Lądek Zdrój 23 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
OrtO 1234
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 cze 2016 08:48
Oddział NFZ: Mazowiecki

Re: Lądek Zdrój 23 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitac

Post autor: OrtO 1234 »

Mam pytanie czy warunki w pawilonie I są takie jak opisała TERESA26123 i wiesialca w pawilonie nr III,
czy bardziej podobne do opisu pawilonu nr II który opisała Bożena 123 a może jeszcze gorsze,
bo jak do tej pory to o pawilonie nr I są raczej same negatywne.
Awatar użytkownika
VVENUS
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 mar 2016 19:56
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: VVENUS »

OrtO 1234 pisze:Mam pytanie czy warunki w pawilonie I są takie jak opisała TERESA26123 i wiesialca w pawilonie nr III,
czy bardziej podobne do opisu pawilonu nr II który opisała Bożena 123 a może jeszcze gorsze,
bo jak do tej pory to o pawilonie nr I są raczej same negatywne.
Witaj OrtO :kwiat: Byłam w pawilonie nr 3. to co pisze TERESA26123 i wiesalca to prawda. ta część po remoncie. nie będe się powtarzała, bo co dziewczyny opisały to tak jest.Pozdrawiam je serdecznie :kwiat: Bożenka pewnie była w innym pawilonie. ale i ona zadowolona z pobytu, a drobne fakty nie mogą negatywnie Cię odstraszać. Nastaw pozytywne myślenie to wszystko dobrze będzie :kwiat: pozdrawiam. :kwiat:
OrtO 1234
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witaj VVENUS. Po 26,5 miesiącach oczekiwania to pozytywne myślenie jest, o jest.
Ale dobrze po całym dniu zabiegów i wędrówek, wieczorkiem po odpoczywać w przyjemnym i milutkim pokoiku.
Oddział nr I też jest po remoncie ale nikt nie wstawił nawet jednego zdjęcia pokoju. Z pozostałych pawilonów są w różnych postach.
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Bozena321 »

Byłam w pawilonie nr II. Zaznaczam, że jest to Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny. Pokoje są dwuosobowe na podłodze płytki, łóżka drewniane, materace nie są zniszczone i wygodne. Jeśli chcemy mieć warunki typu hotel 4* to nie jest to miejsce. 23 Wojskowy Szpital Uzdrowiskowo-Rehabilitacyjny jest cały czas remontowany, wymieniane są okna. Tam inwestują. Wszystko zależy w jakim celu jedziemy. Zacytuję tu powiedzenie "jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził" Ja niewiele czasu spędzałam w pokoju i raczej nie zwracałam uwagi na standard. Da się przeżyć :lol: Raczej skupiłam się na zabiegach i rehabilitacji w terenie. To był piękny czas. Jeśli los będzie łaskawy to powrócę tam. Pozdrawiam wszystkich fanów Lądeczka.
OrtO 1234
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Oczywiście zgadzam się z tobą Bożena 321 że jest to szpital, ale czasem warunki są szpitalne, a nie raz bardziej przypominają hotelowe.
W moim przypadku wędrówki też są do zaliczenia , ta część Polski jest mi nieznana, wiec na pewno wszystko będzie dla mnie ciekawe i interesujące.
Rano zaliczyć zabiegi, a od południa w teren taki jest plan. Nogi mam zdrowe więc nawet 15-20 km dziennie mnie nie przeraża. Oby tylko pogoda dopisała.
Awatar użytkownika
Bozena321
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 wrz 2014 07:55
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Bozena321 »

Z tym porannym zaliczeniem zabiegów może być różnie jeśli będziesz miała zabiegi np. typu prądy, solux, krio, wirówka w pawilonie II w gabinetach za salą do ćwiczeń indywidualnych. Pracują tam dwie panie bardzo nieprzyjemne z pretensjami i nawet mając wolne dane stanowisko nie zrobią zabiegu :shock:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Bożena zazwyczaj osoby mieszkające w pawilonie I tam mają tego typu zabiegi.Na krio i basen wszyscy muszą chodzić,krio jest tylko po południu.
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Bożenka po kuracji w naszym Ladku Zdroju teraz sama wiesz dlaczego to miejsce
jest wyjątkowe .Wszyscy chcemy tam wracać :)
Trudne powroty do normalności ;)
Córka ma przydział do Lądka Zdroju bedę goscinie
zawozić na kuracje w wrześniu 8-) :o
Odżyją wspomnienia pozdrawiam :kwiat:
Gaba
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 sty 2010 13:46
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Gaba »

Bozena321 pisze:Dziękuję VVENUS było cudownie, byłam zdrowo zmęczona i zadowolona. Czasami trzeba zrezygnować z kolacji, żeby zobaczyć piękne zakątki tego miejsca, bo było mało czasu. Czyste powietrze ach, aż chciało się żyć, bo życie jest piękne :D Po kąpieli w Wojciechu ok. 20 godziny to chciałam tylko spać :lol: :lol: :lol: Miałam to szczęście, że w Lądku mieszka moja koleżanka z mężem, a to górskie łaziki :D :D :D dlatego czas miałam wypełniony :D
O tak potwierdzam- mocno wypełniony ten czas-nawet nie dala sie namówić na Piekiełko ;) a szkoda ;)
Awatar użytkownika
agata-beata
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 26 mar 2014 13:27
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: agata-beata »

słynne Kawiarenki Lądka-Zdrój. Niestety jak z zewnątrz tak i w środku
ODPOWIEDZ