Kolejka do sanatorium na 2015 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
adamadi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 13:27
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Kolejka do sanatorium na 2015 rok

Post autor: adamadi »

ewlinka7 pisze:Kochani Forumowicze, czy wiecie może po jakim czasie od ostatniego pobytu w sanatorium z NFZ - tu można składać kolejny wniosek??? (czy jest jakaś magiczna data, po upływie której NFZ nie odrzuci mojego wniosku??? Pozdrawiam wszystkich i jeżeli ktoś z Was wie, bardzo proszę o info życząc zdrowych i pogodnych Świąt Wielkiej Nocy:):) :D :D
W NFZ Lubelskim można składać zaraz po powrocie z wypoczynku ;) nie ma okresu karencji ,zadzwoń i się dowiedz jak jest u ciebie
Awatar użytkownika
Elinka5+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2015 19:55
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Elinka5+ »

W moim NFZ poinformowano mnie ,że mogę złożyć wniosek 7-8 m-cy po powrocie z sanatorium.
W 2012 roku złożyłam wniosek 3 m-ce po powrocie i odesłano je do lekarza wystawiającego skierowanie z uwagą ,
że za szybko wystawiono mi nowe skierowanie , następnie złożyłam drugi wniosek i odesłano mi go ze względu na to ,
że został wypisany na starym druku skierowania :!: , bo chyba w międzyczasie je zmieniono. Mój lekarz specjalista był z lekka
wkurzony :evil: , ale wypisał mi skierowanie po raz trzeci. I za tym trzecim razem udało mi się zakwalifikować na wyjazd z NFZ :) :kwiat:
Po powrocie złożyłam wniosek po 7 miesiącach ,czekam od marca 2014, mam nadzieję na sierpień/wrzesień br. :) :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

Niestety, niby przepisy są jedne a interpretacji tyle ile Oddziałów NFZ :roll: :twisted:
WŚląskim trzeba odczekać aż 12 miesięcy :shock: :twisted: do tego trzeba doliczyć circa 28/30 miesięcy oczekiwania na przydział :shock: :twisted:
Awatar użytkownika
adamadi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 13:27
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: adamadi »

ewasz pisze:Niestety, niby przepisy są jedne a interpretacji tyle ile Oddziałów NFZ :roll: :twisted:
WŚląskim trzeba odczekać aż 12 miesięcy :shock: :twisted: do tego trzeba doliczyć circa 28/30 miesięcy oczekiwania na przydział :shock: :twisted:
Tylko wam ze Śląskiego czasem niech niech nie przyjdzie do głowy zmiana NFZ na bardziej przyjazny :D :lol: ;)
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

:lol: :lol: :lol: z dziką rozkoszą zmienię na Twój :D :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Elinka5+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 lut 2015 19:55
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Elinka5+ »

Od daty złożenia czekałam na sanatorium 17 m-cy , a moja koleżanka 18 m-cy :kwiat:
emi13214
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2012 20:06
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: emi13214 »

No to rozpoczynamy nowy tydzień.
Ibizka raczej na pewno dostanie przydział.
Ja mam 3400, więc chyba jeszcze nie teraz, ale jestem już prawie na mecie :D :D
ibizka wielkopolska
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 gru 2012 20:00
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: ibizka wielkopolska »

Emi tak sobie myślę,że im póżniej dostanę tym większą mam szansę na czerwiec ale jednocześnie martwię się żeby to nie był lipiec. Jakby nie patrzeć t...k z tyłu :D
emi13214
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lis 2012 20:06
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: emi13214 »

ibizka wielkopolska pisze:Emi tak sobie myślę,że im póżniej dostanę tym większą mam szansę na czerwiec ale jednocześnie martwię się żeby to nie był lipiec. Jakby nie patrzeć t...k z tyłu :D
Najczęściej przydział jest na 2 miesiace do przodu, więc czerwiec jest najbardziej realny. No, może przełom czerwiec/lipic w najgorszym przypadku :D
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Ibizko pamietam ze lipiec w twoim przypadku odpada ,wydaje mi sie ze nie masz powodow do zmartwienia bo te letnie miesiace sa dla wybranych,a wiec spoko .Elka czarownica przewiduje przydzial w tym tygodniu :) ;) ;)
Zablokowany