to bardzo podejrzanie. :lol: Potem poprosiłam następnego pana.I nic.Również poddał się.Opowiedział mi przy okazji swoje wszystkie historie w podobnych sytuacjach z rowerem.W końcu zadzwoniłam do męża do pracy.I tu eureka.!!!Mąż kazał kupić mi w akcedoriach samochodowych płyn WD.Psiknęłam i zamek puścił. :DCuuuuud!🙏 Piszę to aby wyczulić Was jeśli znajdziecie się w takiej sytuacji.Nie trzeba ciąć kłódki!!!Bo tak właśnie robił pan nr.2.Większość kobiet również z tego co słyszałam.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Duszyczko, następnym razem możesz jakimkolwiek płynem byle nie słodkim polać, żeby rdza zmiękła, woda też się nada a jest pod ręką tylko później trzeba wysuszyć. WD czy CX nie zawsze kupisz ale możesz zabrać ze sobą. Trzeba od czasu do czasu psiknąć WD czy CX lub oliwką do maszyn (w żadnym wypadku nie roślinną i zwierzęcą) czy ropą. Następnym razem nie wezwą policji :lol: :lol: :lol:
Gość

Post autor: Gość »

Cześć Paczko 🤗
U mnie już 21,5🌡 i nadal rośnie bez wiatru i idzie już zdechnąć.😟😩🤪🤢 Dla mnie nie dobrze bo jestem zimnolubny.😁😊 DESZCZUUU :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
alutka 114
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Na południu też termometr oszalał i już 26 stopni oczywiście w cieniu, tylko u nas jest wiatr i nie odczuwa się tego upału 8-) . Korzystając z pogody wieszam kolejne pranie .
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 267 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

Alutko , powiedz mu , niech się samo powiesi ;) ja tak mam zamiar robić od jutra :lol:
Duszyczko , cola - to najlepszy podręczny odrdzewiacz :lol:
Andy , lubię posiedzieć w ogrodzie z płynami ;) , a szczególnie wieczorem z soczkiem jabłkowym , lub innym , nieco rozcieńczonym ;) :lol:
Ysy , też jestem zimnolubna , dlatego np wole wyjazdy do sanatorium w miesiącach chłodniejszych :)

a propos :D
W jednym z sanatorium , moja kumpela z pokoju , piła tak jak ja , tylko mineralną , ewentualnie soczek wieczorem ;)
Od dnia przyjazdu stała u Niej na szafce buteleczka coli .... ostatniego wieczoru zapytałam Ją .... po co Ci ta cola , skoro Jej nie pijesz :?: :roll:
Aaa , to tak na wszelki wypadek , gdyby mnie żołądek bolał lub w razie jakiś nudności zawsze biorę w dłuższa podróż - odpowiedziała :D
A potem zrobiła wykład o wszechstronnej mocy tego napoju :lol: :lol: :lol: min , właśnie o otwieraniu kłódek :D
Od tamtej pory , ta królowa napoi , zniknęła na zawsze z listy mych zakupów . Pojawiała się na niej , gdy spodziewałam się "najazdu" wnuków :D

Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuję Ci Andy za podpowiedź. :serce: :D Tego WD to nie chce mi się wozić.Spory ten spray.Ale faktycznie...wodę mam zawsze.Ewentualnie tani ratunek do kupienia. :D .Ze też nikt mi nie podpowiedział .Teraz kłódka już jest przesmarowana.Ale kto wie kiedy znowu będę w tarapatach.
Ysy..to Ty wiaterku nie masz? :o Ten wiatr u Was zawsze jest nie do zniesienia.
U mnie teraz 25 st.Ale deszcz jest baaardzo potrzebny.Wczoraj nie spadła mimo zapowiedzi ani jedna kropla u mnie. Susza totalna. ... :(
Duszyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

:o Faktycznie Gieniu :shock: Odrdzewiacz! :shock: :serce: Dlaczego spod sklepu do Was nie napisałam na SOS. :roll: :?:
ODPOWIEDZ