Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Kulinarny kącik kuracjuszy. Jeśli gotowanie to Twoja pasja i chcesz się tym podzielić, pisz w tym dziale. Mile widziana posiłki, diety mogące pomóc w różnych schorzeniach.
Regulamin forum
Uwaga! Zamieszczamy osobiście sprawdzone przepisy. Jeśli wstawiacie zdjęcia, powinny to być zdjęcia samodzielnie przygotowanych potraw.
W pozostałych zasadach pisania obowiązuje jak zwykle regulamin forum viewtopic.php?t=10 oraz netykieta.
Witam!Ja w tym roku zrobiłam 46 słoików ogórków kiszonych.Skorzystałam również z przepisów naszych koleżanek.Do przepisu Danusi i VVENUS dałam 1 szklankę cukru i 1/2 szklanki octu.
Elunia pięknie zamknęła lato w słoiczki, ja jeszcze zaplanowałam paprykę zamknąc. W ubiegłym roku dostałam ,, cynk ,, by do tradycyjnego przepisu na paprykę- czyli ocet + olej + woda + przyprawy , dodać miód, czosnek i rodzynki. Pychota, polecam
VVENUS pisze:SAŁATKA OGÓRKOWA Z GYROS
2,5 kg ogórków średnich kroimy w plasterki
1 szt - większa czerwona papryka w paseczki
2-3 cebule w piórka
1 cała torebka przyprawy gyros
1 szklanka octu
pół szklanki oleju
1 lub 1,5 cukru / zależy jak kto lubi
2 łyżki soli
Wszystko mieszamy i odstawiamy na godzinę, następnie nakładamy w słoiki/
pasteryzujemy 10-15 min od momentu zagotowania
Wczoraj robiłam, dziś otworzyłam jedną do obiadu- pyszna