Być zrozumianym ...

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Re: Być zrozumianym ...

Post autor: eluunia »

Zastanawiam się jak często przek­racza­my gra­nice przyz­woitości wo­bec dru­giego człowieka :?: :?: …Ktoś blis­ki sta­je się daleki… Przyjaciel sta­je się wro­giem, a miłość za­mienia się w niena­wiść…Czy to schemat :?: :?: …Patrzymy w głąb siebie, a u innych – na zachowanie…A może Elciu trzeba odwrotnie.... patrzeć w głąb innych i na swoje zachowanie…Może tyle wystarczy… ;) :( :oops:
Awatar użytkownika
teśka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 paź 2011 19:58
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: teśka »

Byłam przy kimś , kto potrzebował pomocy. Usłyszałam, że jestem winna temu, co jest w chwili obecnej. Tylko gdzie wcześniej byli ci inni.... Głusi, obojętni ... a teraz.... :(
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witaj Tesia ....Nie wiem .....nie rozumiem skąd w ludziach tyle złych, negatywnych uczuć dla kogoś kto swój czas...swoje serce poświęca dla drugiego człowieka ...Może właśnie swoją słabość tak okazują …atakiem na drugiego człowieka ....Ale nie można stać się przecież takimi jak oni albo odgrywać się im, bo to do niczego nie prowadzi…Może po prostu nie przejmować się…tylko jak to zrobić ...ja wiem że wtedy serce pęka ...Bo problem w tym, że najczęściej tacy jak Ty to się przejmują…a inni obwiniają Cię za zaistniałą sytuację …Ale nie odpłacaj się tym samym – bo wtedy stałabyś się taka sama jak oni…Nie warto…Jesteś super . :serce: i Ty o tym wiesz ....
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Czasem,żadne czyny nie są w stanie naprwić tego
co zniszczyły słowa :serce: :serce: :serce:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Awatar użytkownika
niezapominajka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 paź 2013 14:29

Post autor: niezapominajka »

Czuwajmy nad tym, by nie stać się klasztorami z czterema gwiazdkami... Niech zawsze będzie gdzieś przynajmniej jedna szyba wybita, którędy mogłaby wejść skarga... By nie zapomnieć o czasie, kiedy dokuczało nam zimno.

Abbé Pierre
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

.....Jeżeli w Twoim sercu zamiast miłości zakorzeniła się nienawiść ..to jest to najgorsza i najtrudniejsza choroba do wyleczenia :)
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Tak często żartujemy i nigdy nie zastanawiamy się co kryją słowa wypowiedziane w żartach ...Teraz wiem, że czasem warto zastanowić się nad tym, kiedy ludzie mówią coś w żartach…Bo często nadają taką formę"żartów " swoim największym obawom…Wiem, że za słowami „nieważne” kryją się rzeczy najważniejsze…A słuchanie ze zrozumieniem to taka trudna rzecz ;) a ja mam mimo wszystko taką nadzieję, że na swej drodze ranię jak najmniej ludzi….. :serce: Bo nie sztuka powiedzieć „jestem”…Trzeba jeszcze być… ;)
AleksandraWroclaw
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2011 21:34
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: AleksandraWroclaw »

Być zrozumianym ...jezeli ma sie odrębne zdanie to bardzooooooo trudne na tym forum....
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Oczywiście, ze ciężko jest zrozumieć drugiego człowieka. Rożne mamy charaktery, usposobienie, upodobania. Tym bardziej, ze się nie znamy. Ludzie żyją pod jednym dachem po kilka, kilkanaście lat i się nie znają, do końca nie rozumieją a co dopiero tutaj na forum....hmmm
ODPOWIEDZ