ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: ANDY12345 »

Ty mi nie mów o marudzeniu i pomidorach i o przemyśle przetwórczym :P . A wiesz kto jest największym potentatem w produkcji pomidorów ?
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Na pewno nie ja. :oops: :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ty przynajmniej prowadzisz zdrową hodowlę :) . Na pewno nie Włochy.......... ale Chiny :P , zdziwiona ? Ja też byłem. Parę lat temu oglądałem dokument poświęcony produkcji i hodowli pomidorów na świecie. Są plantacje gdzie zbiera się ręcznie i od razu segreguje. Nie zrywa się niedojrzałych i czekają na swoją kolej, ale wysyłają je na swój rynek.
Natomiast przy produkcji zbiera się mechanicznie wszystko co wpadnie pod noże. Tak jak mówisz, dojrzałe czy nie. Nawet krzaki wpadały :oops: . Ale co najdziwniejsze, Chiny produkując i przerabiając u siebie, etykietują firmami włoskimi na ich zlecenie.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Mnie to już nic nie zdziwi odnośnie Chin. :roll: Powiem tak, dopóki będzie podaż, bo ludzie kierują się ceną jako najważniejszym wskaźnikiem wyboru, to się nie zmieni. Tylko potem będzie zdziwko, że nie ma rodzimych produktów i szukanie winnych tej sytuacji. Oczywiście swoich wyborów zakupowych za sprawą dziwnej amnezji tudzież braku myślenia przyczynowo-skutkowego nie wezmą pod uwagę. Ciekawe ilu obrońców granic, co dupą trzęsą przed pojedynczymi ubogimi uchodźcami, robi zakupy na Temu, przykładając tym samym rękę do ekspansji Chin. "Patrioci". :roll: Ale przecież i tak będzie wina wiadomo kogo. ;)
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Do tego dochodzi AI, która jak chyba zauważyłaś podsuwa nam tłumaczenie haseł które wyszukujemy, nie mówiąc o filmikach :roll: .
Nie tak dawno Musk żegnając się w złości z marchewą, obiecał że założy nową partię....... i wygra wybory. I ciągle przychodzą mi do głowy niektóre powieści SF........ mięsko dla elyt :evil: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dokładnie :oops:
I tu powiem dobranoc :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kolorowych :D .
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cześć Aniołku :D , pogoda może nie sprzyja porannemu wstawaniu, ale do pracy to w sam raz........ człowiek się nie spoci :lol: .
Przydałoby się lekki remanent zrobić w zamrażalce :oops: . Bo jak mnie namawiasz na pomidorki, to jakieś miejsce dla nich trzeba by zrobić........ tylko jeszcze trzeba je kupić :P .
Jakiś plan trzeba przedsięwziąć, co by tu jeszcze można zrobić. Oczywiście na swoje możliwości...... tylko nic mi nie przychodzi do głowy :oops: . Czyżby wszystko zrobione ?...... czy głowa pusta :lol: .
Miłego i radosnego :D .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dzień dobry! :kwiat:
U mnie pogoda piękna, teraz wręcz letnie, bardzo ciepłe powietrze napłynęło. :D Tylko dlaczego nie było tak w weekend. :x
A po co te pomidory pchać do zamrażalki? Kupić tyle ile trzeba, zrobić zupkę i jeść. Zupa na drugi dzień, jeszcze lepsza a mrożenie, to już jakby się zmarnować miało. Mrożone już nie tak smaczne jak świeże. :)
Nie podpowiem, nie siedzę Ci w głowie. :P :lol:
Miłego! :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Żeby były na zimę :roll: . Za miesiąc już ich nie będzie....... będą koncentraty :P .
Oj tam zaraz zamrożone to zmarnowane :roll: . Znaleźli Ötzi i chcą go po tylu latach zamrożenia ożywić :lol: .
A może siedzisz ?....... tylko cichutko jak myszka pod miotłą ;) :lol: .
Miałem Ci życzyć pogodnego, ale widać że mógłbym zapeszyć :oops: .
Za to u mnie przed południem popadało. A teraz jest burza z deszczem i zrobiło się ciemno, że światło musiałem włączyć :roll: .
ODPOWIEDZ