Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Witam serdecznie.Pobyt w sanatorium'' Ciche wąwozy ''w Nałęczowie wspominam miło.Byłam tam na przełomie listopada i grudnia 2014 roku. Profesjonalizm personelu medycznego i miła obsługa wszystkich pracowników sanatorium.Dobre,urozmaicone wyżywienie -możliwość wyboru diety, ,czyste pokoje z łazienkami,wycieczki i naprawdę fajna atmosfera-to jest to co zostało w mojej pamięci. Miesiąc temu okazało się ,że w tym roku pojadę ponownie do'' Cichych Wąwozów''.Otrzymałam skierowanie w identycznym terminie jak to przed dwoma laty.Ciekawe czy coś się tam zmieniło?Poprzedni pobyt był ok.
Jestem obecnie w Cichych Wąwozach. Swoją opinię napiszę po powrocie do domu. Dzisiaj mogę tylko powiedzieć, że będzie ona nieco różniła się od każdej wcześniej przez poprzedników dodanej. Pozdrawiam z Nałęczowa.
verba pisze:Fakt nr 1 - NFZ nie opłaca wcześniejszych przyjazdów, więc jeśli ktoś chce [...] przyjechać dzień wcześniej by zająć lepsze miejsce, musi
niestety sam pokryć koszty takiego przedwczesnego przyjazdu. Sanatoria nie
udostępniają za darmo i przedwcześnie pokoi dla przyszłych kuracjuszy.
Dobrze też jest wcześniej zadzwonić i sprawdzić czy są wolne pokoje gdyż
poprzedni turnus mógł jeszcze nie wyjechać.
Fakt nr 2 - NFZ nie płaci również, za dni kiedy to kuracjusz wyjeżdża
przedwcześnie, niestety sanatoria w takich przypadkach są stratne i muszą
pokryć koszty zwolnionego miejsca poprzez pobranie dodatkowej opłaty.
Fakt nr 3 - w miejscowościach uzdrowiskowych w Polsce obowiązują opłaty
klimatyczne pobierane jako podatek lokalny przez Urzędy danej miejscowości.
Płacić muszą wszyscy goście danej miejscowości niezależnie od tego czy
przyjechali do sanatorium czy do hotelu czy też na kwaterę prywatną.
Fakt nr 4 - krioterapia zazwyczaj jest łączona z kinezyterapią czyli
oddziaływaniem ruchem poprzez ćwiczenia, na miejsce zmienione chorobowo.
Lekarze wiedzą co robią stosując takie zabiegi.
Fakt nr 5 - odpowiednia dieta jest ważnym czynnikiem prawidłowego leczenia w
sanatorium, jeśli więc lekarz uznał, że powinna pani ją stosować i nie ma ku
temu przeciwwskazań to lepiej stosować się do takich zaleceń, inaczej jak
sądzę z powodu np. otyłości można nabawić się zwyrodnienia stawu biodrowego
i czekać na wstawienie endoprotezy, ewentualnie chorób woreczka żółciowego
czy jakichś nadżerek - nic dobrego. Niestety wielu jest takich, którzy są
mądrzejsi od lekarzy, a narzekają całe życie na wszystko i są wiecznie
chorzy.
Fakt nr 6 - od sanatorium "Ciche wąwozy" do samego centrum Parku Zdrojowego
jest niecałe 1000 metrów a nie 3 km. Natomiast do centrum miasta ok. 1500 metrów.
Wszystkie powyższe fakty dotyczą każdego sanatorium w Polsce i nie jest to
nic nadzwyczajnego.
Oj widać, że to fachowo napisane......za fachowo.... dziwne.......
Nie dziwne - dowiedziałem się w recepcji ze ten verba to ksywa internetowa dyrektora. Moja żona jedzie do cichych w kwietniu.Chciałem wykupić sobie pobyt ale nie ma miejsc.Kupiłem w Rolniku i dostałem niezłą zniżkę.Napiszę jak było.