Doprecyzowujmy

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Re: Doprecyzowujmy

Post autor: sztani »

Do tekstu kolegi nie mam pretensji ale chodzi mi oto zdanie ostatnie . Jasno się wyrazilem i nigdy nikogo za obcego nie mialem forum jest dla wszystkich tylko nie zawsze piszący wie co pisze
Awatar użytkownika
jeni42
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2013 10:43
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: jeni42 »

Sztani, Adu2014 chodziło o to, że ludzie doszukują się w ogłoszeniach typu " jadę z ... do..... ,mam wolne miejsce" potencjalnych zboczeńców i wolą "tłuc" się autobusem, bądź busem wiele godzin, zamiast zaufać ogłoszeniodawcy i dojechać na miejsce wygodnie, szybciej, samochodem... Tu naprawdę Adu2014 nie obraził nikogo z forumowiczów, a wręcz przeciwnie... Pozdrawiam serdecznie :kwiat:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Jeni nie wszyscy wiedzą co ma piszący na myśli a zdanie Na internecie same zboki jest osobnym zdaniem być może jestem za stary aby inaczej to interpretować. Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: administrator »

Często wiele nieporozumień wynika z braku stosowania zasad języka polskiego. Internauci często piszą wszystko jak leci małymi literami (lub wszystko wielkimi), nie stosują znaków interpunkcyjnych czy też używają emotikon rozumianych inaczej przez czytających. Niestety w takich przypadkach do czytającego należy interpretacja tak zapisanego ciągu słów, a nie zawsze udaje się odczytać to w takim brzmieniu w jakim chciał przekazać autor wypowiedzi. Przyznam, że sam wielokrotnie wpadłem już w pułapkę błędnej interpretacji tak zapisanych tekstów. Niestety słowo pisane ma tę wadę w stosunku do mówionego, że nie da się tak łatwo skorygować tego co już zostało napisane. To nie rozmowa, w której reagujemy natychmiast, w której możemy w trakcie wypowiedzi wtrącić "rozumiesz?", czy "nie, to nie tak". Niestety też czasem prowadzi to do poważnych kryzysów pomiędzy rozmówcami, a potem trudno jest przywrócić stary poziom zażyłości.
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum