Krynica Zdrój - moje spostrzeżenia

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Re: Krynica Zdrój - moje spostrzeżenia

Post autor: margot »

Alicjo ja porównuję od 2010 roku i niestety krótko mówiąc z roku na rok notowania lecą w dół :(
ale to jest moja opinia .
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Moja również jest taka,będę tam niebawem to porównam znów.
Awatar użytkownika
Alicja1691
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2015 20:12
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Alicja1691 »

Szkoda , bo po ostatnim pobycie jesienią 2013 w Krynicy , ta zaczęła mi się coraz bardziej podobać - mimo zamkniętej z powodu remontu Pijalni Głównej . Miałam nadzieję , że remont doda Pijalni elegancji , a nie zniszczy jej uroku :idea:
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Alicjo Ty będziesz jeszcze zupełnie inaczej patrzyła będąc 2 raz i oceniała niż np. ja po 5 pobytach , ale to jest normalne .
Najlepiej nie zwracaj uwagi na opinie tylko jedź i szukaj tego co jest najciekawsze i dające radochę przez 3 tygodnie ;)
rybka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 13 mar 2013 15:51
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: rybka »

Nie wiem czy za mało się rozglądałam :? ale nie zauważyłam tych niedogodności :roll: Krynica spodobała mi się baaardzo. :)
Awatar użytkownika
Alicja1691
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 kwie 2015 20:12
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Alicja1691 »

Byłam w Krynicy 3 razy , ale ....
Pierwszy raz chyba 10 lat temu wiosną - pobyt sanatoryjny NFZ - praktycznie nowicjuszka sanatoryjna - bo szpitala sanatoryjnego po operacji nerki 17 lat temu nie liczę - więc niewiele uroków Krynicy zauważyłam .
Drugi pobyt jesienią chyba 2010 - trafiłam na fatalną pogodę i jakoś nie zgrało się miłe towarzystwo .
Trzeci pobyt w 2013 też jesienią , ale było super i pogoda i miejsce i ludzie .
NFZ z uporem wysyła mnie do Krynicy - chyba ze względu na specyficzne wody , które pomagają przy moim schorzeniu- więc teraz czeka w kolejce na kolejne sanatorium - być może też w Krynicy . Ale teraz znalazłam forum NS i mam nadzieje , że towarzystwo będę miała super :!: :D Więc być może do zobaczenia za jakieś pół roku w Krynicy :!:
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci

Alicjo ja w przyszłym roku również będę ;)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

W Krynicy byłam tylko raz na kuracji ....wieki temu ( głęboki PRL ;) ) Ale co rocznie przyjeżdżam tu na nartki zimą i tak relaksacyjnie jesienią .W zeszłym roku odwiedziłam świeżutką pijalnię po remoncie i niestety nie odnalazlam tu tej atmosfery jaka zawsze urzekała mnie w śnieżne zimowe wieczory . Może to że zawsze mieszkam na obrzeżach , pod Jaworzyną lub na Słotwinach odbieram Krynicę nadal pozytywnie i bardzo mnie cieszy że nawet w centrum będzie można skorzystać z nowych tras narciarskich , tuż za gospodą u Krakowiaka nowy wyciąg i fajna traska .Zawsze to bliżej na "ukulturowianie" ;) się po szaleństwie na stoku :lol: :lol: :lol: niż z Azotów czy Jaworzyny :) Te dwie pory roku pasują mi w Krynicy .....latem nie koniecznie :roll:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Krynica jak Krynica okrzyczana ,żadna rewelacja a zimą łamie sie tam nogi ,ponieważ nikt nie posypuje lodu na chodnikach a tym bardziej na wejściach na położone wysoko sanatoria.
Ale to ludzie nie miejscowośc tworzą klimat ,a chciałoby się by miejscowość i ludzie go tworzyli :) :kwiat:
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Masz rację Kruszynko :kwiat:
Kobitki w Leśniku Drzewiarzu opowiadały mi, ze straciły zimą sporo kasy na taksówki ;)
Chodniki nie były w ogóle odśnieżane nie mówiąc o posypywaniu jakimś piaskiem :o
Taryfiarze tam mają zimą dobre żniwo ;) :D
Może by się przekwalifikować :shock:
ODPOWIEDZ