ROZMOWY NOCĄ
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
Re: ROZMOWY NOCĄ
I co z faktem, że często media podają owszem prawdę, ale w zawężonym zakresie, bez kontekstu, tylko aspekt potwierdzający ich linię?
I jeszcze najważniejsze, sprawdzasz te informacje, które są przekazywane, a czy to znaczy, że nie ma czegoś poza tym co oferują media?
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
Jest wiele programów publicystycznych z przedstawicielami wielu gazet czy tv gdzie poruszane są bieżące tematy i ich spostrzeżenia z uzasadnieniami. Także z socjologami, politologami i wieloma innymi wykładowcami z wyższych uczelni gdzie tak jak i dziennikarze zajmują się tym zawodowo.
Wiadomości oglądam z reguły z dwóch źródeł, żeby wiedzieć co się dzieje w kraju i na świecie w różnych gałęziach i już z góry są przesiewane i podawane te najważniejsze. Choć są też śmieszne i przyjemne
Dobre dziennikarstwo polega na tym, że to dziennikarz i redakcja sprawdza źródło i je potwierdza.
Natomiast inne sprawy sprawdzam na necie u różnych autorów. Ale są to przeważnie sprawy techniczne czy dotyczące przepisów kulinarnych.
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Dobranoc
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

Ale to tak samo jest w handlu, albo i jeszcze gorzej. Ładnie opakowane albo sprzedawca podaje Ci, niekoniecznie świeże czy zdrowe
Zawsze i wszędzie trzeba posługiwać się rozumem........ bo mózg to chyba wszyscy mają
Spokojna noc, dzień dalej pochmurny, jeszcze tylko niech wody deszczowe spłyną z gór i powoli będzie się wszystko stabilizowało.
Czy poziom rzek cośkolwiek się podniesie i czy zostaną rozrzedzone zanieczyszczenia które w dalszym ciągu zostają spuszczane
Wszystko sprasowane, a tu jeszcze chłodkiem zalatuje
Miłego i spokojnego
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Obawiam się, że wody spłyną rynnami zwanymi rzekami prościutko do morza, a Wody Polskie, cóż.... Najprościej jest kogoś odwołać, albo ukarać za to, że bez zgłoszenia pobiera dużą ilość wody ze swojej studni czy też zakazać podlewania ogródków, w których uprawia się własną żywność.
I tu "nawiązam"
A teraz zapraszam na śniadanko.
Dziękuję i wzajemnie.
PS
A może troszkę usiądź i naciesz się tym co samodzielnie dokonałeś, to takie przyjemne uczucie.
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

Paranoja Ciebie na szczęście nie dotyczy....... jeszcze
Z mediów korzystam w ograniczony sposób i z tych które przynoszą mi korzyści lub przyjemność.
Wiem doskonale że postępujesz świadomie i pro-eko
Pomyślałem sobie co można zrobić i zacząłem układać, segregować, przekładać na lepsze miejsca........ i się znalazła jeszcze jedna górka
Dziękuję za śniadanko
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Dziękuję za miłe słowa, ale z tym realistycznie to już przesadziłeś.
Moim zdaniem zawsze byliśmy sterowani w taki czy inny sposób, dlatego tak ważny jest rozwój świadomości, umiejętność życia tu i teraz, ograniczanie pragnień, a to jest mega wyzwanie. Nie dziw się ludziom. Skąd oni mają żyć inaczej, jak nie znają nic innego.
Układaj, układaj tylko nie jak świstak w sreberka.
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- ANDY12345
- Super Kuracjusz

Jak przesadziłem ?
Na początku byli rodzice, potem szkoła. Jak nie było, to takie efekty. Ale to dotyczy młodych, a starzy wychowani jeszcze w komunie ? Niechciejstwo czy degrengolada, a może uwiąd starczy
Aż takim perfekcjonistą nie jestem
No to do półek odmaszerować, a za dwie godzinki na krokieciki zapraszam, z barszczykiem
- ANDY12345
- Super Kuracjusz