DAMIS Krynica ZDROJ -prosze o ocene

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 21

Re: DAMIS Krynica ZDROJ -prosze o ocene

Post autor: Hipokryt »

Witam Forumowiczki i Szalonego Wojtka :lol:
Przede mną ostatni dzień na turnusie, więc wszystko wiem jak jest w tym ośrodku. Nie miałem na priv konkretnych pytań, więc opowiem ogólnie: Damis to najlepszy ośrodek sanatoryjno-wypoczynkowy, w którym kiedykolwiek byłem (a jeżdżę od 15 lat 1-2 razy w roku). Z pełną odpowiedzialnością mogę polecić Damis wszystkim odwiedzającym to Forum gdyż jakość usług jest na najwyższym poziomie a cena nie wygórowana. Nie znalazłem żadnych zastrzeżeń, więc turnus uważam za wyjątkowo udany.
Wyżywienie jak w najlepszej restauracji i jako bufet, więc nie polecam "łakomczuchom" za skłonnością do tycia. Piękna sala balowa jest na miejscu i super muzyka. Zarówno obiekt Super i towarzystwo, więc Zacisza i Łysego nie odwiedzałem.
Koleżanki i Koledzy - przyjeżdżajcie do pięknej Krynicy i do Damisu bo po co szukać innych - lepiej trafić po prostu się nie da...
Pozdrawiam - Marek
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Witaj Marku :kwiat: super że jesteś zadowolony....Krynica jest piękna o każdej porze dnia...ja jak byłam to tez nie biegałam do Łysego ani do Hawnay...bo wszystko bylo w Szpitalu Wojskowym i Continentalu na miejscu...pozdrawiam i zyczę bezpiecznej drogi do domu.....Gosia
Awatar użytkownika
Hipokryt
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 lut 2015 18:49
Staż sanatoryjny: 21

Post autor: Hipokryt »

Witam Miłe Sanatoryjne Forumowiczki :D
Mój turnus się już skończył wczoraj a ja nadal jestem jestem w Krynicy w przepięknym Damisie. Jak napisałem wcześniej – moje wielkie zadowolenie z pobytu w tym ośrodku sprawiło, że żal było wyjeżdżać, więc zostałem jeszcze na kilka dni. Uprzedzając ewentualne komentarze informuję że ani nie zabalowałem ani się nie zakochałem się w Krynicy, lecz zostałem z powodu doskonałej jakości usług sanatoryjnych. Przedłużyłem pobyt również dla poprawy stanu zdrowia mojego syna, z którym pojechałem jako opiekun. W związku z tym ośrodek Damis mogę polecić osobom niepełnosprawnym, lecz nie wszystkim gdyż niestety nie ma ułatwień dla osób na wózkach.
Gdyby były jakiekolwiek zapytania o ośrodek Damis – służę pomocą.
Pozdrawiam - Marek
Awatar użytkownika
sabe50
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 kwie 2014 05:07
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: sabe50 »

Witam - w tamtym roku, będąc w Krynicy w Lwigrodzie, chodziłem do Damisa na basen / 80,0 zł. za 10 wejść / - było fajnie i czysto.
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 cze 2014 15:01
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 59 razy

Post autor: lawenda »

Witaj Maarek36,
ja również byłam w Damisie kilkakrotnie ale było to kilka lat temu. Ogólnie byłam z pobytu bardzo zadowolona, jednak jeśli chodzi o pokoje to niestety niektóre wymagały już lekkiego odświeżenia i remontu. Czy w tej kwestii coś się zmieniło?? Mógłbyś powiedzieć coś więcej o samych pokojach? Interesują mnie szczególnie te 1-osobowe ;)
Pozdrawiam serdecznie
lawenda
ewakacz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 lis 2011 12:48

Post autor: ewakacz »

Fajne miejsce budynek położony jest w samym centrum miejscowości. Zabiegi na miejscu (basenu nie ma),wyżywienie smaczne no może mogłyby być dla panów troszkę większe porcje,ale głodny nikt nie chodził ;) Gdzie nie zaplanujesz pójść wszędzie blisko,a co najważniejsze sama Krynica to świetne miejsce do rozrywki i wypoczynku. :) Ja byłam w zeszłym roku i polecam również wieczorki w sanatorium Wojskowym. Bardzo mile można tam spędzić czas (wejściówki trzeba kupić wcześniej bo jest dużo chętnych-orkiestra gra świetnie). Życzę wesołego towarzystwa a czas spędzisz rewelacyjnie. :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

:roll: :roll: To jak to z tym basenem ....jest czy go nie ma ??? W ofercie turnusów rehabilitacyjnych pisze że basen jest :|
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Coś się Ewie pomyliło-co do położenia bo na obrzeżach Krynicy i basen jest :!: może pomyliła obiekty :?: :o
ewakacz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 lis 2011 12:48

Post autor: ewakacz »

Sorki faktycznie pomyliłam obiekty!!! :oops: Co do reszty jest tak jak napisałam wcześniej. Krynica jest urokliwa i jest gdzie posłuchać dobrej muzyki. ;) Jeszcze raz przepraszam. :serce:
Awatar użytkownika
lawenda
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 cze 2014 15:01
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 59 razy

Post autor: lawenda »

Witaj Maarku36,
dziękuje za wiadomość i jednocześnie przepraszam, że nie odezwałam się wcześniej ale jakimś cudem przegapiłam wiadomość od Ciebie :oops: . Odpisuję publicznie (mam nadzieje że pozostali forumowicze nie będą mi mieli tego za złe) ponieważ nie mogę jeszcze wysyłać priv.
Jeśli chodzi o Damisa to również mieszkałam w pokoju nad wejściem głównym skąd jest piękny widok na Górę Parkową. Wszystkim polecam te pokoje. Jeżeli chodzi o pokoje jednoosobowe - to nie żebym była odludkiem i stroniła od ludzi ;) - ale podczas moich pobytów w Krynicy niekoniecznie szukam towarzystwa, przyjeżdżam tam bowiem w innym celu. Oprócz bazy sanatoryjnej i lokali tanecznych Krynica oferuje zimą również inne atrakcje, i to w sumie one mnie tam przyciągają :geek: . Z dobrodziejstw baz zabiegowych i lokali tanecznych korzystam jedynie przy okazji ;)
Pozdrawiam serdecznie
lawenda
ODPOWIEDZ