Verano Kołobrzeg 10.04-1.05.2021

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 267 razy
Podziękowano: 138 razy

Re: Verano Kołobrzeg 10.04-1.05.2021

Post autor: GIENIA »

Zastanawia mnie , czemu nie remontowali , gdy sanatorium było nieczynne całą zimę :roll: :mrgreen:
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Może dlatego , że zimą jest gorzej ? Mróz itd.... Albo nie było funduszy .
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Pewnie czekali na dotacje covidowe, niektórzy niezłe pieniądze wyciągają... a inni ani grosza ...
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

GIENIA pisze: 23 kwie 2021 17:57 Zastanawia mnie , czemu nie remontowali , gdy sanatorium było nieczynne całą zimę :roll: :mrgreen:

Dlaczego???

Bo w okresie od listopada kolejne obiekty wzięły się za remonty.
Perła środek od 1 do 4 piętra kompleks
San duzy zakres
Bałtyk pokoje od morza.
Plus wiele innych obiektów

A Ludzi do PRACY Fizycznej w Kołobrzegu Brak

Znajomi ,którzy mieszkają w Kołobrzegu do wymiany CO w zeszłym roku ściągnęli ekipę z centralnej Polski

90% ludzi na Budowach w Kołobrzegu to Ludkowie z Ukrainy
a nowych pozwoleń w czasie pandemii nie wydaje się aż tyle co w normalnym okresie.
Stąd wiele obiektów czeka z Modernizacjami czy rozbudową bo tylko to wchodzi w rachubę w strefie uzdrowiskowej
Zuzza
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 lut 2021 18:40

Post autor: Zuzza »

zbigniew165 pisze: 23 kwie 2021 16:26 przeniosłem się do innego pokoju w innej części obiektu i remont mi już nie przeszkadza, bo panuje tu błoga cisza.
Można teraz odpoczywać. :D
Kto będzie rezerwował pobyt, to radzę w części B, bo tutaj nie słychać żadnych odgłosów remontu.
Trochę dalej na stołówkę i bazę zabiegową, ale totalny spokój. :)
wybieram się tam jesienią. Budynek "b" nie będzie remontowany? "B" to ten budynek z basenem? bo słyszałam ze bazę zabiegową mają przenosić i mają być windy. Coś się dzieje w tym kierunku?
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Zuzza basen jest na bazie zabiegowej w budynku C i na pewno go nie przeniosą, a baza zabiegowa pozostaje w budynku C.
Z tego co słyszałem wczoraj, to w nowej części mają być tylko zabiegi związane z borowiną.
Do jesieni na pewno się nic nie zmieni, bo na razie wyburzają kawiarnię i to co było wokół niej. Już zostały gruzy z kawiarni i na pewno baletów w Verano nie będzie, bo zburzyli nawet salę widowiskową.
Z części B będziesz dochodziła z 600 metrów na zabieg, a 200 na posiłki. Na zabiegi łącznikiem z płyt OSB, który teraz nazywamy zamrażarką, bo rano można w nim zamarznąć, bez ogrzewania, a prowadzi przez cały parking od ul. Kościuszki, gdzie teraz jest główne wejście do Verano. Główne wejście od promenady, czyli ul. Piłsudskiego jest zablokowane przez budowę i już wkrótce stanie tu dźwig, bo ruszy budowa apartamentów, a potrwa od1,5 do 2 lat :shock:
Windy dla NFZ :?: raczej zapomnij, bo nic nie słyszałem, są tylko dla komercji do apartamentów. :ugeek:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Halo Halo

Zbyszek

O jakim Ty Verano piszesz ?

W Kołobrzegu Verano a dawniej Węgiel Brunatny mieścił się pomiędzy ul Sikorskiego / Krakusa i Wandy -łącznik do Kościuszki / Kościuszki /chyba Kołłątaja a Ty piszesz że Verano jest przy Piłsudskiego ???

Czy jesteś Pewny tej ul Piłsudskiego ?
Przecież lobby kołobrzeskie nie zgodziło by się na Zmianę ul Sikorskiego gdzie stoi dany KOMBATANT dziś -Perła Bałtyku

Nawet do DZIŚ w Kołobrzegu jest ul Jedności Narodowej i tej zmiany nie umiała dokonać DOBRA ZMIANA - bo Ludzie się nie zgodzili

Generalnie VERANO to duzy obiekt i można się w nim zgubić

Ale zweryfikuj te Ulice bo jak ktoś na Dworcu PKP poprosi o Verano na Piłsudskiego to złotowką go troszkę powozi po Kołobrzegu
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Darek tak, to moja pomyłka, :? bo nie Piłsudskiego, tylko Sikorskiego 8, ale to i tak nieistotne, bo od tej ulicy do Verano mogą tylko dostać się kuracjusze przez bazę zabiegową.
Jest to wejście używane przed remontem przez pracowników sanatorium.
Przy przyjeździe z bagażami można tylko wejść przez parking od ul. Kościuszki, bo tam ochroniarz musi zmierzyć nam temperaturę ciała i wpisać to na listę przy naszym nazwisku.

Masz rację Verano to bardzo duży obiekt położony na 4 ha działce i można się w nim zgubić zwłaszcza teraz przy remontach dwóch jego skrzydeł i właśnie wejście od ul. Sikorskiego jest zablokowane, bo stanęło tu ogrodzenie budowy.
Recepcja została przeniesiona w okolice budynku A i jest na parterze, a nad nią dwie stołówki na 1 i 2 piętrze. Nad stołówkami są jeszcze apartamenty i tu jest tylko winda.
Jak będę już w domu, może uda mi się zamieści zdjęcia z Verano.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ok
Zbyszek

Ja znam Verano bardzo dobrze ,nie raz tam się zgubiłem.
Lajcik
Tylko gdy na telefonie przeczytałem inny adres to kolejny raz się zacząłem irytować czy coś ze mną nie tak.

Zdjęć to sam mógłbym wkleić kilka nawet takich gdzie w miejscu Basenu są Pokoje !!!
Ale to już Historia
wypoczywaj
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 267 razy
Podziękowano: 138 razy

Post autor: GIENIA »

darek pisze: 23 kwie 2021 21:55
GIENIA pisze: 23 kwie 2021 17:57 Zastanawia mnie , czemu nie remontowali , gdy sanatorium było nieczynne całą zimę :roll: :mrgreen:

Dlaczego???

Bo w okresie od listopada kolejne obiekty wzięły się za remonty.
Perła środek od 1 do 4 piętra kompleks
San duzy zakres
Bałtyk pokoje od morza.
Plus wiele innych obiektów

A Ludzi do PRACY Fizycznej w Kołobrzegu Brak

Znajomi ,którzy mieszkają w Kołobrzegu do wymiany CO w zeszłym roku ściągnęli ekipę z centralnej Polski

90% ludzi na Budowach w Kołobrzegu to Ludkowie z Ukrainy
a nowych pozwoleń w czasie pandemii nie wydaje się aż tyle co w normalnym okresie.
Stąd wiele obiektów czeka z Modernizacjami czy rozbudową bo tylko to wchodzi w rachubę w strefie uzdrowiskowej
Czyli osoba prywatna potrafiła ściągnąć ekipę , a włodarze ośrodków nie ;) przecież też mogli ściągnąć ekipy remontowe , nie wszędzie są hotele i sanatoria .... :)
ODPOWIEDZ