Verano Kołobrzeg 10.04-1.05.2021
- dani888
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 12 lis 2019 20:15
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 2
Re: Verano Kołobrzeg 10.04-1.05.2021
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 84 razy
GIENIA pisze: 23 kwie 2021 17:57 Zastanawia mnie , czemu nie remontowali , gdy sanatorium było nieczynne całą zimę![]()
![]()
Dlaczego???
Bo w okresie od listopada kolejne obiekty wzięły się za remonty.
Perła środek od 1 do 4 piętra kompleks
San duzy zakres
Bałtyk pokoje od morza.
Plus wiele innych obiektów
A Ludzi do PRACY Fizycznej w Kołobrzegu Brak
Znajomi ,którzy mieszkają w Kołobrzegu do wymiany CO w zeszłym roku ściągnęli ekipę z centralnej Polski
90% ludzi na Budowach w Kołobrzegu to Ludkowie z Ukrainy
a nowych pozwoleń w czasie pandemii nie wydaje się aż tyle co w normalnym okresie.
Stąd wiele obiektów czeka z Modernizacjami czy rozbudową bo tylko to wchodzi w rachubę w strefie uzdrowiskowej
wybieram się tam jesienią. Budynek "b" nie będzie remontowany? "B" to ten budynek z basenem? bo słyszałam ze bazę zabiegową mają przenosić i mają być windy. Coś się dzieje w tym kierunku?zbigniew165 pisze: 23 kwie 2021 16:26 przeniosłem się do innego pokoju w innej części obiektu i remont mi już nie przeszkadza, bo panuje tu błoga cisza.
Można teraz odpoczywać.![]()
Kto będzie rezerwował pobyt, to radzę w części B, bo tutaj nie słychać żadnych odgłosów remontu.
Trochę dalej na stołówkę i bazę zabiegową, ale totalny spokój.![]()
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
Z tego co słyszałem wczoraj, to w nowej części mają być tylko zabiegi związane z borowiną.
Do jesieni na pewno się nic nie zmieni, bo na razie wyburzają kawiarnię i to co było wokół niej. Już zostały gruzy z kawiarni i na pewno baletów w Verano nie będzie, bo zburzyli nawet salę widowiskową.
Z części B będziesz dochodziła z 600 metrów na zabieg, a 200 na posiłki. Na zabiegi łącznikiem z płyt OSB, który teraz nazywamy zamrażarką, bo rano można w nim zamarznąć, bez ogrzewania, a prowadzi przez cały parking od ul. Kościuszki, gdzie teraz jest główne wejście do Verano. Główne wejście od promenady, czyli ul. Piłsudskiego jest zablokowane przez budowę i już wkrótce stanie tu dźwig, bo ruszy budowa apartamentów, a potrwa od1,5 do 2 lat
Windy dla NFZ
- darek
- Przyjaciel forum

Zbyszek
O jakim Ty Verano piszesz ?
W Kołobrzegu Verano a dawniej Węgiel Brunatny mieścił się pomiędzy ul Sikorskiego / Krakusa i Wandy -łącznik do Kościuszki / Kościuszki /chyba Kołłątaja a Ty piszesz że Verano jest przy Piłsudskiego ???
Czy jesteś Pewny tej ul Piłsudskiego ?
Przecież lobby kołobrzeskie nie zgodziło by się na Zmianę ul Sikorskiego gdzie stoi dany KOMBATANT dziś -Perła Bałtyku
Nawet do DZIŚ w Kołobrzegu jest ul Jedności Narodowej i tej zmiany nie umiała dokonać DOBRA ZMIANA - bo Ludzie się nie zgodzili
Generalnie VERANO to duzy obiekt i można się w nim zgubić
Ale zweryfikuj te Ulice bo jak ktoś na Dworcu PKP poprosi o Verano na Piłsudskiego to złotowką go troszkę powozi po Kołobrzegu
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 73 razy
- Podziękowano: 97 razy
Jest to wejście używane przed remontem przez pracowników sanatorium.
Przy przyjeździe z bagażami można tylko wejść przez parking od ul. Kościuszki, bo tam ochroniarz musi zmierzyć nam temperaturę ciała i wpisać to na listę przy naszym nazwisku.
Masz rację Verano to bardzo duży obiekt położony na 4 ha działce i można się w nim zgubić zwłaszcza teraz przy remontach dwóch jego skrzydeł i właśnie wejście od ul. Sikorskiego jest zablokowane, bo stanęło tu ogrodzenie budowy.
Recepcja została przeniesiona w okolice budynku A i jest na parterze, a nad nią dwie stołówki na 1 i 2 piętrze. Nad stołówkami są jeszcze apartamenty i tu jest tylko winda.
Jak będę już w domu, może uda mi się zamieści zdjęcia z Verano.
- darek
- Przyjaciel forum

Zbyszek
Ja znam Verano bardzo dobrze ,nie raz tam się zgubiłem.
Lajcik
Tylko gdy na telefonie przeczytałem inny adres to kolejny raz się zacząłem irytować czy coś ze mną nie tak.
Zdjęć to sam mógłbym wkleić kilka nawet takich gdzie w miejscu Basenu są Pokoje !!!
Ale to już Historia
wypoczywaj
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 267 razy
- Podziękowano: 138 razy
Czyli osoba prywatna potrafiła ściągnąć ekipę , a włodarze ośrodków niedarek pisze: 23 kwie 2021 21:55GIENIA pisze: 23 kwie 2021 17:57 Zastanawia mnie , czemu nie remontowali , gdy sanatorium było nieczynne całą zimę![]()
![]()
Dlaczego???
Bo w okresie od listopada kolejne obiekty wzięły się za remonty.
Perła środek od 1 do 4 piętra kompleks
San duzy zakres
Bałtyk pokoje od morza.
Plus wiele innych obiektów
A Ludzi do PRACY Fizycznej w Kołobrzegu Brak
Znajomi ,którzy mieszkają w Kołobrzegu do wymiany CO w zeszłym roku ściągnęli ekipę z centralnej Polski
90% ludzi na Budowach w Kołobrzegu to Ludkowie z Ukrainy
a nowych pozwoleń w czasie pandemii nie wydaje się aż tyle co w normalnym okresie.
Stąd wiele obiektów czeka z Modernizacjami czy rozbudową bo tylko to wchodzi w rachubę w strefie uzdrowiskowej