Iwonicz Zdrój - Biały Orzeł
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 88 razy
Re: Iwonicz Zdrój - Biały Orzeł
Niby CENTRALNE Miejsce w Iwoniczu do Tańca i nie tylko ale mechaniczna muza i ten wystrój ..wczesny Towarzysz Edward i te loże z aksamitu.
Ale też słyszałem ,że są alternatywne lokale.
Cóz nie wszyscy sa takimi malkontentami ,którzy miast hulanek preferuja Piwo i w spokoju wysłuchania zapodanej muzy .
A było się uczyc tańców a nie teraz narzekac ,że mechaniczna ..darus
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 55 razy
- Podziękowano: 93 razy
prawie 140 lat. W 2004 roku spłonął, a po trzyletniej odbudowie nadal pełni rolę "Centrum Rozrywki" bo taką ma nazwę.
Mało istotne czy jest to centralny punkt Iwonicza czy nie; niezaprzeczalnym faktem jest, że jest to miejsce, które nigdy
nie świeci pustkami, a na niektóre imprezy typu; Andrzejki, Ostatki czy Walentynki dobre miejsca trzeba rezerwować
z dwumiesięcznym wyprzedzeniem. Będąc na pobycie w Iwoniczu tam po prostu trzeba być.
Zastanawia mnie stwierdzenie ".. wczesny Towarzysz Edward" (czyli lata 1970 - 75)
do wystroju i wyposażenia wnętrza z 2007 roku. Ale to może ja się nie znam na tym?
Alternatywne lokale w Iwoniczu też różnią się poziomem i tym co mają do zaoferowania:
- restauracja "Klimat" - jedzenie dobre, obsługa w porządku, dancingi (z DJ) praktycznie nie istnieją,
- restauracja "Zdrojowa" - jedzenie dobre (kiedyś lepsze), obsługa w porządku (jak jest pan A. - perfect) dancingi -
muza na żywo (jednoosobowa) czasem wokalistka ( dla mnie trochę wolna, smętna, "babciowo-dziadkowa"),
- restauracja "Iwoniczanka" - jedzenie dobre, obsługa w porządku, dancingów brak,
- restauracja "Glorietta" - jedzenie takie sobie, obsługa - tragedia, dancingi( gra DJ Piotrek z "Klimatu") dancingi
"odżyły" odkąd "upadły" w "Klimacie i stamtąd przyszedł DJ. Czasem gra lepiej jak DJ Tomek z "Krakowiaka".
Do tego możemy jeszcze dołożyć bar "Na górce" - jedzenie dobre, obsługa w porządku, dancingi takie sobie -
na dechach, teraz pod dachem, muza na żywo (jednoosobowo) plus wokalistka - dość dobra - alternatywnie jak
ktoś lubi takie klimaty to może być. Trochę na zewnątrz zatruwają życie palacze.
Do tego jeszcze większość obiektów sanatoryjnych organizuje kuracjuszom tanecznie wolny czas.
Tak więc na malutki Iwonicz miejsc do zabawy jest sporo. Do wyboru i koloru i co kto lubi.
Mam nadzieję, że mnie teśka nie pogoni za przegląd iwonickich lokali w jej temacie.
- teśka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 paź 2011 19:58
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 6
Słoneczko, bez szpilek to ja się nigdzie nie ruszamSloneczko pisze:Iwonicz Sam w sobie jest piękny![]()
![]()
Tośkamożesz założyć najwyższe szpilki do Krakowiaka....do niego masz pół minuty drogi
![]()
Ewentualnie mogę je zdjąć jak nóżki zabolą
Pozdrawiam
- teśka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 paź 2011 19:58
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 6
Wskazówki mile widziane
Pozdrawiam
- Suzen
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
- Podziękował: 67 razy
- Podziękowano: 1 raz
A na mnie muza z "Krakowiaka" "się mści..."Ciężko przyzwyczaić się mi do muzyki typowo dancingowej granej w innych lokalach.Już obawiam się kolejnego "zderzenia muzycznego..."Dzia_dek pisze: Mało istotne czy jest to centralny punkt Iwonicza czy nie; niezaprzeczalnym faktem jest, że jest to miejsce, które nigdy
nie świeci pustkami...
Ciekawi mnie czy w innych miejscowościach sanatoryjnych jest tego typu muzyka,trochę nowoczesnego disco polo i nowych zagranicznych hitów granych przez DJ
-
forumowicz
-
forumowicz