Wital Gołdap od 25.02.2017

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
syl
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 17 lut 2017 12:24

Re: Wital Gołdap od 25.02.2017

Post autor: syl »

Ja tez jadę pierwszy raz i spodziewam się tylko tego co wyczytałam na forach :/
A co zabrać ? No chyba wszystko to co zabiera się wyjezdzajac na wczasy ....czyli i coś sportowego i coś wyjściowego i ciepłego i przewiewnego. Jedziemy w okresie kiedy pogoda może być różna i wahać się od -5do +15*C Z tego co się zorientowalam to bardzo mało miejsca przypada w szafie na osobę i pewnie większość rzeczy trzyma się w walizce , ale podobno są żelazka do wypożyczenia. Bardzo kiepsko jest z zasięgiem telefonicznym a wi -fi działa tylko kolo biblioteki w budynku A.
Pojedziemy -zobaczymy :) ja też się denerwuje ....jak to za pierwszym razem :)
Pozdrawiam
Marta33
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 20 lut 2017 09:07
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: Marta33 »

Troszkę przeraża mnie brak pralni dla kuracjuszy, taką informację otrzymałam od Pani w recepcji. 24 dni to jednak długi termin i cienkie rzeczy sportowe mozna wyprac recznie w umywalce, jednak co jakiś czas wskazane jest dokładne pranie automatyczne, bez wirowania ciężko bedzie to wysuszyć przy tej pogodzie. Tym bardziej że pokoje są kilkuosobowe. Tak czy siak damy radę :)
syl
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Mnie bardziej przeraza kłopot z siecią i brak internetu oraz to ze jadąc z ZUS nie można dopłacić do pokoju 1 osobowego ....głupota jakaś !
Wczoraj też się dowiedziałam ze jak np.w sobotę przyjedzie mąż to nie mogę wyjść na noc na przepustkę bo jak to określili personel za mnie odpowiada ....ha ha a jak do miasta w dzień pojadę to nic mi się stać nie może ???
Marta33
Kuracjusz
Kuracjusz

Kłopoty z zasięgiem i internetem mają swoje plusy i minusy, Ciężko będzie się skontaktować ze światem zewnętrznym, ale z drugiej strony pozwoli odpocząć i zwolnić choć na chwilę. Zabieram kilka książek, własny router i mam nadziejeże,że jakoś to będzie. Na wieczorki taneczne, o których się sporo nasłuchałam jakoś nie mam ochoty. Mam nadzieję , że zostanę ulokowana w pokoju z osobą z którą się dogadam.
Właściwie dziwi mnie ciągły kłopot z internetem, skoro to sanatorium ma tak dużą bazę noclegową i przyjmują dużo kuracjuszy za nie małe pieniądze już dano powinni się z tym uporać.
syl
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Może i ma swoje plusy , ja myślałam że wieczorami pooglądam sobie coś fajnego w swoim komputerze ze swojego netu ale już mnie kuracjusze sprowadzili na ziemię ze skoro telefon nie ma zesiegu to tym bardziej playowy internet :(
A Ty Marta33 w którym budynku będziesz ? Bo jak w A to tam podobno wi-fi jest przy bibliotece.?
Ja będę w B , niestety....
Ktoś tu może z forumowiczów zapytać ,,czy nie mamy gorszych problemów ?,,
Dla mnie brak zasięgu i osoba w pokoju nie dbająca o higienę to bardzo poważny problem :/
Ale pocieszam się ze będzie ok :roll:
Anka090977
Na forum od: 21 lut 2017 07:56

Post autor: Anka090977 »

Witam ja wyjeżdżam do sanatorium Gołdapi 24 lutego autokarem z Warszawy czy ktoś się wybiera na ten turnus .
syl
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Witaj Anka090977 jak zapewne się zorientowałaś z tego wątku jest nas kilkoro.Część wyjeżdża 24 a część 25 tak jak ja na przykład . Teź jadę autobusem z Warszawy :D
osama75
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 12 lut 2017 15:01
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: osama75 »

Witaj Anka będziemy w tym samym autobusie tylko że ja jadę od samej Warszawy a i tak będę musiał dojechać od Garwolina
Marta33
Kuracjusz
Kuracjusz

syl pisze:Może i ma swoje plusy , ja myślałam że wieczorami pooglądam sobie coś fajnego w swoim komputerze ze swojego netu ale już mnie kuracjusze sprowadzili na ziemię ze skoro telefon nie ma zesiegu to tym bardziej playowy internet :(
A Ty Marta33 w którym budynku będziesz ? Bo jak w A to tam podobno wi-fi jest przy bibliotece.?
Ja będę w B , niestety....
Ktoś tu może z forumowiczów zapytać ,,czy nie mamy gorszych problemów ?,,
Dla mnie brak zasięgu i osoba w pokoju nie dbająca o higienę to bardzo poważny problem :/
Ale pocieszam się ze będzie ok :roll:

Nie wiem w którym budynku będę ulokowana, sadziłam , że dowiem się dopiero na miejscu. Gdzie mogę to sprawdzić ?
O braku dopłat do jedynek wiem od dawna, zakup dodatkowych zabiegów przy skierowaniu z ZUS też raczej nie jest możliwy... podobno
Też mam internet z PLAY :( niestety
Marta33
Kuracjusz
Kuracjusz

Ja jadę 24go autobusem z Olsztyna, gdy dzwoniłam pod num przewoźnika podany na stronie sanatorium poinformowano mnie , że ten autokar dojeżdża do Gołdapii, a potem trzeba się przesiąść do busa jadącego do sanatorium... czy w przypadku kuracjuszy z Warszawy też tak jest czy tylko Olsztyn ma takie połączenie ? Jadę z ZUS.
ODPOWIEDZ