Cieplice Dom Zdrojowy 28.10.2016
-
xzibi
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 mar 2013 14:27
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 9
- Podziękował: 1 raz
Re: Cieplice Dom Zdrojowy 28.10.2016
- tadek 1
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 13 gru 2013 04:53
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 7
-
xzibi
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 08 mar 2013 14:27
- Staż sanatoryjny: 9
- Podziękował: 1 raz
w zależności od długości pobytu /patrz swój ZIP po powrocie/.
NIGDY WIĘCEJ CIEPLIC. Syf kiła i mogiła - tylko to mi się nasuwa na myśl.
Właśnie sprawdziłem ZIP i mam 4242 zapłacone ale za 3 pobyty więc trochę się mijasz z prawdą kolego phoenix
-
forumowicz
e tam, nie przesadzaj. Ja byłam parę lat temu jeszcze przed remontem i nie uważam, że było tak źle. Byłam z prewencji ZUS czyli za darmo ale nie czułam się gorszym kuracjuszem. Zakwaterowali nas w Stoczniowcu więc na cześć zabiegów trzeba było dochodzić. Ale nie pamiętam tłoku w basenie a pokój miałam jednoosobowy. Stołówkę też mieliśmy w budynku tylko dla nas i też nie było tłoku. Panie z obsługi bardzo sympatyczne i nic mi nie zginęło. Towarzystwo dobrane, miło wspominam ten pobyt. Chętnie bym pojechała jeszcze raz z ZUS-u ale mnie nie wyślą z uwagi na odległośćphoenix pisze:Witam,
wróciłem z Cieplic Domu Zdrojowego II 25.08.2016 r. Uważam, że Cieplice są przereklamowana i nie warte określenia sanatorium.
Ciasnota ogólna w budynkach sanatoryjnych starej kubatury mieszkaniowej przeznaczonej dla NFZ I ZUS uważanej przez Zarząd Cieplic
tłum ludzi nie mających znaczenia dla Cieplic poza kasą z NFZ i ZUS. Dzielenie kuracjuszy na lepszych, czyli niby bogatszych komercyjnych a
biedota z NFZ czy ZUS-u za niewielką dopłatą lub zupełną darmochę /szpitalne/ z brakiem możliwości dopłaty do jedynki, bo ich jak na lekarstwo.
Nie bardzo rozumiem dlaczego tak jest traktowany pacjent NFZ lub ZUS skoro za turnus Uzdrowisko otrzymuje kwotę za każdego z nas od 3000 -4000 tys zł
w zależności od długości pobytu /patrz swój ZIP po powrocie/.
Pokoiki małe ciasne, z reguły wieloosobowe z łazienką na 3-6 osób. Stołówka ciasna żywione są tam 3 lub 4 zmiany /około 100 osób na raz/.
Sprzątanie odbywa się przez zewnętrzną firmę, która ma kłopoty z obsadą pokoje sprzątane raz na tydzień w sposób pobieżny czyli syf . Sam kupiłem worki na śmieci by codziennie sam je opróżniać bo niestety trzeba się dożywiać witaminowo i białkowo. Trzeba uważać na sprzątające młode dziewczyny z ulicy może coś zginąć z pokoju.
Zabiegi robione mało rzetelnie szybko i wielokrotnie poza kolejnością , w basenie od rana tłok, napchane na maxa,... po południu dwie trzy osoby w basenie:).
KARKONOSZE....... jedyna odskocznia od szarej codzienności sanatoryjnej. Tu mogę udzielić dodatkowych informacji zainteresowanym, byłem tam codziennie to pieszo, to autem po zabiegach, to rowerem.
NIGDY WIĘCEJ CIEPLIC. Syf kiła i mogiła - tylko to mi się nasuwa na myśl.
pozdrawiam przyszłych kuracjuszy
KARKONOSZE -tu podzielam Twoje zdanie. SUUUPER!
W tym roku byłam z NFZ-tu. Pokój jednoosobowy, 55 zabiegów, wrzesień czyli sezon wysoki. Sprawdziłam ZIP - dopłata 1386zł. To ja tam więcej zostawiłam niż fundusz zapłacił. Skąd TY bierzesz takie kwoty 3000-4000?
-
forumowicz
-
krzysieekKKK20
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 29 kwie 2015 08:42
- Staż sanatoryjny: 4