Wyjazd sanatoryjny 2016

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Re: Wyjazd sanatoryjny 2016

Post autor: malgonia »

jak zwał to zwał ale zawsze to NASZE PIENIĄDZE a nie jakieś tam :D :D
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

malgonia pisze:jak zwał to zwał ale zawsze to NASZE PIENIĄDZE a nie jakieś tam :D :D
Małgonia jak pojedziesz na taki turnus ( 24 dni ) za własne ( grubo ponad 2000 ) a nie z ZUS ( darmo ) czy NFZ ( 800 ) to pogadamy. Prywatnie w cenie masz 2 zabiegi dziennie a w pozostałych przypadkach 4-5 i jedzenie lepsze. Zaliczyłem pobyty prywatne i na skierowanie. Nie kilka tylko kilkanaście w różnych terenach kraju więc coś mogę na ten powiedzieć.
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

Post autor: malgonia »

jan19557 pisze:
malgonia pisze:jak zwał to zwał ale zawsze to NASZE PIENIĄDZE a nie jakieś tam :D :D
Małgonia jak pojedziesz na taki turnus ( 24 dni ) za własne ( grubo ponad 2000 ) a nie z ZUS ( darmo ) czy NFZ ( 800 ) to pogadamy. Prywatnie w cenie masz 2 zabiegi dziennie a w pozostałych przypadkach 4-5 i jedzenie lepsze. Zaliczyłem pobyty prywatne i na skierowanie. Nie kilka tylko kilkanaście w różnych terenach kraju więc coś mogę na ten powiedzieć.
No cóż ,nie chwalmy się,ale jak mnie sprowokowałeś to wyobraż sobie ze ja też moge coś na ten temat powiedzieć,bo dbam o zdrowie i co roku oprócz wyjazdów z ZUS I NFZ korzystam też z prywatnych wyjazdów i to nie za 2000 tys tylko 6000 tys i więcej.Co prawda nie sa ty wyjazdy strikte sanatoryjne tylko do SPA z zabiegami na ciało,kapielami i masażami.Ostatnio byłam w Alcudii Majorka, wcześniej Algarve Portugalia i inne wyjazdy np nad morze Martwe.Powiem tak, sanatoria w Polsce te ,które przyjmuja też komercyjnie,moga funkcjonować tylko dzięki temu że maja kontraktacje własnie zZUS I NFZ w przeciwnym razie dawno by splajtowały. :D :D :D
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

I teraz się z tobą zgadzam. Sama widzisz, że to nie są ta same pieniądze i nie ten luksus. Człowiek płacąc całe życie składki chociaż w ten sposób jest w stanie odzyskać ich część. Należy się to każdemu jak psu kość. Gdyby wspomniane przez nas firmy nie wydawały pieniędzy na molochy ze szkła, aluminium i hiszpańskiej glazurki , nie dublując się wzajemnie w wypisywaniu ton zbędnych papierków mając przed nosem komputer to może nasze sanatoria wyglądałyby jak SPA a my bylibyśmy zdrowsi nie denerwując się byle jakimi zabiegami i zarozumiałą obsługą. Tak naprawdę to my im płacimy a często oni myślą , że są naszym zbawieniem i powinniśmy być im wdzięczni za usługi. Przepraszam jeśli ktoś się czuje obrażony .
maria55
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 06 maja 2014 22:11
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: maria55 »

Jadąc do sanatorium z ZUS czy KRUS trzeba mieć akceptację lekarza który pisząc skierowanie uważa że leczenie jest zasadne i rokuje poprawę stanu zdrowia a na leczenie pełnopłatne skierowania nie trzeba kuracjusz sam decyduje o tym ,że chce zainwestować w swoje zdrowie. :) :)
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Maryś o tym wszyscy wiedzą ale tu nie o to chodziło.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Fionka »

Śledząc wasze wypowiedzi wywnioskowałam że ja przeżywszy dobre pół wieku , będąc w tym roku po raz pierwszy w sanatorium , oczywiście płacąc składki i to przez ok 10 lat z czterech żródeł powinnam dostać SPA na MAJORCE :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Bądź na to przygotowana jak przekroczysz drugą 50 :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika