Szalona Paczka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ewana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 lut 2020 07:23
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Re: Szalona Paczka

Post autor: ewana »

Witajcie ! U mnie zimo i śnieżek jednak nie stopniał . :o Ciekawe co będzie w grudniu ? Żeby chociaż taki śnieżek był w świąteczny czas :) Piję kawkę -zapraszam do towarzystwa :serce: :kwiat:
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Dzisiaj IMGW w Poznaniu dla naszego lokalnego radia podało, że żadnego śniegu na Święta nie będzie. Możemy oczekiwać mokrego grudnia, czyli opadów deszczu i dodatniej temperatury w dzień.
Dodam jeszcze, że jest w moim mieście stacja meteo podległa pod IMGW w Poznaniu i z reguły prognozy się w miarę sprawdzają.
Mieszkam w na krańcach woj. łódzkiego 120 km od Wrocławia.
Dla mnie osobiście ta prognoza może taka być do końca stycznia, a później myślę, że pojadę do sanatorium, a nad morzem też mało kiedy jest zima ze śniegiem. :)
Awatar użytkownika
ewana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zbigniewie to nie pocieszająca wiadomość od Ciebie :( Ale czasami cuda się zdarzają ;) Pożyjemy -zobaczymy :o Oby tylko wróciła normalność i wtedy będzie można spełniać swoje plany wyjazdowe :) Miłego dnia życzę :kwiat:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Hejka :D
Mój śląski przepowiadacz (Damian Dąbrowski) pogody jeszcze się nie wypowiedział względem pogody na święta. Dał tylko znać, że na następny opad śniegu długo poczekamy. Ciekawe co znaczy "długo" ile to będzie. Może w czasie świąt spadnie? W każdym razie przepowiednie sprawdzają się w 100 %.
Teraz u mnie przejaśnia się i wygląda na to, że słonko chce się przebić przez chmury :D
Miłego poniedziałku :D :kwiat:
Gość

Post autor: Gość »

Egoistycznie - chciałbym, żeby prognoza Zbigniewa ziściła się. Jestem strasznym zmarźluchem i wolę nawet ponurą, mokrą zimę niż mrozy. A jeszcze jak pomyślę, że samochód rano może nie odpalić :shock:
Awatar użytkownika
ewana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No tak Kazimierzu trochę ,to egoistyczne ,ale rozumiem obawy ;) Pomyśl tylko o ludziach z chorobą ups.tzw .wrzodową :( oni przy mokrej aurze cierpią okrutnie .Lepszy dla nich mróz ,bo i lepsze samopoczucie mają :) Ale cóż zawsze bliższa koszula ciału -jak to mówią ;) Ewaszko cała nadzieja w Tobie z tą prognozą na święta :D pozdrawiam serdecznie :serce: :kwiat:
Gość

Ewana - ja to wszystko rozumiem doskonale, nawet dla meteopatów chyba lepsza jest sucha, słoneczna czy mroźna aura.
To była tylko taka luźna uwaga, nikogo nie chciałem dotknąć...
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Kazimierzu my nie mamy wpływu na to jaka będzie zima i czy będzie śnieg. Ja się opowiadam, żeby śniegu i mrozu nie było, ale możemy tylko słuchać meteorologów, którzy się na tym znają i mają dostęp do obserwacji satelitów pogodowych i na tej podstawie nam przekazywać prognozy.
Dla mnie ważne jest, żeby wyjechać w lutym do sanatorium bez względu na pogodę. :)
Awatar użytkownika
ewana
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ależ Kazimierzu ,nikogo nie uraziłeś no co Ty :) Każdy tu swobodnie wyraża swoje spostrzeżenia .To ja może niepotrzebnie o tych wrzodowcach-sorry :Zbigniewie życzę ,aby Twoje plany i marzenia się zrealizowały( :kwiat: A na pogodę faktycznie nie mamy większego wpływu :?
Gość

Witajcie moi kochani Szaleńcy :serce: :lol: Obrazek
Dzień dobry w pierwszy dzień grudnia :kwiat:
Za oknem szaroburo i ponuro, jak w jakimś horrorze, +1 bez wiatru i deszczu. :(
Zapraszam na kawę i herbatkę
Obrazek

I porcję słonka w humorze :lol:

Dzwoni facet do Sejmu:
- Dzień dobry, chciałbym zostać posłem.
- Panie, co pan, poj...ny?
- Tak. Są jeszcze jakieś wymagania?

odsądny opuszcza salę rozpraw.
- Ile ci dali - pyta kolega
- Trzy niedziele.
- To mało.
- Ale palmowe.

Babcia opowiada wnuczkowi bajkę:
- Za siedmioma górami, za siedmioma lasami stał piękny pałac, a w nim same dziwy.
- Babciu, to pewnie nie był pałac, tylko burdel.
:lol: :lol: :lol:

Miłego, pierwszego grudniowego dnia życzę Wam kochani Szaleńcy :lol: :kwiat: :serce:
ODPOWIEDZ