Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dłoni
- Bogutka5
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 lis 2014 13:28
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 7
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 4 razy
Re: Na walizkach ... czyli poczekalnia ze skierowaniem w dłoni
Bogutka
-
JerzyP
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 15 lut 2017 18:18
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 1
Liso, nie zazdroszczę Twojej Koleżance pobytu w Zaciszu. Byłem tam w maju 2015 r. To nie jest sanatorium tylko hotel i to najwyżej dwugwiazdkowy. Duże wysokie pokoje czteroosobowe, wysłużone wersalki i podniszczone ciasne szafy. Przy pokojach łazienki bez ręczników, ewentualnie wykupienie za bodajże 6 zł. Telewizor mały i 80 zł za turnus. Inny jest na piętrze w saloniku. Pokoje dwuosobowe tylko dla małżeństw. Ponieważ jest mało takich pokoi, zdarza się, że małżeństwa są rozdzielane, panie do pań w czwórce, panowie do panów. Najgorsze jest położenie tego "sanatorium" na wzgórzu. Ponieważ na miejscu nie ma żadnych zabiegów, trzeba spacerować na nie do Domu Zdrojowego, "Polonii", "Zameczku", a nawet "Kogi II" lub na basen do "Jagusi". Po dwóch tygodniach ma się porządnie w nogach od wychodzenie pod górę co najmniej trzy razy dziennie. Plusem dodatnim, jak mawia klasyk, jest wspaniały park, wiele miejsc do spacerów i piękna kawiarnia "Sissi" z czwartkowymi koncertami. Jest też sporo miejsc z tańcami. Jedną z atrakcji jest blisko do Czech, nawet jeździ tam autobus kilka razy dziennie. Piękna miejscowość uzdrowiskowa tylko dla niej warto tam jechać, ale absolutnie nie do Zacisza, odradzam
- Lisa
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 22 wrz 2016 22:47
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 3
Dobry wieczór Jerzy, bardzo Ci dziękuję za tę wyczerpującą odpowiedź.JerzyP pisze:Witam Kochani walentynkowo, koleżanka dostała przydział od 20 kwietnia do Kudowy do sanatorium Zacisze.Ktoś coś wie na temat tego sanatorium?
Liso, nie zazdroszczę Twojej Koleżance pobytu w Zaciszu. Byłem tam w maju 2015 r. To nie jest sanatorium tylko hotel i to najwyżej dwugwiazdkowy. Duże wysokie pokoje czteroosobowe, wysłużone wersalki i podniszczone ciasne szafy. Przy pokojach łazienki bez ręczników, ewentualnie wykupienie za bodajże 6 zł. Telewizor mały i 80 zł za turnus. Inny jest na piętrze w saloniku. Pokoje dwuosobowe tylko dla małżeństw. Ponieważ jest mało takich pokoi, zdarza się, że małżeństwa są rozdzielane, panie do pań w czwórce, panowie do panów. Najgorsze jest położenie tego "sanatorium" na wzgórzu. Ponieważ na miejscu nie ma żadnych zabiegów, trzeba spacerować na nie do Domu Zdrojowego, "Polonii", "Zameczku", a nawet "Kogi II" lub na basen do "Jagusi". Po dwóch tygodniach ma się porządnie w nogach od wychodzenie pod górę co najmniej trzy razy dziennie. Plusem dodatnim, jak mawia klasyk, jest wspaniały park, wiele miejsc do spacerów i piękna kawiarnia "Sissi" z czwartkowymi koncertami. Jest też sporo miejsc z tańcami. Jedną z atrakcji jest blisko do Czech, nawet jeździ tam autobus kilka razy dziennie. Piękna miejscowość uzdrowiskowa tylko dla niej warto tam jechać, ale absolutnie nie do Zacisza, odradzam![]()
- Lisa
- Super Kuracjusz

- Martinka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 06 maja 2014 12:50
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 10 razy
- Podziękowano: 9 razy
LisoLisa pisze:Dobry wieczór, ja właściwie mogę i tu zawitać, bo chociaż czekam na przydział NFZ, to mam przecież skierowanie z ZUS do Gołdapi 13 kwietnia.Mam wrażenie, że jeszcze 2 miesiące czekania to bardzo długo, chociaż w sumie zaczynałam od 5, a więc ponad połowa za mną.Radosnego wieczoru życzę:)
Ty lepiej weź sobie karteczkę i notuj, co tobie będzie potrzebne. Potem, żebyś nie obudziła się z palcem w noc...ku.
Dobrze zaplanowana i spakowana torba, to największe wyzwanie.
A tak w ogóle, to nie masz za dużo czasu.
Udanych zabiegów i Pozdrawiam.
- Lisa
- Super Kuracjusz

Cześć Martinka, cześć wszyscy oczekujący ze skierowaniem, ja skupiam się na razie jedynie na sposobie zdobycia jednoosobowego pokoju, na walizkę przyjdzie czas 12 kwietnia, bo 13 wyjeżdżam, i tak nie uniknę ręcznego prania, może coś dokupię na miejscu, żeby było lżej, dzięki za zainteresowanie i troskęMartinka pisze:LisoLisa pisze:Dobry wieczór, ja właściwie mogę i tu zawitać, bo chociaż czekam na przydział NFZ, to mam przecież skierowanie z ZUS do Gołdapi 13 kwietnia.Mam wrażenie, że jeszcze 2 miesiące czekania to bardzo długo, chociaż w sumie zaczynałam od 5, a więc ponad połowa za mną.Radosnego wieczoru życzę:)![]()
Ty lepiej weź sobie karteczkę i notuj, co tobie będzie potrzebne. Potem, żebyś nie obudziła się z palcem w noc...ku.![]()
.
Dobrze zaplanowana i spakowana torba, to największe wyzwanie.
A tak w ogóle, to nie masz za dużo czasu.Sprężaj się.
![]()
Udanych zabiegów i Pozdrawiam.
- Lisa
- Super Kuracjusz

- aniag
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 01 mar 2014 16:51
- Oddział NFZ: Łódzki