Prewencja ZUS
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
Re: Prewencja ZUS
Dostała Medikur w Kołobrzegu w maju to i zmiana avtara jest no ,no..............
Chyba muszę Szybko się postarać o poszpitalne do Kołobrzegu na końcówkę maja
- aqula
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 2
Dziwnie mi się patrzyło na siebie z przed dwóch lat
- Hana51
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 sty 2015 22:17
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
Haniu jak lekarz wypisze Tobie wniosek możesz go zanieść osobiście do ZUS-u przy ul. Dąbrowskiego lub możesz wysłać pocztą. Po ok miesiącu otrzymasz zaproszenie na komisję. Komisja odbywa się w godzinach dopołudniowych - wejście od ul. Mickiewicza. Stając na komisję zabierz ze sobą całą dokumentację medyczną, ponieważ na jej podstawie lekarz orzecznik dokonuje kwalifikacji. Jeżeli decyzja będzie pozytywna tuż po misji udajesz się na 2 piętro po skierowanie.
Jeżeli jesteś osobą czynną zawodowo to masz prawo do wyboru terminu wyjazdu (tak było w moim przypadku) i nie musisz mieć żadnego zaświadczenia od pracodawcy. Jeżeli chodzi o układ oddechowy to dużego wyboru nie ma - Połczyn Zdrój, Stegna, Wysowa. Poznański ZUS najczęściej kieruje do Połczyna. Nie mniej możesz zasugerować gdzie chcesz pojechać. Poznański ZUS pod tym względem jest dość elastyczny. Kuracja trwa 24 dni i możesz wziąć L-4 lub możesz wziąć urlop lub możesz zmiksować częściowo urlop i L-4.
Jeżeli będziesz mieć pytania to zapraszam.
Selene
Bardzo dziękuję za pomoc. Nie znam tych miejscowości. Które jest godne polecenia? Chodzi mi o dobre zabiegi ale i ciekawa miejscowość. Po cichu marzy mi się morze....... Pozdrawiam
- Hana51
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 09 sty 2015 22:17
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy