Gracja-nowe opinie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Eva0210
Na forum od: 02 sty 2016 14:19
Oddział NFZ: Podlaski

Re: Gracja-nowe opinie

Post autor: Eva0210 »

Witam z Białegostoku wybieram sie do Gracji w Ciechocinku 18 czerwca 2016. Czy ktoś w tym czasie tez rusza w tamtym kierunku ? Pozdrawiam Ewa . Oczywiście wszystkie informacje na temat pobytu w Gracji mile widziane -:))))
Awatar użytkownika
zawiela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 08:44
Staż sanatoryjny: 7
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 21 razy

Post autor: zawiela »

barbara-g1 ...masz rację,fajni ludzi sami się przyciągają,trzeba byc uśmiechniętym,zażartować,ja byłam 3 razy w sanatorium,a mam 42 lata,najszybciej ludzi można poznać czekając na wizytę do lekarza,tak bylo w moim przypadku.Już w pierwszy dzień,utworzyła się paczka 8-osobowa,na tańce razem,na spacery razem,wszędzie razem...no prawie wszędzie.Byłam 2 razy w Połczynie i raz w Świeradowie.Pozdrawiam.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

zawiela,
Nie każdy lubi na gorąco zbierać gromadkę i z nią spędzać większość czasu.
Wiele osób wyjeżdża do sanatorium, żeby podreperować zdrowie w ciszy i spokoju, bez "towarzystwa".
8-)
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: Dzia_dek »

Teodor pisze:(...) żeby podreperować zdrowie w ciszy i spokoju, bez "towarzystwa".
Zdrowie jak najbardziej; można kurować się w ciszy i spokoju, ale wolny czas najlepiej
spędza się właśnie w dobrym towarzystwie. To najczęściej tego typu wspomnienia
z pobytów sanatoryjnych towarzyszą nam najdłużej. Wyjazdu do sanatorium nie
powinniśmy traktować jako odosobnienia tak jak w klasztorze czy w pustelni .
Awatar użytkownika
zawiela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zarówno Teodor i Dziadek Zbyszek,macie rację.Kto co woli.Jeżeli ktoś lubi spędzać czas w gronie,mniejszym lub większych,automatycznie się otwiera na zawieranie znajomości,a jeżeli ktoś chce odpocząć,proszę bardzo,nie mam nic przeciwko.Zabiegi zabiegami,ale wieczory fajnie jest spędzić z ludźmi.Na co dzień tego nie mamy,nie ma możliwości,aby codziennie potańczyć,spalic zbędne kalorie :D .Ja już od dwóch pobytów jeżdżę z koleżanką...poznaną z resztą w sanatorium i starszą nie wiele,tylko 20 lat,od pierwszego dnia spalamy kalorie :lol:
forumowicz

Są osoby (np. ja) , co lubią spędzać czas w wesoła gromadką , ale nie jesteśmy wszyscy tacy sami (na szczęście ;) ) . Jest gro osób , które na co dzień żyje " w tłumie " i właśnie po wyjeździe do sanatorium , oczekują min . odpoczynku w ciszy i spokoju .

Ktoś lubi tańce - niech tańczy , ktoś lubi rower lub spacery - niech korzysta , ktoś lubi w ciszy poczytać książkę - niech sobie czyta .
Najgorszą rzeczą jest ocenianie innych . Czasem słyszy się teksty typu ..."latawice już wróciły z baletów " , " ten odludek znowu polazł sam z kijkami " , i wiele innych tekstów . I po co ? komu potrzebna taka ocena ? Niech każdy się bawi , odpoczywa tak , aby pobyt w sanatorium mógł ocenić jako udany .
Awatar użytkownika
zawiela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

kuracjuszkaasia
Święte słowa i nie ma co też patrzeć na wiek.Mialam kolezankę,75 lat,babka niesamowita,do tanca i do rozanca,a z kolei w pokoju mialam 50-ciolatke,no to nie szlo się z nią dogadać.Tak jak mowilam,chcesz tanczyć,idziesz,nie chcesz nie idziesz.Po co komentować.
Awatar użytkownika
zawiela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tak się zastanawiam...jeżeli siedzimy na forum,to pewnie juz kolejka się zmniejsza...u mnie jeszcze przede mną 8000 tylko :roll: zaczynalam od 18000.To juz z górki prawda?
forumowicz

Ja miałam kiedyś w pokoju współlokatorkę , która robiła nam (było nas trzy) awanturę , jeśli jakiś mężczyzna przekroczył tylko próg pokoju . Czasem tylko ktoś wpadł na kilka słów , o coś zapytać , przekazać . Zaraz była awantura , bo " chłopy mają zakaz wstępu , bo śmierdzą " ..... uszanowałyśmy to z drugą koleżanką :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Dzia_dek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 cze 2013 07:55
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: Dzia_dek »

kuracjuszkaasia pisze: (...)Niech każdy się bawi , odpoczywa tak , aby pobyt w sanatorium mógł ocenić jako udany .
Dokładnie, Asiu, o to chodzi. Bardziej chciałem podkreślić to, że jedno nie przeszkadza drugiemu.
Ale tak jak Ty napisałaś każdy z nas kuruje się w ten sposób żeby swój pobyt oceniać pozytywnie.
Ups. chyba się nam "zboczyło deko" z tematu.
Ostatnio zmieniony 16 mar 2016 11:47 przez Dzia_dek, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ