Sanatorium Biawena Wysowa Zdrój - opinia z pobytu
- Andrzej1958
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 maja 2018 19:18
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 8 razy
- Podziękowano: 27 razy
Re: Sanatorium Biawena Wysowa Zdrój - opinia z pobytu
Na 4 piętrze jest coś w rodzaju świetlicy. Są tam dwa komputery z darmowym dostępem do internetu.
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
Gieniu jeżeli lubisz miejsca bez dziur, to nie mogę Ci nic polecić
-
forumowicz
W fonie mam dwie karty play i T-mobile i z żadna problemów nie mialem. Filmy z Netflixa,CDA, czy strumieniowe odtwarzanie muzyki zero problemów zarówno na internecie mobilnym jaak i na WIFI w Beskidzie....
Ogólnie wydaje sie ze tam to zadupie ale jeżdżąc autem po okolicach tylko w paru miejscach widziałem że gubi mi sie na którejś sieci zasięg. Naprawdę przypadki braku sieci mogłem policzyć na palcach jednej ręki.
Normą było że siadałem w auto,odpalałem fejsowego mesengera,dzwoniłem na videorozmowę i gadałem z żoną mając ciągle właczone kamerki i chyba w dwóch czy trzech miejscach w okolicy połączenie się zawieszało z powodu zaniku zasięgu.Najdłuższe połączenie video bez przerw jakie w trasie mialem to jadąc z Gorlic do Soliny.. nie mam limintu danych więc mnie waliło ile netu to zeżre
-
0201do2501Pawel
- Na forum od: 24 sty 2019 12:11
klina!!! BIAWENA - Wysowa Zdrój
Pobyt w ośrodku w sezonie zimowym to istna KPINA ze strony zarządcy. Pierwsza rzecz jaką robią to kasują klientów na 96 zł za postój samochodu NA PARKINGU (4 zł dzień) wszystko byłoby fajnie gdyby wywiązywali się ze swoich obowiązków. Kuracjusze muszą sami sobie odkopywać parkin aby swoimi autami mogli wyjechać. A przypomnijmy że to jest miejsce rehabilitacji dla ludzi z chorobami kręgosłupa oraz układu oddechowego. Biawena uważa że jak przejedzie "Pan Janusz" traktorem i zgarnie ogromną kupę śniegu przed auto to temat załatwiony a pacjent niech bierze łopatę i niech sobie kopie.
Niestety trzy razu musiałem odkopywać auto bo "Pan Janusz " usypał mi taką kupę śniegu aż do połowy przedniej szyby
Dziś zadzwonili do mnie z recepcji abym przedstawił auto bo przeszkadza. Zszedłem i się pytam gdzie mam przestawić auto, a Pani na to żebym sobie poszukał innego miejsca. A jest taki problem że miejsca są pozajmowane a tam gdzie jest wolne to jest tyle śniegu że tam się osobówką nie wjedzie bo śniegu jest aż do połowy zderzaka a znów nie będę odkopywał sobie miejsca aby potem wjechać znów do sklepu i ktoś zajmie miejsce, o czym poinformowałem Panią na recepcji. To miła sympatyczna Pani mówi mi żebym auto zostawił na ulicy hmm ale ja płaciłem za miejsce postojowe 96zł i ja nie postawie auta na ulicy bo jak będzie jechał znów pług to mnie może uszkodzić i poprosiłem Panią niech mi idzie pokazać gdzie mam przedstawić auto to z uśmiechem na ustach to zrobię to dostałem odpowiedź że może jeszcze przed budynkiem od strony drogi się zaparkuje ale tam jest tyle śniegu aż do kolan na ja mam 183cm
Podkreślam że kilkanaście razy pomagałem już innym mieszkańcom ośrodka Biawena w odkopaniu swoich aut bo nie byli w stanie wyjechać.
Zarządca nie sypie piasku na parkingu a pod śniegiem jest lód tylko czekać aż ktoś zrobi sobie krzywdę.
Pozdrawiam Paweł
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
Re: klina!!! BIAWENA - Wysowa Zdrój
-
0201do2501Pawel
- Na forum od: 24 sty 2019 12:11
Re: klina!!! BIAWENA - Wysowa Zdrój
A co do rehabilitantów to widać że rzetelnie podchodzą do pacjentów. Jestem zadowolony i tylko dzięki nim mogę wystawić pozytywną opinię.
Jeśli chodzi o rozrywkę w postaci WiFi to na laptopie cały czas przełącza użytkowników między hotspotami i przez co rozłącza z internetem, na telefonie jest to mniej odczuwalne ale mocno drażni i irytuje.
Sprzątanie w pokojach też jest ok i posprzątanie tak jak ma być.
Jedzenie hmm monotonia , jak ktoś ma dietę albo nie jada mięsa to niech się nastawia na jajka we wszystkich możliwych postaciach rano w południe i wieczór. Ale jedzenie smaczne.
Pozdr PAweł