Ustroń, które sanatorium polecacie?

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
marylka1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 kwie 2014 21:30

Re: Ustroń, które sanatorium polecacie?

Post autor: marylka1 »

Ja w Ustroniu polecam Ci sanatorium RÓŻA. Super fizjoterapeuci, jest basenik do ćwiczeń. A jeżeli jedziesz prywatnie to na pewno sa pokoje 1- osobowe. Z Róży wszędzie jest blisko i na tańce :) i na zakupy, zwiedzanie. szczerze polecam
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Lewek »

Również polecam Różę , byłam tam na 24 - dniowym turnusie . Sala rehabilitacyjna rewelacyjna - można ćwiczyć do woli , rehabilitanci bardzo uczynni. Ośrodek położony blisko miasta, parking za free. Jedzonko super :kwiat:
marylka1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 kwie 2014 21:30

Post autor: marylka1 »

w tym sanatorium byłam dwa razy. Pierwszy raz jak zeszłam na posiłek to oczywiście poszłam sobie robic herbatkę, ktora była do wyboru. za chwilę podeszła do mnie kelnerka i powiedziała, że to dla osób będących na pobytach komercyjnych. To taki mały zgrzycik :). Tak ogólnie było super. chciałabym tam jeszcze pojechać. W tym roku wolny termin po komiisji zus był w listopadzie więc podziękowałam
Awatar użytkownika
Teri5
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 cze 2011 19:18
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Teri5 »

Bardzo dziękuję za wszystkie cenne rady. Czytałam opinie osób, które były w Róży. Obejrzałam, poczytałam i powiem tak, pokoje są tam dwuosobowe, może je wykorzystać jedna osoba, koszt jednak dość duży.Wszystko mi się podobało, oprócz tych kosztów. Ceny za dobę pobytu 1 osoby z formułą All INCLUSIVE MED 280 zł/dzień w pokoju 2 osobowym, wykorzystanym przez jedną osobę. Wcale nie muszę mieć formuły all inclusive, ale nic więcej o innych formach pobytu nie można na ich stronie przeczytać. Mimo cen, miejsc na drugą połowę września już nie ma.Pozdrawiam Wszystkich i życzę spokojnej nocy. :) :kwiat:
claudias
Na forum od: 31 sty 2016 22:01
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: claudias »

Teri5 polecam w Ustroniu sanatorium Tulipan (jedna z piramidek)-pod koniec sierpnia jadę tam po raz trzeci (prywatnie).Na stronie internetowej Tulipana jest kilka fajnych ofert i na pewno coś dla siebie wybierzesz. Warunki dobre-do pokoju 1-os.trzeba dopłacić 20 zł za dobę, ale i tak w sumie wychodzi taniej niż w innych sanatoriach.Posiłki (porcje spore,smaczne i urozmaicone) są serwowane w przedziałach czasowych (śnadanie 8-10,obiad 13-15, kolacja o 18),więc nie trzeba ganiać. Zabiegi na miejscu i lekarz zapisuje te, które sugeruje kuracjusz.Z Tulipana blisko do miasta i do Złocienia lub Malwy na fajne potańcówki ;) Jak masz pytania, to pisz. P.S. W Róży byłam z ZUS i też uważam,że jest tam super, ale prywatnie to dla mnie trochę za drogo.Uwielbiam Ustroń i co roku jadę tam niemal z drugiego końca Polski :D
Awatar użytkownika
Zbigniew
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 wrz 2012 13:06
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: Zbigniew »

a, ja jadę do Równicy 17 sierpnia, może lato zaczeka?
Awatar użytkownika
Teri5
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 cze 2011 19:18
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Teri5 »

Ja też mam nadzieję, że wrzesień będzie piękny :D
ODPOWIEDZ