Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Witam - odnośnie Polańczyka- to przecudowne miejsce na ziemi !!! a " Amer- Pol " to nowoczesny ośrodek / ciągle w remoncie / naprawdę można trafić gorzej , do zapory na Solinie ok. 3 km skrótami , zabiegi wszystkie na miejscu, tańce na miejscu lub naprzeciwko w "Dedalu " /wszyscy tam chodzą bo najlepsze / tylko kwestia pogody. A dyrektorów to chyba wszyscy mamy podobnych, więc w czasie odpoczynku nie musimy ich zauważać
olaszym pisze:Jade do Amer -Pol 8 kwietnia z ZUS, po tych komentarzach już sie zczynam bać.Czy to prawda że najbliższa stacja kolejowa to Zagórz? Jade z Katowic .Czy z Zagórza daleko do Polańczyka? Czy są autobusy lub busy z Zagórza do Polańczyka? Prosze napiszcie coś pozytywnego o ośrodku bo sie załamie !!
----Okazuje sie że jest ok!! Ośrodek spełnił moje oczekiwania, Bieszczady sa piekne, oberża Zakapior -superowa.
Dojazd z Katowic busem Avanti -jedzie już
z Bytomia -przez Kraków , Zagórz,do Polańczyka, rezerwacja telefoniczna wskazana.
Tak że złe opinie o Amer-pol mozna między bajkli wsadzić ,niekiedy nie warto sie nimi przejmowac.
Pozdrawiam kuracjuszy.
Jadę do Amer-Pol w lipcu i chciałabym zapytać osoby, które tam były, czy kuracjusz ma jakiś wpływ na wybór pokoju? Czy one są już wczesniej przydzielone (spotkałam sie z taka sytuacją). Jeżeli jest jakiś wybór to co polecacie? Czy lekarz sam narzuca rodzaj zabiegów czy można zaproponować samemu?
Zapytano czy chce pokój z telewizorem czy bez, gdyż do telewizora należało dopłacic zaraz.Potem poprosiłam o zamiane na pokój z balkonem , nie było żadnych problemów -od razu dostałam inny klucz.
Co do zabiegów to chyba trudno by pacjent sam je wybierała, mozna robić sugestie co nam kiedys nie słuzyło i wywołało wrecz pogorszenie stanu zdrowia, a co nam sluży -to tyle .Lekarz mnie sluchał musze przyznać i nie dał nic na siłę.
Pozatym nikt mi tu nie dokuczył, z nikim z kierownictwa nie musiałam sie przekomarzać, a jestem tu właśnie w tym momencie.
Pytaj co jeszcze chcesz wiedziec.Ola
Ola dzieki za odpowiedź. Jeżeli chodzi o zabiegi to oczywiście lekarz przydziela ale miałam raz taką sytuacje, że jak poprosiłam o konkretny zabieg, który mi służy oczywiście to pan doktor na mnie nakrzyczał "ja panią chcę wyleczyć, a pani najwyraźniej nie chce się leczyć". Byłam tak zaskoczona, że nie wiedziałam jak z nim dalej rozmawiać, a najlepsze w tym wszystkim jest to, że mojego problemu nie da się wyleczyć. Dla mnie bardzo też ważne jest łóżko, żeby nie chodzić rano na czworaka muszę mieć w miarę nowy tapczanik i dla tego chciałabym zapytać czy wszystkie pokoje są po remoncie, czy wybierać jakieś piętro lub stronę itp. Nie potrzebuję luksusów, obejdę sie bez telewizorów, lodówek, kawiarni, dancingów aby mieć wygodne łóżko i zabiegi, które coś mi dają.
W Amer-Pol wszystkie pokoje są po remoncie, małe tapczaniki maja nowe materace, ale skrzypią , choc nie sa najgorszej jakości.J
Ja tez mam problemy z kregosłupem, ale daję rady i nie wstaje obolała, choć gdybym wiedziała że będzie tak mała poduszka wzięłabym swój jasiek.
Jedynie czego mi brakuje to basen, ale sa wyjazdy na basen do Ustrzyk 2 razy w tygodniu.
Spacery z kijkami -w tym długie i mordercze na kunkt widokowy-i do kościoła -dośc odległego, sa moja pasją.Schudłam,dobrze sie czuje , od jutra rowerki wodne ,jacht mozna wyczarterować ,nie jestem młoda , mam 57 lat , ale podobno wigor mam , i tak trzymać.
Ja ozdrowiałam w klazdym razie.Polecam wieczorki poetycko -muzyczne w Zakapiorze.
Dzieki Ola za odpowiedź, cieszę się, że pobyt w Polańczyku uważasz za udany , super że masz tyle optymizmu i wigoru i mogłaś korzystać ze wszystkich atrakcji. Ja mam ograniczone możliwości ruchu, na górskie szlaki się nie nadaję ale na pewno będę dużo spacerować, relaksować się i podziwiać okolicę; na dodatek w okresie letnim. Planuje bardzo miło spędzić czas nad Soliną. Serdecznie pozdrawiam.
Wszystko zalezy od tego z jakiej części kraju pochodzimy, ja jak wyjezdzam do sanatorium to szukam spokoju, bo szum mam w moim Krakowie.Dlatego Polańczyk jest dobry dla mnie ale nie w sezonie.W sezonie letnim to tylko ryk, szum , hałas spaliny , tłumy ludzi, jak dla ,mnie zero wypoczynku.Natomiast Polańczyk w marcu , kwietniu to spokój cisza, spiew ptaków itd...
Ja też lubię ciszę i spokój ale jeszcze bardziej ciepełko dlatego okres letni jest dla mnie najlepszy, mam również dużo mniejsze dolegliwości bólowe. Jeszcze jedna niebagatelna kwestia w marcu i kwietniu muszę pracować, a w lipcu mam urlop.
Ja byłam w AMERPOL-u i mając porównania do innych ośrodków mogę powiedzieć ,że byłam naprawdę bardzo zadowolona z czasu tam spędzonego.Nie rozumie jakiś nieporozumień z dyrekcją ,nie spotkałam się ntam z tym.Naprawdę polecam ,okolica przepiękna ,niezapomniane przeżycie ,proszę nie obawiajcie sie ,zawsze i wszedzie znajdą sie osoby ,którym wszedzie jest zle.Ja jesli tylko będzie taka możliwosc to pojade tam jeszcze raz.Ze mną na turnusie był Pan ,ktory tam przyjechał juz 6 raz .Serdecznie pozdrawiam ,życze udanego wypoczynku.