W wypisie zawsze piszą,że jest poprawaania pisze:Witajcie!
Też składałam wniosek po pół roku od powrotu z rehabilitacji. ( wróciłam w połowie września 2015 i złożyłam w marcu br). Betina jak wg. Ciebie lepiej , aby było napisane w karcie informacyjnej z przebytej rehabilitacji ' pacjentka odczuwa poprawę stanu zdrowia" czy " brak poprawy zdrowia? Pozdrawiam
Sanatorium z ZUS
- Betina71
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2016 08:03
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Sanatorium z ZUS
- Betina71
- Super Kuracjusz

Nie ma sprawy aniu1701 to były rady poparte moim doświadczeniem jeśli chodzi o ZUS i prewencjęania1701 pisze:Betinko dzięki![]()
![]()
, jesteś wielka
![]()
Wiesz ja chyba nie będę czekać do lipca, spróbuje w tym tygodniu. Dziękuję raz jeszczei oczywiście odezwę się jaki bieg sprawy będzie.
Pozdr
Ja byłam na przełomie marca i kwietnia tego roku na prewencji,teraz jadę z NFZ na szpitalne a jak wrócę będę składała we wrześniu o prewencję znowu z ZUS.
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
Każda wizyta u orzecznika to indywidualna sprawa dla każdego petenta ZUS .
Aniu1701 wyjazd z ZUS nigdy nie był i nie będzie wyjazdem sanatoryjnym to wyjazd w ramach prewencji rentowej.
Sam tytuł tematu jest mylący ""Sanatorium z ZUS"".
- Betina71
- Super Kuracjusz

Ani razu nie miałam nakazanego miejsca z ZUS choć w tak szybkim czasie...a wręcz miałam do wyboru 2 -3 miejsca i terminy za każdym razem.sztani pisze:Nie ma większego znaczenia co jest napisane w karcie wypisowej z turnusu ZUS czy stan się polepszył czy nie ma poprawy . Ważne co napisze lekarz kierujący i jak uzasadni,ze potrzebna rehabilitacja w ramach prewencji rentowej .W krótkim czasie może stan zdrowia się pogorszyć . Głównym sprawcą wyjazdu jest i tak orzecznik i od niego wszystko zależy . czy pojedziemy. oczekiwanie 3 miesiące na wyjazd z ZUS to jakiś expres u nas na dziś czeka się 5- miesięcy. No chyba ,że do ośrodka o niezbyt dobrym zdaniu osób tam wcześniej przebywających.Trzy miesiące oczekiwania to chyba z nakazu ZUS i wysyłają gdzie sami chcą.Powodzenia
Każda wizyta u orzecznika to indywidualna sprawa dla każdego petenta ZUS .
- sztani
- Przyjaciel forum

- Betina71
- Super Kuracjusz

Pamiętasz mój przypadek teraz z NFZ?Wniosek koniec kwietnia a wyjazd już 22 czerwca
Pozdrawiam ciepło.
Jeszcze na kuracji jesteś?
- sztani
- Przyjaciel forum

- ania1701
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 23 maja 2013 08:59
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 7
ponieważ zostałam wywołana do tablicy, to kilka słów ode mnie.Otóż tytuł może i błędny, ale wiemy doskonale, że chodzi o prewencję rentową i wszyscy doskonale się orientują (ja też) co to jest rehabilitacja w ramach prewencji rentowej, choć dopiero raz skorzystałam
Więc cieszmy się, że możemy wymieniać się informacjami, a szczegóły
Pozdrawiam wszystkich cieplutko
- peone56
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 28 kwie 2016 23:19
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 0