Wieniec Zdrój Jutrzenka od 13.04.2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
AGNIESZKA 73
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2016 23:36
Oddział NFZ: Wielkopolski

Re: Wieniec Zdrój Jutrzenka od 13.04.2016

Post autor: AGNIESZKA 73 »

Witam, ktoś mi podrzuci jakie są tam zabiegi dla astmatykow?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

AGNIESZKA 73 pisze:Witam, ktoś mi podrzuci jakie są tam zabiegi dla astmatykow?
Na przykład gimnastyka oddechowa i inhalacje :)
pindzer
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 gru 2015 07:19
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: pindzer »

Witam wróciłem właśnie z Jutrzenki nie mam może klimatu miejscowości uzdrowiskowej ale jest piękny budynek i pokoje śliczny park jak kwiaty zakwitną ale brak infrastruktury dokoła uzdrowiska i organizacji i komunikatywności z osobami prowadzącymi sanatorium miłego pobytu
AGNIESZKA 73
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2016 23:36
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: AGNIESZKA 73 »

Dzięki, jakoś to będzie pewnie :D
forumowicz

AGNIESZKA 73 pisze:Dzięki, jakoś to będzie pewnie :D
Pewne jak w banku, że jakoś będzie ;)
Zobacz też informacje o Wieńcu na innych stronach niż to forum :)
Hanita
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 09 mar 2013 18:44
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 20

Post autor: Hanita »

Witam, ja też będę w Wieńcu od 13 kwietnia ze skierowania z Zus. Patrząc na zdjęcia na stronie sanatorium wydaje się być to zagubiona planeta w morzu lasów :) Mam nadzieję, że na miejscu będzie jednak po zabiegach co robić. Ja zabieram rower i pryskacza na komary i te żyjątka od boreliozy. Jestem weteranką pobytów sanatoryjnych więc wiem, że najważniejszy jest dobry humor i optymistyczne podejście - wtedy wszystko idzie znieść. :) Po ostatnim pobycie wiem, że od tej zasady wyłamuje się chrapiący współtowarzysz -tego nie idzie znieść optymistycznie. No cóż to ogromny budynek więc nie wiem czy się spotkamy face to face na zabiegach czy też ścieżkach spacerowych czy na tanecznym parkiecie. Ale będzie dobrze. :)
elza8989
Na forum od: 13 kwie 2016 00:02
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: elza8989 »

Witam, ja również 14.04 wybieram sie do Jutrzenki, pierwszy raz i też jestem przerażona..jakaś przyjazna dusza na miejscu mile widziana :lol:
forumowicz

Hanita pisze: Patrząc na zdjęcia na stronie sanatorium wydaje się być to zagubiona planeta w morzu lasów...
Nie jest tak słodko.
Niby są tereny zalesione, jednak wielkich, dziewiczych lasów nie ma. Ponadto trzeba uważać (dosłownie), gdyż większość okolicznych obszarów leśnych jest pozostałością po terenach wojskowych, też po poligonach wojskowych :(
Awatar użytkownika
Betina71
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2016 08:03
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Betina71 »

Hanita pisze:Witam, ja też będę w Wieńcu od 13 kwietnia ze skierowania z Zus. Patrząc na zdjęcia na stronie sanatorium wydaje się być to zagubiona planeta w morzu lasów :) Mam nadzieję, że na miejscu będzie jednak po zabiegach co robić. Ja zabieram rower i pryskacza na komary i te żyjątka od boreliozy. Jestem weteranką pobytów sanatoryjnych więc wiem, że najważniejszy jest dobry humor i optymistyczne podejście - wtedy wszystko idzie znieść. :) Po ostatnim pobycie wiem, że od tej zasady wyłamuje się chrapiący współtowarzysz -tego nie idzie znieść optymistycznie. No cóż to ogromny budynek więc nie wiem czy się spotkamy face to face na zabiegach czy też ścieżkach spacerowych czy na tanecznym parkiecie. Ale będzie dobrze. :)
Hejo ;) dojechałaś,zakwaterowałaś się już? Czekam na jakieś wstępne informacje :kwiat: Pozdrawiam,życzę miłego pobytu efektywnych zabiegów i wspaniałego towarzystwa. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Polka
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 06 maja 2016 12:51
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Polka »

Witaj.
Mam ogromną prośbę o udzielenie mi paru informacji dotyczących tego sanatorium bowiem jadę 19 sierpnia.
Czy jest możliwość rezerwacji pokoju, czy faktycznie są tylko dwu i jedno os pokoje? Czy jest tam ogólnie fajnie i spokojnie?
Anka
ODPOWIEDZ