Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
malgonia pisze:jak zwał to zwał ale zawsze to NASZE PIENIĄDZE a nie jakieś tam
Małgonia jak pojedziesz na taki turnus ( 24 dni ) za własne ( grubo ponad 2000 ) a nie z ZUS ( darmo ) czy NFZ ( 800 ) to pogadamy. Prywatnie w cenie masz 2 zabiegi dziennie a w pozostałych przypadkach 4-5 i jedzenie lepsze. Zaliczyłem pobyty prywatne i na skierowanie. Nie kilka tylko kilkanaście w różnych terenach kraju więc coś mogę na ten powiedzieć.
malgonia pisze:jak zwał to zwał ale zawsze to NASZE PIENIĄDZE a nie jakieś tam
Małgonia jak pojedziesz na taki turnus ( 24 dni ) za własne ( grubo ponad 2000 ) a nie z ZUS ( darmo ) czy NFZ ( 800 ) to pogadamy. Prywatnie w cenie masz 2 zabiegi dziennie a w pozostałych przypadkach 4-5 i jedzenie lepsze. Zaliczyłem pobyty prywatne i na skierowanie. Nie kilka tylko kilkanaście w różnych terenach kraju więc coś mogę na ten powiedzieć.
No cóż ,nie chwalmy się,ale jak mnie sprowokowałeś to wyobraż sobie ze ja też moge coś na ten temat powiedzieć,bo dbam o zdrowie i co roku oprócz wyjazdów z ZUS I NFZ korzystam też z prywatnych wyjazdów i to nie za 2000 tys tylko 6000 tys i więcej.Co prawda nie sa ty wyjazdy strikte sanatoryjne tylko do SPA z zabiegami na ciało,kapielami i masażami.Ostatnio byłam w Alcudii Majorka, wcześniej Algarve Portugalia i inne wyjazdy np nad morze Martwe.Powiem tak, sanatoria w Polsce te ,które przyjmuja też komercyjnie,moga funkcjonować tylko dzięki temu że maja kontraktacje własnie zZUS I NFZ w przeciwnym razie dawno by splajtowały.
I teraz się z tobą zgadzam. Sama widzisz, że to nie są ta same pieniądze i nie ten luksus. Człowiek płacąc całe życie składki chociaż w ten sposób jest w stanie odzyskać ich część. Należy się to każdemu jak psu kość. Gdyby wspomniane przez nas firmy nie wydawały pieniędzy na molochy ze szkła, aluminium i hiszpańskiej glazurki , nie dublując się wzajemnie w wypisywaniu ton zbędnych papierków mając przed nosem komputer to może nasze sanatoria wyglądałyby jak SPA a my bylibyśmy zdrowsi nie denerwując się byle jakimi zabiegami i zarozumiałą obsługą. Tak naprawdę to my im płacimy a często oni myślą , że są naszym zbawieniem i powinniśmy być im wdzięczni za usługi. Przepraszam jeśli ktoś się czuje obrażony .
Jadąc do sanatorium z ZUS czy KRUS trzeba mieć akceptację lekarza który pisząc skierowanie uważa że leczenie jest zasadne i rokuje poprawę stanu zdrowia a na leczenie pełnopłatne skierowania nie trzeba kuracjusz sam decyduje o tym ,że chce zainwestować w swoje zdrowie.
Śledząc wasze wypowiedzi wywnioskowałam że ja przeżywszy dobre pół wieku , będąc w tym roku po raz pierwszy w sanatorium , oczywiście płacąc składki i to przez ok 10 lat z czterech żródeł powinnam dostać SPA na MAJORCE