Rymanów Zdrój od 15.09.14
- jan19557
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 15 sie 2012 13:01
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 22
- Podziękowano: 3 razy
Re: Rymanów Zdrój od 15.09.14
- zyrafa48
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 03 kwie 2014 10:12
- Staż sanatoryjny: 1
Janie.... bardzo dziękuję za przydatne informacje. Przeczytałam wszystkie posty dotyczące Kasztanowego Dworu. Doszłam do wniosku, ze najlepsze (największe) pokoje są na pierwszym piętrze, a najgorsze na drugim. Nie zamierzam przyjeżdżać wcześniej, więc najlepsze pokoje mogą być już niedostępne. Dlatego muszę mieć jak najwięcej informacji. W postach ktoś podał, ze najlepszy pokój to nr 211 - pokój na pierwszym piętrze obok pokoju personelu medycznego. Może to ten o którym piszesz?
Troszkę się zmartwiłam Twoim opisem. W tamtym roku po raz pierwszy byłam w sanatorium. Trafiłam do Amer-pol-u w Polańczyku. Ze wszystkiego byłam zadowolona, zwłaszcza z ogólno- dostępnej siłowni i wszystkich zabiegów na miejscu (oprócz basenu). Chociaż jazda na basen (ok. 40 min. w jedną stronę) też miała swój urok. W końcu było trochę czasu żeby porozmawiać..., za oknem wspaniałe widoki.
Kasztanowy Dwór to zupełnie inne sanatorium. Najwyraźniej czeka mnie nowe doświadczenie. Jeśli tylko trafi się pozytywnie nastawiona współlokatorka i Ktoś z Kim mogłabym chodzi po górach (jak się trafi się dwa w jednym to już będzie wisienka na torcie) nawet najgorszy pokój nie będzie straszny. Odpukać bo to najgorszy scenariusz (oczywiście ten pokój).
Drogi Janie.... chciałam Ci wysłać podziękowanie, ale nie wiem jak.
Pozdrawiam wszystkich początkująca forumowiczka.
Zyrafa 48,możesz wysłać podziękowanie" klikając" myszką oceń post -kciuk do góry.zyrafa48 pisze:Dzień dobry,
Janie....
Drogi Janie.... chciałam Ci wysłać podziękowanie, ale nie wiem jak.
Pozdrawiam wszystkich początkująca forumowiczka.
Rymanów jest cudowny ,pisałam nie jeden raz i byłam nie jeden raz
Mikroklimat z jodem dla mnie jest błogosławieństwem.
Byłam niedawno w tym uzdrowisku i jestem dalej pod jego urokiem.
Pozdrawiam ,życzę udanego pobytu , rehabilitacji i niezapomnianych wrażeń
- jan19557
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 15 sie 2012 13:01
- Staż sanatoryjny: 22
- Podziękowano: 3 razy
- zyrafa48

bardzo lubię "chodzić". Już teraz przeglądam strony poświęcone okolicom Rymanowa. Możliwości wędrowania jest bardzo dużo - ogromna ilość szlaków. Można samemu zaplanować sobie "spacer", przechodząc z jednego szlaku na drugi. Niestety nie znam Beskidów, więc będę wybierała raczej proste przejścia. Na pewno przejdę się do Iwonicza i z powrotem, przespaceruję się do Wołtuszowej (Suzen piękne zdjęcia), wypróbuję ścieżkę zdrowia... Na razie zbieram materiały, przejrzę je na miejscu i wtedy mam nadzieje, nie sama, coś zaplanuję.
Janie.... w Polańczyku każdą wolną chwilę wykorzystywałam na "chodzenie". W ciągu tygodnia było mało czasu (dużo zabiegów), więc tylko czasem spacer po okolicy, rowerki wodne. W sanatorium byłam w lipcu, przez cały czas były potworne upały. Za to w weekend zaraz po śniadaniu wyjazd w Bieszczady Wysokie ( w sobotę po obiedzie). Oczywiście wieczorem tańce... cudowne... na świeżym powietrzu.
Ciekawa jestem jak będzie w tym roku.
Pozdrawiam wszystkich i życzę udanych wyjazdów sanatoryjnych.
Może Ktoś z forum lub zaglądający na forum jedzie we wrześniu do Rymanowa, odzywajcie się.
Dziękuję za miłe słowa.zyrafa48 pisze:Dzień dobry,
bardzo lubię "chodzić". Już teraz przeglądam strony poświęcone okolicom Rymanowa. Możliwości wędrowania jest bardzo dużo - ogromna ilość szlaków. Można samemu zaplanować sobie "spacer", przechodząc z jednego szlaku na drugi. Niestety nie znam Beskidów, więc będę wybierała raczej proste przejścia. Na pewno przejdę się do Iwonicza i z powrotem, przespaceruję się do Wołtuszowej (Suzen piękne zdjęcia), wypróbuję ścieżkę zdrowia... Na razie zbieram materiały. Za to w weekend zaraz po śniadaniu wyjazd w Bieszczady Wysokie ( w sobotę po obiedzie).
Wołtuszowa to ciekawe miejsce,ślad historii wkomponowany w piękną przyrodę.Trochę zapomniane miejsca...
Zachęcam do przejścia do Iwonicza.Ja przeszłam tę trasę w obydwie strony Iwonicz -Rymanów-Iwonicz.
Piękno przyrody,jej zapach,poczucie wolności wynagrodzi wysiłek.
Wypad w Bieszczady i wejście na Tarnicę(pierwszy raz) było dla mnie wielkim wyzwaniem.
Dałam radę, zdobyłam szczyt.
Jeszcze raz pozdrawiam i życzę wspaniałych wędrówek.
-
hannammucek
- Kuracjusz

- Na forum od: 23 lip 2014 07:39
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 52 razy
- Podziękowano: 91 razy
Anno tutaj Cię będzie ciężko znaleźć. Załóż sobie nowy temat. Napisz w tytule: gdzie jedziesz - do jakiego sanatorium - od kiedy.hannammucek pisze:Może ktoś jedzie do Rymanowa od 10.10.2014r. z Lubelszczyzny chętnie zabiorę się Anna.
Wtedy łatwiej będzie Ciebie znaleźć, a Tobie, za chwilę, odświeżyć temat. Pozdrawiam.
-
hannammucek
- Kuracjusz

- Na forum od: 23 lip 2014 07:39
- zyrafa48

ponawiam temat: Rymanów Zdrój - wrzesień 2014. Kto jedzie?
Pozdrawiam wszystkich Bożena