Krynica Morska- Albatros

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
serce62
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 paź 2016 20:33
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Krynica Morska- Albatros

Post autor: serce62 »

no jakoś mało osób tutaj jadących do Krynicy Morskiej przełom listopad - grudzień 2016r :kwiat:
Awatar użytkownika
serce62
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 paź 2016 20:33
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: serce62 »

chcę zapytać jak tam domki wyglądają czy nie warto lepiej w ogólnym budynku
Kot
Na forum od: 03 lis 2016 08:25
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Kot »

Witam. Właśnie wróciłem z tego przepięknego lecz zabitego dechami miejsca zresztą nie ma sie co dziwić zima to nie sezon na morze ale i tak było lepiej niż w robocie. :lol: Jeśli chodzi o sam budynek to tak toszkę zaniedbany ale ujdzie w tłoku. Brudu nie widać ale jeśli ktoś ma alergię na roztocza to powinien się na nie przygotować bo wykładziny leżą tam już ponad 20 lat. Koleszka jak trzepał koc na balkonie to musiał zamknąć za sobą drzwi bo sie kurzyło jak popielnika. Mi osobiście przeszkadzała wilgoć którą najwiecej było widać na uszczelkach przy szybach, dosłownie pleśń powód brak kratki wentylacyjnej. Ale nie ma sie co dziwić panie sprzątaczki są tylko dwie i czasu wystarcza im na zabranie śmieci i odkurzanie. Papieru toaletowego i reczników nie żałują. Posciel mi dali sam ją musiałem zmienić ale to nie problem troche ruchu nie zaszkodzi. Obsługa super, na recepcji na stołówce nie ma co muszę pochwalić a najbarziej panią kierownik super kobietka, taka życiowa zezwala na codzienne imprezy oczywiście bez alkocholowe. Czego nie można sie spodziewać od pani Wandzi pielęgniarki która mimo zezwolenia P. kierownik kazała przyciszyć muzykię argumentująć to tym ze kuracjusze dzwonią i sie skarżą mimo ze nie mieli do niej nr telefonu :-) Mówiła konkretnie "mozna zrobić imprezę ale po cichu" hehe. Ale nie robiła afery tylko se pogadała. Oprucz P. Wandzi była jeszcze druga mniej zauważalna P. Hela cicha skromna ale znająca sie na rechabilitacji pielęgniarka. Muszę wspomieć o Bartku młodym ambitnym i bardzo pracowitym chłopaku, który ciągnie tam chyba 3 etaty. Dało sie zauważyć ze nie przepadał za mną ale ja go podziwiam i wierzę ze daleko zajdzie jesli sie nie zmieni. Polecam również masaż u P. Magdy działa relaksacynie i rozluźniająco a koledze przywruciła mimikę tważy POLECAM!!!. Kuchnia skromna ale za 7 zł dziennie bo tyle zostaje na wyżywienie jednego kuracjusza nie masie czego spodziewać choć i tak na obiad pani Kasia (szefowa kuchni) robiła cuda. Mięsko było zawsze tak zrobione ze noża i zebów nie trzeba było używać, poprostu rozpływało sie w ustach. Zupki pierwsa klasa. Brakowało dobrej jakosci ważyw na śniadaniu i kolacji ale mozna było sobie to zorganizować we własnym zakresie. Herbaty i chleba było bez limitu ale na kolację już nie było cytryny a na sniadanie nie było kawy mimo ze prywatni ją dostawali. Sniadania monotonne 2 pasterki wedliny jeden dla człowieka a drugi dla kota. 2-4 plasterków sera 2 plastry pomidora z biedronki. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszłoNauczyłem sie robić sałatki ;-) . Słyszałem ze wyganiali ze stołówki po upływie 30min. Jak ktoś nie zdązył zjeść lub wypić herbaty to w keszeń i dowidzenia bo prywani przychodzą. Taki brak wychowania ale trzeba im wybaczyć bo to jeszcze dzieci i brak im doświadczenia życiowego.
Wieczorki taneczne bedą jesli bedą chetni aby w nich uczestniczyć u nas nie było "chetnych".
Basen w stegnie 22km wożą busem ale cieżko się dopchać bo jest tylko 8 miejsc wiec jeżdzilismy własnymi autami.
Telewizja i parking płatny ale trzeba sie targować to bedzie taniej. Ale i tak działa tylko reczie bez pilota. 100zł chcą za pilota.
Barmanka w barze nie chce włączyć telewizota bo kierownictwo podobno nie kazali włączać bo kuracjusze nie bedą płacić za teleewizję w pokojach. Do morza ok 400m Jak by co to piszczie a podpowiem jak bedę mógł.
mark3
Na forum od: 23 mar 2017 18:27
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: mark3 »

Witam. Zus wysyła mnie do tego sanatorium w maju i mam pytanie jak jest tam z internetem i zasięgiem komórek oraz czy są w okolicy organizowane połowy na morzu z kutra... chętnie bym spróbował :)

Pozdrawiam
Marek
mmeeggii
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 21 paź 2016 06:26
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: mmeeggii »

Witam, jeżeli chodzi o zasięg komórek to bez problemu internet niekoniecznie, jest wprawdzie wi-fi ale kiepściutkie. Jak się ładnie uśmiechniesz na recepcji to udostępnią Ci hasło do internetu "służbowego" dużo lepszy zasięg. Co do kutrów nie mam pojęcia bo byłam w styczniu i kutry stały w porcie.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22

Post autor: jan19557 »

W Krynicy jest kilka basenów w których można popływać za koszt przejazdu własnym autem do Stegny.
Mauser
Na forum od: 05 sie 2017 12:12

Post autor: Mauser »

:lol: Albatros reklamuje się jako "KOMFORTOWE WARUNKI I PRZYSTĘPNA CENA !!! litości , syf z lat 90tych, w tym roku w lipcu była tam moja Mama przez 2 tygodnie, daliśmy się namówić na domek, "komfortowy" ruina grzyb,popękana podłoga , poobrywane lampki, i to za 2500 ( normalny pokój 2000 zł) 5000 to była dopłata za domek, szerokim łukiem to miejsce!!! ale ponoć dobrze karmią :P
Evka
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2017 13:35
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: Evka »

Witam. Czy z sanatorium Albatros w Krynicy M. Są organizowane jakieś wycieczki?
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22

Post autor: jan19557 »

Może zadzwoń do nich i dowiesz się u źródła. Powodzenia.
Anita12
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 19 lut 2023 17:36

Post autor: Anita12 »

Kilka dni temu skończyłam pobyt w Albatrosie w Krynicy Morskiej. Budynek robi dobre wrażenie, mój pokój był w porządku. Posiłki były w moim odczuciu smaczne i w dostatecznej ilości. Pieczywo i zupy nie były limitowane. Bardzo miła i życzliwa obsługa. Panie podające dania zawsze uśmiechnięte, posiadające ogromne pokłady cierpliwości. Baza zabiegowa raczej uboga. Można liczyć na podstawowe zabiegi tj. prądy, fango, kąpiele wirowe, aquavibron, masaż klasyczny, gimnastyka indywidualna i zbiorowa. Jeśli się trafi pod opiekę pani Doktor, to przeważnie są zabiegi dobrze dobrane. Natomiast nie zawsze były one dobrze ustawione na etapie planowania. Rehabilitanci bardzo mili i rzetelnie wykonujący swoją pracę(a jest ich niewielu, a zadań do wykonania bardzo dużo). Minusem jest brak sprawnie działającej windy, to znaczy winda jest, ale działa bardzo powoli, zacina się i mogą z niej skorzystać jednorazowo 2 osoby. Ogólnie pobyt uważam za udany, wypoczęłam i podreperowałam zdrowie.
ODPOWIEDZ