Dziękuję Ci bardzo za miłą i pokrzepiającą wcześniejszą korespondencję. Oczywiście wykonałem swoje wcześniejsze plany w Sanatorium w Dusznikach. Wycieczki piesze : 2 x Schronisko Pod Muflonem, 2 x Jamrozowa Polana, 1 x Ranczo, 1 x Torfowisko nie liczę wypadów do miasta.
Wycieczki z Biurem Podróży Dar-Tur : Wiedeń, Broumov -zwiedzanie Browaru + degustacja piwa, Panorama Racławicka i zwiedzanie Wrocławia, Krzeszów i Kamienna Góra.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony z pobytu . Myślę , że słowa uznania należą się pracownikom Sanatorium z małymi wyjątkami, ale te dwie osoby miały może zły dzień, a może mi się wydawało. Ponadto o swoich przyszłych klientów powinno zadbać Biuro Podróży. Wycieczki ze zwiedzaniem miast powinny być w dzień, a nie nocą ,gdzie można się potknąć lub przewrócić i dodatkowo przewodnicy powinni posiadać urządzenia nagłaśniające. ( w Wiedniu Przewodnik już ledwie mówił, a w Wrocławiu Przewodnik był słyszany tylko przez czoło kolumny. Ponadto zwiedzanie Panoramy Racławickiej rozpoczęte było z 5 min. opóżnieniem (szczyt komunikacyjny, korki) i oczywiście terminowe opuszczenie Rotundy, wejście następnej grupy zwiedzających. Osoby organizujące przyszłe wycieczki powinny powyższe uwagi uwzględnić, gdyż póżniej dostaje się Bogu Ducha niewinnym Przewodnikom.
Jeszcze raz bardzo cieplutko Ciebie pozdrawiam, życzę dużo zdrówka i spełnienia marzeń. Do usłyszenia