Cieplice Dom Zdrojowy 28.10.2016

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
xzibi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2013 14:27
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 1 raz

Re: Cieplice Dom Zdrojowy 28.10.2016

Post autor: xzibi »

Też byłem początkowo nastawiony negatywnie i zapewne jadąc tam z takim nastawieniem tak by było, ale zmieniłem podejście bo przecież zabiegi są na miejscu to już jest plus a reszta zależy od reszty czyli kuracjuszy będących w bliższym i dalszym naszym otoczeniu.Głowa do góry totorpl!!!
Awatar użytkownika
tadek 1
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 gru 2013 04:53
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: tadek 1 »

Witaj,totorpl mamy ten sam termin jestem z dolnego śląska mam zamiar byc juz o 7 rano w ośrodku.Przyjade do Jeleniej Gory dzień wczesniej mam tam rodzine ,przenocuje a rano zamelduje się w osrodku .Do zobaczenia na miejscu .Pozdrawiam Tadek
xzibi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2013 14:27
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 1 raz

Post autor: xzibi »

Nie bardzo rozumiem dlaczego tak jest traktowany pacjent NFZ lub ZUS skoro za turnus Uzdrowisko otrzymuje kwotę za każdego z nas od 3000 -4000 tys zł
w zależności od długości pobytu /patrz swój ZIP po powrocie/.

NIGDY WIĘCEJ CIEPLIC. Syf kiła i mogiła - tylko to mi się nasuwa na myśl.

Właśnie sprawdziłem ZIP i mam 4242 zapłacone ale za 3 pobyty więc trochę się mijasz z prawdą kolego phoenix ;)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

phoenix pisze:Witam,
wróciłem z Cieplic Domu Zdrojowego II 25.08.2016 r. Uważam, że Cieplice są przereklamowana i nie warte określenia sanatorium.
Ciasnota ogólna w budynkach sanatoryjnych starej kubatury mieszkaniowej przeznaczonej dla NFZ I ZUS uważanej przez Zarząd Cieplic
tłum ludzi nie mających znaczenia dla Cieplic poza kasą z NFZ i ZUS. Dzielenie kuracjuszy na lepszych, czyli niby bogatszych komercyjnych a
biedota z NFZ czy ZUS-u za niewielką dopłatą lub zupełną darmochę /szpitalne/ z brakiem możliwości dopłaty do jedynki, bo ich jak na lekarstwo.
Nie bardzo rozumiem dlaczego tak jest traktowany pacjent NFZ lub ZUS skoro za turnus Uzdrowisko otrzymuje kwotę za każdego z nas od 3000 -4000 tys zł
w zależności od długości pobytu /patrz swój ZIP po powrocie/.
Pokoiki małe ciasne, z reguły wieloosobowe z łazienką na 3-6 osób. Stołówka ciasna żywione są tam 3 lub 4 zmiany /około 100 osób na raz/.
Sprzątanie odbywa się przez zewnętrzną firmę, która ma kłopoty z obsadą pokoje sprzątane raz na tydzień w sposób pobieżny czyli syf . Sam kupiłem worki na śmieci by codziennie sam je opróżniać bo niestety trzeba się dożywiać witaminowo i białkowo. Trzeba uważać na sprzątające młode dziewczyny z ulicy może coś zginąć z pokoju.
Zabiegi robione mało rzetelnie szybko i wielokrotnie poza kolejnością , w basenie od rana tłok, napchane na maxa,... po południu dwie trzy osoby w basenie:).

KARKONOSZE....... jedyna odskocznia od szarej codzienności sanatoryjnej. Tu mogę udzielić dodatkowych informacji zainteresowanym, byłem tam codziennie to pieszo, to autem po zabiegach, to rowerem.

NIGDY WIĘCEJ CIEPLIC. Syf kiła i mogiła - tylko to mi się nasuwa na myśl.

pozdrawiam przyszłych kuracjuszy
e tam, nie przesadzaj. Ja byłam parę lat temu jeszcze przed remontem i nie uważam, że było tak źle. Byłam z prewencji ZUS czyli za darmo ale nie czułam się gorszym kuracjuszem. Zakwaterowali nas w Stoczniowcu więc na cześć zabiegów trzeba było dochodzić. Ale nie pamiętam tłoku w basenie a pokój miałam jednoosobowy. Stołówkę też mieliśmy w budynku tylko dla nas i też nie było tłoku. Panie z obsługi bardzo sympatyczne i nic mi nie zginęło. Towarzystwo dobrane, miło wspominam ten pobyt. Chętnie bym pojechała jeszcze raz z ZUS-u ale mnie nie wyślą z uwagi na odległość :(
KARKONOSZE -tu podzielam Twoje zdanie. SUUUPER!

W tym roku byłam z NFZ-tu. Pokój jednoosobowy, 55 zabiegów, wrzesień czyli sezon wysoki. Sprawdziłam ZIP - dopłata 1386zł. To ja tam więcej zostawiłam niż fundusz zapłacił. Skąd TY bierzesz takie kwoty 3000-4000? :shock:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Cieplice Zdrój powoli tracą odrębność uzdrowiskową, stając się integralną częścią Jeleniej Góry. Mimo tego jest tam przyjemnie i da się wytrzymać na sanatoryjnym turnusie.
krzysieekKKK20
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 29 kwie 2015 08:42
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: krzysieekKKK20 »

bardzo ładne miejsce i okolice bylem w sierpniu :) zabiegi super Polecam !!!!
ODPOWIEDZ