Ustka radość opinie

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
andr58
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sie 2013 11:53
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Re: Ustka radość opinie

Post autor: andr58 »

Alien .Wjazd na parking do ośrodka jest od ul Chopina i uważaj poruszając się po Ustce bo jest sporo jednokierunkowych ulic i dużo równorzędnych skrzyżowań.A policja poluje na tych co pod prąd jeżdżą.Szerokiej drogi
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 maja 2016 09:00
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 11

Post autor: alien »

Ok,dzięki,właśnie przeglądałem mapę satelitarną ulic Ustki,podobnie jest w Świnoujściu i Kołobrzegu...za to fotoradary od strony Gdańska czeszą równomiernie...
Awatar użytkownika
andr58
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Czyżby już nikt więcej nie był w tym sanatorium. :?: :?: :?:
Wydaje mi się że co nie którzy idą na łatwiznę i potrafią tylko brać czyli przeczytać opinie innych ale samemu po swoim pobycie to już mają w d.... i nie piszą nic,oj poprawcie się bo może się zdarzyć że nic się przyszłości nie dowiecie :evil:
Pozdrawiam wszystkich piszących i czytających opinie :lol:
Awatar użytkownika
peone56
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 kwie 2016 23:19
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: peone56 »

andr58 , odkryłam Ustkę parę lat temu, i chętnie tam wracam, pokochałam jak własne miasto. Zawsze prywatnie na wakacjach, 2 lata temu wykupiłam zabiegi w zakładzie i byłam bardzo zadowolona, wielokrotnie tańczyłam w Lagunie :lol: :lol: :lol: strudzona po długich spacerach przysiadłam na chwilkę przy pani Irenie :D ach jest co wspominać. Tego lata będę nad morzem ale w Dziwnówku , właśnie się pakuję król ZUS wysyła mnie do sanatorium ;) pozdrawiam
Awatar użytkownika
andr58
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

peone56 pisze:andr58 , odkryłam Ustkę parę lat temu, i chętnie tam wracam, pokochałam jak własne miasto. Zawsze prywatnie na wakacjach, 2 lata temu wykupiłam zabiegi w zakładzie i byłam bardzo zadowolona, wielokrotnie tańczyłam w Lagunie :lol: :lol: :lol: strudzona po długich spacerach przysiadłam na chwilkę przy pani Irenie :D ach jest co wspominać. Tego lata będę nad morzem ale w Dziwnówku , właśnie się pakuję król ZUS wysyła mnie do sanatorium ;) pozdrawiam
To gdzie ten król ZUS wysyła księżniczko ;)
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam serdecznie. Właśnie wczoraj dotarłem do OW Radość,zakwaterowanie dość sprawne,ale już rozczarowują opłaty. Na wstępie 506.10 PLn za pobyt +66 za klimatyczne i tutaj UWAGA OSZUSTWO! doliczają 25 pln do pilota od TV wielkości ekranu laptopa...ale każdemu kuracjuszowi w pokoju,gdzie pokwitowanie i pilota otrzymał pierwszy zameldowany do pokoju.
Zapytałem o dopłatę do jedynki gdzie w Kołobrzegu wynosiła ok760 pln za całość to tutaj i owszem można ale do tego co zapłaciłem dalsze 760 pln (prawie 1300PLN !!)
Toż to jakaś porażka i naciąganie! Muszę sprawdzić jak to się ma oficjalnie do taksy NFZ. Pokój dwuosobowy,niestety jak na XXI wiek to jest późny gierek.
W różnych sanatoriach byłem lecz tutaj standard jest najniższy. Brak w pokoju lodówki,brak telefonu,czajnik na korytarzu,łazienka z grzybkiem w fugach......jedynie Wi-Fi działa w miarę sprawnie.
Ustka miasteczko piękne,ale nie w sobotę i nie w sezonie...brrrr...
W skali 1-10 Radość ma 4. Zobaczę od obiadu jak to wygląda żywieniowo...a zapomniałbym...potańcówki w kawiarni Radości-tragedia...facet zarzyna i katuje utwory niemiłosiernie...gra jak wygląda... za to w Lagunie muzyka i owszem.....wieczorem się zobaczy jak będzie. Pozdro
Awatar użytkownika
gracha
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 gru 2011 18:43
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: gracha »

506,1zł to opłata za 21 dni pobytu w pokoju dwuosobowym z pełnym węzłem sanitarnym w okresie od 1 maja do 30 września (24,10zł/1 doba), w tym samy czasie "jedynka" to 36zł/1 doba czyli 756zł za turnus + opłata klimatyczna, nie dodawane do pobytu w pokoju dwuosobowym, bo przecież w dwóch jednocześnie nie mieszkasz. Za telewizor płaciłam po 3 zł/1doba czyli 63zł za cały turnus (dzielone przez liczbę kuracjuszy w pokoju), a pilot do wspólnego użytku (nigdzie nie dają dwóch czy trzech pilotów do jednego telewizora :roll: ). Mimo tych niedogodności życzę miłego pobytu i współlokatora z którym dogadacie się co do pilota. Ja w lipcu byłam w pokoju trzyosobowym i nam się udała :D . Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Co do pilotów to nie mam problemu bo nie ogladam TV i tu jest problem bo dlaczego.mam płacić jeśli nie korzystam, a co do oplaty to nie pomylilem sie ponieważ pytalem dwukrotnie i otrzymalem odpowiedź iż 760 to doplata dodatkowa i niezależna od. NFZ tylko od widzimisię najemcy, w tym wypadku OW Radość tlumaczenie pani księgowej na recepcji było właśnie takie iż muszę zapłacić za drugie niewykorzystane łóżko
Awatar użytkownika
alien
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Do tego jak dzisiaj usłyszałem hasło iż wymiana ręczników raz na turnus,a jak ktoś ma ochotę częściej to odpłatnie to upewniło mniie że podejście do ludzi w XXI w w OW Radość to porażka. I nie jest to jakieś moje widzimisię,ale standard w innych osrodkach które mają umowy z NFZ jest dużo większy.kolezanka trochę jeszcze pojeździ to porówna,pozdrawiam.
Awatar użytkownika
gracha
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 gru 2011 18:43
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: gracha »

Masz rację, że coś w tym wszystkim nie tak. Pozdrawiam serdecznie i życzę już tylko przyjemnych wrażeń :kwiat:
ODPOWIEDZ