Szpital Uzdrowiskowy (Łazienki Uzdrowiskowe)nr. 1 w Ciechocinku 20.04-11.05.2022

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Re: Szpital Uzdrowiskowy (Łazienki Uzdrowiskowe)nr. 1 w Ciechocinku 20.04-11.05.2022

Post autor: dani888 »

Janie :serce: , miłego pobytu , dobrych zabiegów i mam nadzieję , że coś skrobniesz :) , pozdrawiam serdecznie .
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Re: Szpital Uzdrowiskowy (Łazienki Uzdrowiskowe)nr. 1 w Ciechocinku 20.04-11.05.2022

Post autor: jan19557 »

Nie jestem sam. Dużo towarzystwa 70+. Pierwszy wieczór zaliczony nowymi znajomościami i zajęcia z parkietoterapii. . Przyjęcia już trwały jak dotarłem około godz. 10,00. W pierwszym okienku przyjęcie papierów i zameldowanie, w drugim okienku pani informuje dając karteczkę z informacją że trzeba się udać na drugie piętro do pielęgniarki a później na pierwsze do pani doktor , następnie na stołówkę celem przydzielenia stolika i tury posiłków ( I tura 7, 12, 17. II tura9, 13,30 i 18,15). Pani pielęgniarka jak OSA. Na początek wyprosiła mnie bo bez maseczki nie obsłuży. Poinformowałem ją, że na recepcji powiedzieli, że maseczki nie są konieczne więc ta za telefon i próbowała wyjaśnić sprawę. Jak się okazało wczoraj szew dostał stosowne decyzje. Na nic się to zdało bo i tak pielęgniarka stwierdziła, że maseczki są obowiązkowe w całej służbie zdrowia i w budynku należy ich używać o czym przekonałem się ponownie jak odbierałem rozpiskę o zabiegach. Pani doktor bardzo miła i po wstępnej i wesołej rozmowie dostałem 13 ćwiczeń na basenie, , 8 zajęć na sali gimnastycznej, 4 hydromasaże, 9 laseroterapii, 5 masaży na górny kręgosłup, 7 razy okłady borowinowe( błotko) i 8razy prądy interferencyjne. Pokoik na 2 piętrze czyściutki , po remoncie. W zestawie 2 tapczaniki, 2 szafki nocne sporych rozmiarów , biurko , 2 krzesła , szafka na buty, czajnik i lodówka oraz mały( 17" ) płaski telewizor z dużą ilością kanałów satelitarnych (około 50). TV płatne 75 z ł. od łebka a lodówka 65. Czajnik gratis :lol: :lol: :lol: . Na zewnątrz lekka mżawka ale się rozjaśnia.
Awatar użytkownika
dani888
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 12 lis 2019 20:15
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: dani888 »

Janie , dzięki serdeczne za wstępne relacje :) . Po jednym dniu wiadomo całkiem sporo .
A masz balkon ? Fajnie , że lodóweczka w pokoju , zawsze przyda się np. na mleko do kawy ;) .
Fajnej pogody , miłego towarzystwa i dobrego ,,współspacza" . Zabiegi też masz super .
Pozdrawiam :) .
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Kilka słów po kilku dniach pobytu. Obsługa bardzo miła, można się dogadać co do czasu niektórych zabiegów tylko ćwiczenia na sali gimnastycznej dla sercowców prowadzi masażysta i robi to jakoś tak enigmatycznie i jak na razie do tej pory na leżąco. Jedzonko dla mnie smaczne i w wystarczającej ilości ale małżeństwo przy naszym stoliku narzeka , że mało a gość jest cukrzykiem i przy tuszy. NAJWAŻNIEJSZE , ŻE W BUDYNKU NALEŻY CHODZIĆ W MASECZKACH. Wywiesili w tej sprawie nawet stosowną informację z zarządzeniem z dn. 25,03,2022 Tańce jak do tej pory się zorientowałem odbywają się w Stodole, Teatralnej, Łazienki II (Targon), Kolejowym , Wrzosie, Wojskowym i Orionie. W dwóch pierwszym odbywają się fajfy( w wekendy) płatne. Dancingi w wekendy również płatne od 5 zł. we Wrzosie do 20 w Stodole. Trwają też prace wykończeniowe w Europie ( na zewnątrz wylano gres i nie wiem jak będzie na fajfach ). Mają wystartować podobno też w maju. Jak ruszą podam info. U nas oczywiście organizowane są różne wycieczki wyjazdowe. Wczoraj był wieczorek zapoznawczy ( 15 zł. ) w Domu Zdrojowym ale z przyczyn zdrowotnych nie byłem . Jutro i w czwartek na ranczo pod olszynką organizowane są ogniska z kiełbaskami, swojskim smalcem , kiszonym ogórkiem i jazdą na konikach bo mają swoją stadninę. Całość w cenie 50 zł.
ODPOWIEDZ